Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електроди

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
    Да що?
    И аз твърдя същото, даже мога да го демонстрирам. Само ми трябва подходящ материал и половин-един час да загрея, че не съм го правил от 5 години. Пък де да знаеш, може да ми се получи от първия път. Ще взема да си поиграя тия дни, че ме досърбя...
    П.П. Никакъв фолклор няма. При декорация с много ситна стъпка при 120-130А с 3,25 ОК става без никакви специални умения. Даже си правехме "елхички", щото шлаката оставаше да виси в мястото на запалването на електрода. И при корен с 2,5 понякога ми се е отлепяла, ама понякога и вече не помня какво точно съм правил.
    Последно редактирано от kuzdov; 31-10-13, 22:16.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      На променлива кракра 180 А не вървят, щом казваш ще пробвам пак
      На кутията наистина пише ,че работят на АС,та и аз съм пробвал на същата машина-не ми се получи.
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

И аз твърдя същото, даже мога да го демонстрирам.
        То за моженето, може. Фолклор е защото не се получава заварка. Казваш, че ставало при декорацията......Предполагам става въпрос за тръба. Как определяш пространственото положение и КЪДЕ шлаката се отделя лесно. Декорацията не е само за естетически вид на шева. Това е последния слой стопилка, която има за цел да затвори и последната част по сечението на детайла. Предполага се, че статичните сили на усукване, както и "звъненето" намаляват до възможния минимум. Когато шлаката падне сама означава само едно......няма сплавяване на метала именно в тая зона. При това там при изтиването се получава обла вдъбнатина (с просто око трудно се забелязва), която концентрира най-малко енергия. Остане ли там метал под някакъв ъгъл особено остър (детайл-шев) означава, че ще се концентрира енергия и в последствие при динамична среда, шева може да се сцепи дори целия. За подрезите също. Шлаковото чукче не е атрибут на заварчика, то е неизменен инструмент и трябва да се ползва, а не да се демонстрират фолклорни техники

Коментар

Я обясни по-подробно как това ,че си "разлял" метала така че шлаката няма за какво да се "закачи" ,означава нямаш сплавяване????
          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
          Mark Twain
          СтоЕнчA

Коментар

Познава се по шлаката. За съжаление съм до тук......сори. Ще ти дам силен жокер, сам да стигнеш до отговора..... Екстремум и каверните оставащи в шлаката. За да ти падне шлаката трябва да вложиш много енергия, при която втечнения метал по-трудно прави твърдия разтвор (сплав). Това, че си "разлял" метала не означава, че си го сплавил. Контрольорите точно там гледат и решават коя заварка да снимат......90% не грешат . Беше писал преди, че често заваряваш на много по-нисък ток от препоръчителния.....ами вероятно ще си изясниш нещата лесно. . Прави ли ти впечатление, че като очукаш шлаката именно там в двата края тя не пада лесно. Като я отсраниш и там, ще забележиш облия участък, за който писах. Тогава заварката е ОК. Ако обаче шлаката падне цялата лесно, познай какво ще видиш там ? А и още нещо...в обмазките няма само разкислители и легиращи елементи.....

Коментар

Не мисля, че има проблем с несплавяне. По-скоро се попрегрява материала и ЗТВ е малко по-широка. Нямам спомен да не ми е излязла проба поради тая причина.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Апарата трябва да ти е много добър, за да си сигурен, че като прегрееш матеряла ще получиш ВИНАГИ еднороден твърд разтвор.

Коментар

Колега gogo77 какви ги написа бе човек. Какви екстремуми? За ти падне шлаката ти трябва точния режим и подходящи движения на ръката. Щом тя не пада лесно или шева отдолу е груб или режима е кофти или има подрези в края.(това последното най-вече)
                  Как един заварчик или контрольор ще разбере дали има еднороден твърд разтвор след като дори производителите на стомана не го постигат навсякъде по изделието при строго контролиран процес? И какво там общо има качеството на апарата?

П.С. Ти си първия човек досега в практиката ми който казва че щом шлаката пада лесно, имаме проблем!
                  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Абе и аз чудех на тия писания, ама де да знам?

Коментар

• От: Електроди

....Кой беше Тома Неверни?
                      ....
                      - Аз

... и продължавам да съм , защото хитрееш

40 градуса наляво или надясно си е почти "бордови" шев. А там и аз го мога номера , защото в този случай става въпрос за различно движение на електрода от това при чист вертикал.

Освен това има една тънка разлика между "лесно отделяща се шлака" и шлака , която сама се отделя / повдига от шева.
                      Така че при втори и трети шев е напълно възможно ( а и обяснимо ) , при наличие на лесно отделяща се шлака , тя да се повдигне в зоната на първо положения шев.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аре сега хитрея....Така ми дойде,така го снимах.На същия камион на чист вертикал ,ъглов шев при декорацията ,също си падна сама.При корена нямам спомени,ама по скоро не...
                        Mark Twain
                        СтоЕнчA

Коментар

Аре сега хитрея....Така ми дойде,така го снимах.На същия камион на чист вертикал ,ъглов шев при декорацията ,също си падна сама.При корена нямам спомени,ама по скоро не...
                          Не казвам , че хитрееш със снимките , а с пространствените положения . Ама то е почти на майтап де.

Впрочем , това на снимките , шевове на камион ли са ? Аз останах с впечатление , че са на тренировъчни планки . Може би е заради качеството на телефона , не се вижда добре.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За чи $*% ми е да ги накланям на ляво или дясно ако са тренировъчни планки?
                            А телефона е мнооого тъп-САТ В25,но след 2-3 нокии тотал щета и един СЕ изгорен с плазмата този поне носи на бой....
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Ако продължите в същия дух съм убеден, че после ще съжалявате!
                              Изтрил съм всичките ви простотии и няма да позволя повече да се излагате.
                              LZ1PER

Коментар

Аз не съжалявам за нито една буква написана в този форум ,но съжалявам че си изтрил едно от последните "компетентни "мнение на ‎gogo77 което наистина беше излагация... и то голяма .....е то на колегата не му е за първи път да се излага тотално .....но ти в случая му направи изключително голяма услуга !
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X