Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Коментар

Чини ми се че това е мааалце по-друго.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В къщи се употребяваше точно това.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          В къщи се употребяваше точно това.
          За какво се е употребявало? За шаброване?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да!!!!
            Баба ми, лека и пръст, точно за шабъроване го ползваше. И гладеше на трасажна маса.

За пране, естествено.
            Като се пере прането, в последната вода се слага малко от синката, и по тоя начин се придобива снежна белота, със снежно синкав оттенък.

Коментар

Това от клипа ми казаха че ставало мастило за печати, по книжарниците го продавали, но така и несъм пробвал.

Коментар

А пък ние в техникума ги мажехме стоманените детайли с разтвор на син камък и се помедняваха. после ги лъскахме на трасажната маса. Е не бяха сини ама вършеше работа. "И гладеше на трасажна маса" - моята я ползваше да затиска сиренето с нея!
                Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Мазането със синият камък ни преподаваха че е подходящо за последващо разчертаване, когато не трябва да се надраска повърхноста на детайла.
                  За шаброване ще е подходящо за последните етапи на шаброването, когато се отнемат последните стотни.
                  Въобще, работата с боята за белязане на петната е много лукава, защото зависи от дебелината на положения слой боя.
                  По-дебел слой боя, повече и по-плътни петна. Да, ама не. Истината проличава при по-тънък слой. Но няма какво да ни гарантира колко е дебел слоя.
                  За това, ако се гони перфектност, финиша и прецизната обработка се правят на сухо триене в-у масата.
                  На времето в комресорната, плъзгащите лагери така ги напасвахме. И по вала, а и "възглавниците" на стоманеното тяло. Никаква боя.
                  Наскоро го видях същото и на едно архаично черно-бяло филмче в Тюба, на тема шаброване. Последните ръце на сухо.
                  Абе, на теория изглежда лесно, но си е сръткава , а и уморителна работа.

Коментар

Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнение
                    Това от клипа ми казаха че ставало мастило за печати, по книжарниците го продавали, но така и несъм пробвал.
                    Пробвах с такова и не се получава,седи си на капки,мислех да оставя шишето отворено да изсъхне и да го разредя с разтворител за боя.
                    Щях да пробвам с автомобилна боя(база),но трябва всеки път да минавам с обезмаслител.
                    Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                    А пък ние в техникума ги мажехме стоманените детайли с разтвор на син камък и се помедняваха. после ги лъскахме на трасажната маса. Е не бяха сини ама вършеше работа. "И гладеше на трасажна маса" - моята я ползваше да затиска сиренето с нея!
                    Това оня ден ми го каза и баща ми,та освен рецептите на Спарки,ще пробвам и това.
                    Лошото е,че май при всички тези мазила метала трябва да е обезмаслен,при мен и с мастилото,може би не се получи заради това.
                    Като остане време,ще пробвам всички варианти,да видя с кое ще се получи.

Поздрави!!!
                    Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                    лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Що просто не си купите от дебелите маркери

Коментар

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
                        Що просто не си купите от дебелите маркери
                        Щото операцията се повтаря многократно, площите обикновенно не са малки и т.н.
                        За разчертаване, да, може да се ползват за фон вместо син камък.

Петър, какво искаш да шаброваш?
                        В края на краищата ще стане и с маслена боя, и си свърши работата. Валячето може да си го направиш и от гумения валяк на пишеща машина, от някой принтер или подобно.
                        Едно първоначално почистване, и след това метала се самопочиства при шабренето.
                        От време на време забърсвам с терпентин, но може и с всичко друго, засъхналата боя, и продължавам.

Коментар

Те и маркерите не свършват бързо,ама трябва фантазия...

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                            ...Валячето може да си го направиш и от гумения валяк на пишеща машина, от някой принтер или подобно...
                            Много сложно бре. В "бриколажите" има валяци за боядисване от нещо подобно на гума. Издържат на това което продават по света за "инженерно синьо". Не знам как биха им се отразили другите обсъждани алхимии.

Редакция:
                            Не знам дали не е по-добре частта за шабароване да се отдели в отделна тема.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                              Щото операцията се повтаря многократно, площите обикновенно не са малки и т.н.
                              За разчертаване, да, може да се ползват за фон вместо син камък.

Петър, какво искаш да шаброваш?
                              В края на краищата ще стане и с маслена боя, и си свърши работата. Валячето може да си го направиш и от гумения валяк на пишеща машина, от някой принтер или подобно.
                              Едно първоначално почистване, и след това метала се самопочиства при шабренето.
                              От време на време забърсвам с терпентин, но може и с всичко друго, засъхналата боя, и продължавам.
                              На мен не ми трябва за шаброване,а за разчертаване и чат пат напасване на някой конус.
                              В момента ползвам перманентен маркер на "шнайдер" и ми върши работа,но ми се ще да пробвам някое от тези мазила,дали ще работи на необезмаслена повърхност.

Поздрави!!!
                              Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                              лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнение
                                Е аз съм пробвал. Поне по моите критерии е далече от "става".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X