От: Как се нарязват резби на струг

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий

Това е залепена тема.

X
X
- 

За какво се е употребявало? За шаброване?Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеВ къщи се употребяваше точно това.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
 - 

Да!!!!
Баба ми, лека и пръст, точно за шабъроване го ползваше. И гладеше на трасажна маса.
За пране, естествено.
Като се пере прането, в последната вода се слага малко от синката, и по тоя начин се придобива снежна белота, със снежно синкав оттенък.
Коментар
 - 

А пък ние в техникума ги мажехме стоманените детайли с разтвор на син камък и се помедняваха. после ги лъскахме на трасажната маса. Е не бяха сини ама вършеше работа. "И гладеше на трасажна маса" - моята я ползваше да затиска сиренето с нея!Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)
Коментар
 - 

Мазането със синият камък ни преподаваха че е подходящо за последващо разчертаване, когато не трябва да се надраска повърхноста на детайла.
За шаброване ще е подходящо за последните етапи на шаброването, когато се отнемат последните стотни.
Въобще, работата с боята за белязане на петната е много лукава, защото зависи от дебелината на положения слой боя.
По-дебел слой боя, повече и по-плътни петна. Да, ама не. Истината проличава при по-тънък слой. Но няма какво да ни гарантира колко е дебел слоя.
За това, ако се гони перфектност, финиша и прецизната обработка се правят на сухо триене в-у масата.
На времето в комресорната, плъзгащите лагери така ги напасвахме. И по вала, а и "възглавниците" на стоманеното тяло. Никаква боя.
Наскоро го видях същото и на едно архаично черно-бяло филмче в Тюба, на тема шаброване. Последните ръце на сухо.
Абе, на теория изглежда лесно, но си е сръткава , а и уморителна работа.
Коментар
 - 

Пробвах с такова и не се получава,седи си на капки,мислех да оставя шишето отворено да изсъхне и да го разредя с разтворител за боя.Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнениеТова от клипа ми казаха че ставало мастило за печати, по книжарниците го продавали, но така и несъм пробвал.
Щях да пробвам с автомобилна боя(база),но трябва всеки път да минавам с обезмаслител.
Това оня ден ми го каза и баща ми,та освен рецептите на Спарки,ще пробвам и това.Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнениеА пък ние в техникума ги мажехме стоманените детайли с разтвор на син камък и се помедняваха. после ги лъскахме на трасажната маса. Е не бяха сини ама вършеше работа. "И гладеше на трасажна маса" - моята я ползваше да затиска сиренето с нея!
Лошото е,че май при всички тези мазила метала трябва да е обезмаслен,при мен и с мастилото,може би не се получи заради това.
Като остане време,ще пробвам всички варианти,да видя с кое ще се получи.
Поздрави!!!Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke
Коментар
 - 

Щото операцията се повтаря многократно, площите обикновенно не са малки и т.н.Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнениеЩо просто не си купите от дебелите маркери

За разчертаване, да, може да се ползват за фон вместо син камък.
Петър, какво искаш да шаброваш?
В края на краищата ще стане и с маслена боя, и си свърши работата. Валячето може да си го направиш и от гумения валяк на пишеща машина, от някой принтер или подобно.
Едно първоначално почистване, и след това метала се самопочиства при шабренето.
От време на време забърсвам с терпентин, но може и с всичко друго, засъхналата боя, и продължавам.
Коментар
 - 

Много сложно бре. В "бриколажите" има валяци за боядисване от нещо подобно на гума. Издържат на това което продават по света за "инженерно синьо". Не знам как биха им се отразили другите обсъждани алхимии.Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение...Валячето може да си го направиш и от гумения валяк на пишеща машина, от някой принтер или подобно...
Редакция:
Не знам дали не е по-добре частта за шабароване да се отдели в отделна тема.
Коментар
 - 

На мен не ми трябва за шаброване,а за разчертаване и чат пат напасване на някой конус.Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнениеЩото операцията се повтаря многократно, площите обикновенно не са малки и т.н.
За разчертаване, да, може да се ползват за фон вместо син камък.
Петър, какво искаш да шаброваш?
В края на краищата ще стане и с маслена боя, и си свърши работата. Валячето може да си го направиш и от гумения валяк на пишеща машина, от някой принтер или подобно.
Едно първоначално почистване, и след това метала се самопочиства при шабренето.
От време на време забърсвам с терпентин, но може и с всичко друго, засъхналата боя, и продължавам.
В момента ползвам перманентен маркер на "шнайдер" и ми върши работа,но ми се ще да пробвам някое от тези мазила,дали ще работи на необезмаслена повърхност.
Поздрави!!!Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke
Коментар
 - 

Е аз съм пробвал. Поне по моите критерии е далече от "става".Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнениеТова от клипа ми казаха че ставало мастило за печати, по книжарниците го продавали, но така и несъм пробвал.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар