Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Здравейте,има ли начин на струга да навия спирала от стомана Ф5 със стъпка 40мм и диаметър Ф60 ?

Коментар

Да,на малки обороти внимателската.Ще трябва на ножодържача да направиш водач за арматурата за да се реди правилно,в началото я завари за Ф-то на което ще навиваш.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Етествено, че може. Ако струговте по селата можеха да говорят....що серпантини за казани са навили....
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Благодаря ви,ще опитам пък да видим какво ще се получи.

Коментар

Даже и клипче ти намерих в тубата за това:

Обърни внимание какъв откат дава това нещо, трябва да се внимава.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Добре беше да поясниш на каква дължина ще е спиралата и колко броя ще правиш защото има значение. Първо водача ти може да е от две дървени трупчета в ножодържача между които се притиска с болтовете арматурата, после захвата на арматурата може да е под едната челюст на универсала без да те притеснява биенето което не се отразява на качеството на спиралата, за много бройки отвор напречно във фито на което ще навиваш. За да постигнеш точност, освен че избираш съответната стъпка на супорта, може да си нарежеш и плитък канал (резба) на Фто на което ще навиваш като избираш такова ф с по малък диаметър от този който ти трябва на готовота изделие защото винаги отпуска при отрязване. За това вече трябват проби защото имат значение няколко неща но най важното е марката стомана която ще навиваш. Бавни обороти от рода на 16-22.
              При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                Даже и клипче ти намерих в тубата за това:

Обърни внимание какъв откат дава това нещо, трябва да се внимава.
                Този прави брънки, това не е спирала. Нещата са доста различни.

Коментар

Както каза по-горе колегата бъди много внимателен особено в края на навиване и далеко ръцете от тела,че аз преди години след навиване на една стоманена тел за направа на зегерки смених нокът на палеца и благодаря на случая,че се отървах само с това.

Коментар

Благодаря ви,навих си спиралите като на един нож заварих една втулка за водач,спиралите се получиха повече от добре.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                      Благодаря ви,навих си спиралите като на един нож заварих една втулка за водач,спиралите се получиха повече от добре.
                      Кой знае, с такъв водач който не изпъва арматурата!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                        Кой знае, с такъв водач който не изпъва арматурата!
                        Амиии май аз играх ролята на обтегач,още на първата спирала разбрах че няма да стане без да я изпъвам добре но останах без ръце докато ги навия,много късно видях съветите ти но следващият път когато ми се наложи да навивам спирала ще се възползвам от тях.

Коментар

Един бърз въпрос за хлабина на сглобка.Имаме стомамени вал и ролка с хлабина 0,033мм (3,3 стотни).Ролката ще може ли да се нахлузи на ръка плътно,без луфт или ще трябват помощни инструменти (почукване или натискане с преса)?Т.е. на каква хлабина отговаря т.н. "мазно" нахлузване на ръка?

Коментар

С такава хлабина ще влезе като "у дома си"
                            А мазното е с хлабина 0.01мм (една стотна). Като има много добра гладкост на повърхнините.
                            Последно редактирано от pgv64; 30-01-18, 18:53.
                            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                            Ат.Буров.

Коментар

На 0,03мм би трябвало да влезе и да има хлабина,при всички случаи ще влиза на ръка при правилно подвеждане.Това при положение,че повърхностите са относително гладки полирани и правилно измерени.
                              За мазно влизане на 0-лата,инак -0,01мм.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Пак ме хвърлихте в тъча.Вчера разпитах един старши майстор,който каза,че при 0.02мм имаме набиване (принудително)? А при 0 хлабина сме имали стегнато набиване на хидр.преса.А вие ,че при 0 ще влезе мазно на ръка...Купих ел двигател и ми направи впечатление,че като извадих ремъчната ролка после на ръка я нахлузих мазно,но не хлопа.Вала е огледално гладък.Ролката - почти.С микромер измерих вала - 27,98 мм и с индикаторен вътромер отвора на ролката - 28 и 1/3 деление,което прави 0,033мм хлабина.Което ме навежда на следния въпрос - на щангата на вътромера ми пише 0,02мм а на индикаторния часовник 0,01мм.Какво означава това 0,02 и въобще може ли да отчита с точност 1 стотна или ги кара +/-1 ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X