Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

По същата причина имам неупотребявана лира за инчови резби.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Честито колега !
      Много готина машинка . За моя купих шпинделно масло от http://www.addinol.de/oilfindnew/oil_details.php?id=891
      Колегата ДедоКоко прати линк с много материали за машината . В chipmaker.ru има и на руски .

Коментар

Кои са им представителите на тия, и какви пари излиза 20 литровата туба?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На мен ми предложиха 7.40 лв/л за маслото (с ддс). http://www.addinol.bg/16768/
          Петър Симеонов се свърза с мен .

Коментар

Да се изфукам с новата си, отдавна желана придобивка, а именно отрезен нож 3.1мм със сменяеми твърдосплавни пластини:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151121_154456.jpg
Прегледи:1
Размер:144.3 КБ
ID:5693867

Днес рязах 55мм 40X, на 355 оборота и самоход. Яде го като кашкавал. Няма такава благина - нула вибрации и уникално гладък и прав срез.

Много отдавна исках такова, като ме спираше единствено високата цена на пластините, както и факта че няма стандартни такива, а всеки производител прави свои си системи. Имам и обикновен нож със запоена пластина, и държач за кобалтова пластина, и шина за твърдосплавни пластини на Ceretizit, ама нямат нищо общо с това.

Е, не е на Sandvik, но пък било швейцарско. Държача е на нормална цена (120 кинта), обаче пластините са "майка плаче, грамофон свири" - 24 кинта бройката. Поне са с 2 ръбчета де. И въпреки цената не съжалявам - как ли не точих, какво ли не пробвах - не и не. Рязането беше измежду операциите, които ме бавеха най-много, и накрая ми писна когато се оказа че на всеки втори детайл от 18ХГТ трябваше да точа отрезния нож със запоена пластина, иначе просто започваше да се пързаля и свири в 5 октави, но не и да реже.
            Последно редактирано от sparkybg; 29-11-15, 02:06.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито,благородно ти завиждам!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Рязането беше измежду операциите, които ме бавеха най-много, и накрая ми писна когато се оказа че на всеки втори детайл от 18ХГТ трябваше да точа отрезния нож със запоена пластина, иначе просто започваше да се пързаля и свири в 5 октави, но не и да реже.
              Фундаментално някъде бъркаш при боравенето с такъв нож.Трябва да ми дойдеш на гости и обмяна на опит.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                Трябва да ми дойдеш на гости и обмяна на опит.
                Обмяна трудно. Предимно ще крада опит, щото моя е може да се каже нулев.

Сега мъдря как да си правя оная хитринка за метчици и плашки, дето се крепи на седлото. И така и не мога да го измъдря как ще е най-добре. Хем си набавих и бракуван център и патронник за метчици... Проблема е че като стегна центъра по външната му периферия (където вътре са лагерите, а отвън е равно), пак има биене в конуса като сложа микрометъра. Сега съм си наумил да заваря дебелостенна тръба на центъра, да го набухам в задното седло, да сложа ножа на планшайбата, и така да престъргвам. И пак няма да стане идеално. А да ми го стъкми някой на ЦПУ със все морза и гладката част и термообработката не мога да намеря. Не искат да чуват за единични бройки.

Коментар

Трябва ти ей такава преходна втулка.

Име:20151129_185030.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5693911
                  Махаш универсала,слагаш втулката с центъра и работиш.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

В една друга тема го бях побликувал ("Нестандартни ,хитроумни и евтини приспособления (Инструменти)")

, но ето ти снимков материал за идея Спарки:
                    Флашки от М 5 до М30 лови с преходните втулки.И като го хванеш за цилиндричната част и престържеш при големият лагер за р/р на М 30 плашка по този р/ си гониш и останалите преходници.Биенето ,ако е малко не е от значение, защото и м/у различните преходи има луфтове от порядъка на 0.1мм и от там ще се получи малка разлика в осите. Но проблем няма .Поне аз от 88 насам не съм имал. Успех!
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от pgv64; 30-11-15, 03:15.
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

Обмяна трудно. Предимно ще крада опит, щото моя е може да се каже нулев.

Сега мъдря как да си правя оная хитринка за метчици и плашки, дето се крепи на седлото. И така и не мога да го измъдря как ще е най-добре. Хем си набавих и бракуван център и патронник за метчици... Проблема е че като стегна центъра по външната му периферия (където вътре са лагерите, а отвън е равно), пак има биене в конуса като сложа микрометъра. Сега съм си наумил да заваря дебелостенна тръба на центъра, да го набухам в задното седло, да сложа ножа на планшайбата, и така да престъргвам. И пак няма да стане идеално. А да ми го стъкми някой на ЦПУ със все морза и гладката част и термообработката не мога да намеря. Не искат да чуват за единични бройки.
                      Моите нито съм ги термообработвал нито съм ги шлайфал . Гладкостта на конуса я докарваш спокойно с шкурка . Хващаш едно парче по читава стомана от рода на 40Х или 42 Х Мо 4 опваш го между два центъра и го работиш . През годините съм направил поне десетина центрови флашкодържателя и проблеми няма . Там чак такава точност не е необходима за да води права флашката . Това лято колегата ми беше спазарил да направя един а за корееца се каня да го направя от 15 години . Ако искаш ще говоря с един колега където има стругове с ЦПУ ; шлайф и пещи за термообработка но цената ще отлети а за това изделие няма много смисъл .
                      Последно редактирано от sek.1; 30-11-15, 06:51.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Ако искаш ще говоря с един колега където има стругове с ЦПУ
                        Тия дни ще гледам да си направя чертеж. Като имам готовност ще действаме. То критична е само частта, дето влиза в морза на задното седло. Другото мога и сам да го стъкмя без особени грижи.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                          , но ето ти снимков материал за идея Спарки
                          Благодаря.

Туй чудо осова компенсация има ли? Поне от снимката ми е трудно да си я представя.

Коментар

Ако под осова компенсация имаш предвид осово изместване - не. При нарязвяне се придвижва цялото задно седло от резбата която нарязваш.То не е застопорено и се движи свободнно по паралелите. Но пък това позволява нарязване на резби с голяма дължина , когато си развил шпиндела на задното седло на макс. Ако пък решиш можеш да ползуваш за модел приспособлението на Станьо (sek.1) което е показал в другата тема за нестандартните инструменти.
                            Ето и метчикодържача в разглобен вид:

Име:Снимка0661.jpg
Размер:50.7 КБ
ID:5693962
                            В процепа има пружинна тел която отваря челюстите при развиване накапачката. Това е уголемен вид на метчикодържачите които продават в магазините.Единствено са калени челюстите и капачката.Шестостена отзад е за да го ползувам и ръчно с вложка от гедоре и кръстачка
                            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                            Ат.Буров.

Коментар

Патронник за метчици съм си набавил. Хваща от M5 до нещо като М18-М20. И държач за малки плашки със същата опашка също имам.

Да мести седлото - ОК, ако е голяма резбата, ама зимата като се окучило и се мести трудно (маслото по паралелите е на туткал), а трябва да нарежеш примерно М5, кво правим?

Аз най-вече заради това искам осово изместване, иначе твоя начин е перфектен - директно си пробивам дупките в корпуса на бракувания център,правя си втулки за различните плашки и приключвам драмата.

ПП: Да разбирам че твоя патронник държи метчиците само за квадратната част на опашката? Поне това виждам от картинката.

Коментар

имам.
                                ПП: Да разбирам че твоя патронник държи метчиците само за квадратната част на опашката? Поне това виждам от картинката.
                                Да държи ги за квадратната част и не превъртат.
                                Когато нарязвам М3, м4, М5 ползувам държача само да поведе ,като помагам с въртене на ръчката на шпиндела на седлото .Обикновено донарязвам на ръка с ръчен държач и понеже съм свикнал за резби до М8, даже почвам на ръка, но това е опит с времето.А когато са смазани добре паралелите, моето седло се движи с два пръста .А и аз работя на 12-16 гр. температура и през нощта рядко пада под4-5гр. в работилницата.
                                Ат.Буров.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X