Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Ето и други варианти https://www.youtube.com/watch?v=0537L6_3Pkk

Коментар

Правиш една втулка гайка дълга към 40 - 50 мм с по големия размер и я разцепваш от едната страна с ножовката . Правиш първо тази резба навиваш я във втулката и я стягаш в универсала . После стържеш и нарязваш на воля . Това си заслужава ако имаш да правиш повече бройки и работиш пооперационно .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Като през цялото време псуваш малоумния конструктор, дето е измислил такава шпилка-чудо
        Руския конструктор е сложил нещо подобно, на уаза за главините, до колкото знам

Мерси Колеги за информацията
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
          Руския конструктор е сложил нещо подобно, на уаза за главините, до колкото знам

Мерси Колеги за информацията
          На уаза,доколкото си спомням,са различни стъпки на еднакъв диаметър.Понеже едната половина в чугун не държи,пък фланеца на полуоската е достатъчно изпилен с цел - "пестене на тегло"...пък и няма пробиване...

Коментар

Ако стегнеш 2 гайки на шпилката, и хванеш с универсала за гайките обикновено става.
            Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
            0884837709
            0878383528

Коментар

Първоначално публикуван от ves1 Преглед на мнение
              Ако стегнеш 2 гайки на шпилката, и хванеш с универсала за гайките обикновено става.
              Става ако не се разминават страните на гайките и с гайките има опасност от получаване на несъвпадане на осите на двете резби. Аз ако ми трябва да правя шпилка с две резби обикновенно си купувам болт с необходимата дължина с цяла резба и една гайка. Стягам на главата на болта и гайката и правя само малката резба. После си отрязвам главата на болта. Другия вариант е нарязване на двете резби едновеременно. Трети вариант е да се остави едно освобождение между резбите ако позволява и на него се стяга.

Коментар

Някой знае ли каква е дължината на Ц11М х 1000? И ширината? Искам да преценя дали ще мога да го ползвам на желаното от мен място .

Коментар

Дължината е 2м максимум и около 80 см ширина на тавата за стружките .
                  "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                  Ат.Буров.

Коментар

За много години живи и здрави да сте всички. Имам едно питане.
                    Някой случайно да има документация на стругче хоби 7? Никъде в мрежата не мога да намеря нищо за това струче, че дори и снимка. А скоро го видях на живо и ми хвана окото.

Коментар

Трябва ми малко помощ . Първо някой да има познати с програмни фрези за изработката на едни детайли? Другият ми въпрос е: На една от прикачените снимки има едни отворчета,които според мен трябва да отговарят за някаква противоплъзгаща система на това устройство. Идеята му е скобата по средата да притисне двата детайла и те да носят дадена тежест без да има приплъзгване. Аз си мисля дали не е някаква съчма със пружинка, но защо отвора е изцяло не мога да си обясня. И последния въпрос е : на каква машина се правят такива зъбци за сглобка на два детайла един към друг. Съжалявам ако не се изразявам най-правилно,но се надявам да ме разберете.
                      Поздрави.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TM1000-Knee-Rest.jpg
Прегледи:1
Размер:67.0 КБ
ID:5633741Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Assem1.jpg
Прегледи:1
Размер:46.4 КБ
ID:5633742

Коментар

Зъбците може и на фреза с делителен апарат и наклоняема маса. за даден ъгъл на зъбите наклона е стандартен, ама ще трябва да се позамисля как се смята.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от scandalo Преглед на мнение
                          Аз си мисля дали не е някаква съчма със пружинка, но защо отвора е изцяло не мога да си обясня.
                          Защото съчмите може да са във вътрешния детайл, а тая дупка да е с по-малък диаметър от тях. Така може и 2 съчми с обща пружинка да се направят.

Първоначално публикуван от scandalo Преглед на мнение
                          И последния въпрос е : на каква машина се правят такива зъбци за сглобка на два детайла един към друг. Съжалявам ако не се изразявам най-правилно,но се надявам да ме разберете.
                          Може и на обикновена фреза с делителна маса. Масата ще трябва да е наклоняема. Има няколко наклона за смятане както за фрезата, така и преди нея. На ЦПУ ще е много по-лесно, естествено. Идеята е зъбите примерно в дъното да са вкопани с 1мм, а във върха да стърчат с 1мм над номинала. С колко ще стърчат зависи от стъпката им и наклона на стените. Така се смята и колко да се наклони масата и с колко над номинала по периферията да са заготовките.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Защото съчмите може да са във вътрешния детайл, а тая дупка да е с по-малък диаметър от тях. Така може и 2 съчми с обща пружинка да се направят.

Може и на обикновена фреза с делителна маса. Масата ще трябва да е наклоняема. Има няколко наклона за смятане както за фрезата, така и преди нея. На ЦПУ ще е много по-лесно, естествено. Идеята е зъбите примерно в дъното да са вкопани с 1мм, а във върха да стърчат с 1мм над номинала. С колко ще стърчат зависи от стъпката им и наклона на стените. Така се смята и колко да се наклони масата и с колко над номинала по периферията да са заготовките.
                            Има и друг проблем, и трите назъбени части трябва да са в абсолютна успоредност на зъбите. Обяснимо защо. Така че този сбор от детайли си е доста сложен за проста фреза.
                            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

А триногата от едно ДШК нямали да свърши същата работа ?

Коментар

Ще стане и на средностатистическа фреза,с делителен апарат(или ДМ),просто няма да нарязваме зъби до центъра,а само по периферията,на да речем 10-15мм.Останалият материял към центъра ще отнемем до дълбочината на зъбите.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X