Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Няма вариянт да е 100% блокирала,най-вероятно някой е ръчкал ръчките в покой и има нещо незацепено.Това може да е превключвателя за ситна-едра резба,другата за лява-дясна или избирача за резби -престъргване.Това ако лирата е зацепена,една от изброените врътки ако е в неутрално полжение ,нортъновата кутия не работи,няма самоход и не върти винта за резби.Също е невъможно завъртането на ръкохватките,понеже кутията е в покой.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

С риск да кажа глупост има ли начин да се премести на не- неутрално положение някоя врътка,като и 3-те не движат? Т.е. движат се по 1-2см наляво-надясо и опират в нещо твърдо.Пробваха дори с тръбен ключ да ги разкарат,но пак без успех .Другото,което пропуснах да кажа е,че в прозорчето на нортъновата кутия не се виждаше да плиска масло,а според моят познат там трябва да се вижда как маслото се движи.Възможно ли е ако струга има подкачваща маслена помпа да не работи и след като няма смазване да не работят "врътките" за резби?
      Последно редактирано от stypkata; 14-01-17, 17:31.

Коментар

Това с тръбния ключ бих го пропуснал..
        По време на опитите шпинделът въртеше ли се?
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да.Пробваха го и на спрял универсал.Не е от това а и познатия ми стругар от 1965г до ден днешен е бил стругар за това вярвам,че може да работи на струг .Щом той каже,че струга не е наред вярвам ,че наистина има проблем .Въпроса е какъв може да е и как ще се отстрани.
          В Понеделник ще закарам един майстор да го прегледа.
          И между другото- наистина фазите са объркани както предположихте горе и машината върти на обратно - вижда се и на клипа
          Последно редактирано от stypkata; 14-01-17, 18:41.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
            И между другото- наистина фазите са объркани както предположихте горе и машината върти на обратно - вижда се и на клипа
            ХА! Най-после и аз да имам вярно предположение ! Склонен съм да почерпя за сефтето
            В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Виж първата снимка от #1282 за четирите дръжки под таблицата ти говори Петров.
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Предполагам че този струг не е работил доста години . Свалете предният капак на кутията и ще стане ясно какъв е проблема .Врътките трябва да се движат безпроблемно на ръка с минимално усилие.Предполагам че е ръждясала и и трябва раздвижване.

Коментар

А средния подаващ вал върти ли се ? Има ли я лирата ?
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За врътката, пробвай да въртиш леко с ръка универсала напред назад при 500 об/мин, включено подаване (най-дългия лост) и изключен !!! двигател. Напръскай с някакъв спрей осите на врътките ,те лагеруват в капака и най вероятно са клеясали или ръждясали ,при мен беше същото и по този начин стана .

Коментар

Да.Пробваха го и на спрял универсал.И между другото- наистина фазите са объркани както предположихте горе и машината върти на обратно - вижда се и на клипа
                      На спрял универсал се връткат ръчките на скоростната кутия,долните на нортъновата се настройват на пуснат универсал.

P.S.Хвърлях боб и ми илезе,че машината ще работи,просто някой трябва да я сфазира правилно или за пробата ръчката за лява-дясна резба да се сложи на положение-лява.Това при положение,че има лира и е зацепена,отвори левият капак и виж.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На клипа се чува как трите врътки причукват но не превключват значи не са блокирали . Първо фазите след това превключвателя за леви/десни резби . Ако няма лира или е увиснала става същата работа .

Коментар

Не съм сигурен за кой вал питаш.Ако е за този,който движи самохода- да върти се,защото познатия ми натисна едно копче и целия супорт тръгна сам Но монтьора на стругове,който трябваше да дойде днес и да каже дали ще я бъде нортъновата кутия или не не дойде и сега не знам какво да правя.Единия вариант е да го взема на сляпо без да се пробва,да изсипя 3 бона и после да се моля да се окаже читава машината .Другия вариант е да търся други хора от Бургас,които да го пробват срещу заплащане ,но и такива не познавам.Ако има колеги от Бургас и са свободни,дори и вечер след работа може да се свържат с мен и да видим дали ще можемд а се договорим.Ето за това искам да имам всичко + струг - за да завися колкото е възможно по-малко от други хора.Винаги като съм зависел и разчитал на други хора работата ми се е проваляла .

Коментар

Копчето няма нищо общо с подавателната кутия . Това е бързия ход той е на отделен електромотор . Върти същия вал само че от другата страна .

Коментар

Не съм сигурен за кой вал питаш.Ако е за този,който движи самохода- да върти се,защото познатия ми натисна едно копче и целия супорт тръгна сам Но монтьора на стругове,който трябваше да дойде днес и да каже дали ще я бъде нортъновата кутия или не не дойде и сега не знам какво да правя.Единия вариант е да го взема на сляпо без да се пробва,да изсипя 3 бона и после да се моля да се окаже читава машината .Другия вариант е да търся други хора от Бургас,които да го пробват срещу заплащане ,но и такива не познавам.Ако има колеги от Бургас и са свободни,дори и вечер след работа може да се свържат с мен и да видим дали ще можемд а се договорим.Ето за това искам да имам всичко + струг - за да завися колкото е възможно по-малко от други хора.Винаги като съм зависел и разчитал на други хора работата ми се е проваляла .
                              Много си ми на далеко,инак бих я погледнал машината.Принципно би могъл да се справиш и сам,съобразявайки се със предният ми пост,но все пак трябва да си работил на такава машина.

Коментар

Сложи масло в кутията и пусни машината да работи .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X