От: Правилното въже.
Шегела от Ташев е тестван, а ако е на фирмата производител от снимката, купувай без да се притесняваш.
Ако не е като на снимката, трябва да е тестван(сертифициран) и цветово маркиран - оранжево за тази година. Силно ме съмнява обаче, някой в България да го прави.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Правилното въже.
Свий
X
-
Нямам идея какво значи това, но действително не хващаха много окото.Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеМатериал: Ст 3
Дайте акъл къде продават сертифицирани. Аз мернах ето тези, но не знам СЕ маркировката и стандартът, който са споменали дали е това, което имате предвид:
Остави коментар:
-
Купи си със сертификат.
Товароподемност /тон/: 6.5 тон
Търговска марка: 0
Статус на артикула: На склад
Характеристика: форма омега
Покритие: Zn
Материал: Ст 3
Прочети последния ред.
Остави коментар:
-
Колеги, подведох се и аз по тия 32мм и сега се чудя как да го закрепя това корабно въже към колатаПървоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеТова което сме пробвали са въжетата на БайЛамарин. Мисля, че по-нагоре в темата има данни за контакт. Работят перфектно, но искат грижи. Един път прибрани мокри, гният и се късат. Не знам точно от какъв материал са. 32мм се оказа най-подходящо за яко закъсали тежки джипки където трябва сериозна засилка. Тези 32мм са нещо относително. Просто така се води три тях.
Какви шегели му слагате на това? Най-"малките", които пасваха са Omega 6,5т:
Единственият вариант да се закрепи това чудо към колата е болта му да мине през ухото за теглене (и то с доста фантазия). Пущината му с пущина, за тоя вариант се сетих чак когато напуснах магазина. 8,5т беше вече нещо огромно, там отиваха на камион нещата
Достатъчно яки карабинери някъде да предлагат знаете ли? Намирам някакви до около 5т, но отворите им ми се видят прекалено малки за това въже.
Остави коментар:
-
Извинявам се за закъснелия отговор. За тези 8 до 10 см свободен край знам от курсовете по алпийска подготовка. Естествено ставаше въпрос за алпийски въжета с диаметър от 8 до 13 мм .
Остави коментар:
-
С нещо подобно вадя и качвам двигатели,когато се налага.Първоначално публикуван от demonizator Преглед на мнениеЯвно пак ще вадя въжето, и ще правя нови възли
Благодаря за съвета!
Btw, междувременно в мазето намерих и някаква ръчна лебедка - стоманеното въже е 2 метра и малко, 5 мм дебело. Дали става за нещо?
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от demonizator Преглед на мнениеЯвно пак ще вадя въжето, и ще правя нови възли
Благодаря за съвета!
Btw, междувременно в мазето намерих и някаква ръчна лебедка - стоманеното въже е 2 метра и малко, 5 мм дебело. Дали става за нещо?
[ATTACH=CONFIG]773235[/ATTACH]Или ремаркето ...Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеДа си наместиш караваната с него.
Остави коментар:
-
Явно пак ще вадя въжето, и ще правя нови възлиПървоначално публикуван от bootman Преглед на мнениеЗдрасти, един акъл и от мен: оставяй свободния край да е поне 8 санта.
Благодаря за съвета!
Остави коментар:
-
По принцип правилото е 10 пъти диаметъра на въжето - т.е. ако си вързал 5 мм въже - оставяш 5 см, ако е 10 мм - 10 см. И това е СЛЕД контролния възел, който при булина е задължителен, а при осмица и девятка - не. Сега по въпроса с възлите - булина е много добър възел и въпреки, че много отдавна авторитетите се опитват напълно да го зачеркнат и от алпинизма и от работата и от спасяването с въжета аз не съм съгласен с това и мисля че е от задължителните възли. За тази цел, обаче не не правилен и не е вярно това че намалява здравината на въжето колкото осмицата. Знам че може да се намерят различни данни и да излезе че е по здрав даже, но аз вярвам на едно практическо лабораторно изследване, проведено от HSE по правилни методики, а не както му е дошло на ум на някой и разликите между булина и осмицата са сериозни, но между осмица и девятка също. Така че при сравнение на булин с девятка работата става несравнима. Това не би имало значение ако въжето е безобразно преоразмерено за натоварването, което ще поема, но случая не е такъв - колегата си е намерил чудесно въже, но то е по скоро минималистичен вариант за тези цели, отколкото обратното.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеЯ разкажи защо 8 по е,на различните въжета не се ли оставя различна дължина за стягане на самия възел?Да не скочиш ма ако е 6 см какво става?И питам,че осмици не ползвам и нямам опит с тия пък ми е интересно
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от bootman Преглед на мнениеЗдрасти, един акъл и от мен
: оставяй свободния край да е поне 8 санта.
Я разкажи защо 8 по е,на различните въжета не се ли оставя различна дължина за стягане на самия възел?Да не скочиш ма ако е 6 см какво става?И питам,че осмици не ползвам и нямам опит с тия пък ми е интересно
Остави коментар:
-
Здрасти, един акъл и от мен
: оставяй свободния край да е поне 8 санта.
Остави коментар:
-
Ма възела си е възел и в гората и в полето та и от там се включвам.Аз не обичам купове или постоянни възли на едно място,притрива каквото и да правиш и за това гледам да ползвам възли които се развързват лесно след екшъна.Солта на тия пласмаси не им влияе,слънцето им разказва играта,а при вас камъни и пясък.
Остави коментар:
-
Тя и солта в гората не е кой знае колко ама нейсеПървоначално публикуван от drukman Преглед на мнение....а и прахоляка в морето е по-малко. хи хи
Остави коментар:
-
Сигурно си прав. Както споделих, аз от възли не отбирам. Проблема при нас е в качеството на въжето и мърсотията в гората..Вервай ми Брат, това въже няма нищо общо с това дето ти си снимал....а и прахоляка в морето е по-малко. хи хи
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.
Остави коментар: