Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

Вземи си ИЖе. Мзта е голям боклук.

Коментар

• От: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недостатъци

ЕТЗ-тата без документи какви цени държат?А това че мз-та е боклук няма да го коментирам.

Коментар

Не ти и трябва.

Коментар

Темата е за МЗ-та,а не МЗ или друг мотор,моля които не ги харесва да не чете.
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Колеги, а да ви попитам за да смениш храповика трябвали да се сваля двигателя и/или да се цепи, или става само с махане на страничния капак и там съединител ли нз и аз. Не съм отварял МЗ. и другото, което искам да попитам, дали някой няма багажник за ЕТЗ, този където се слага от двете страни. Изработен от едни метални тръбички такъв. И ако някой има наблюдения новите, където се продават пак като старите ли са, смисъл по форма?
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Никой ли не знае. Според мен не трябва да се цепи, поразпитах и ми казаха, че се сваля съединителя. И семеринга на предния пиньон - разнитваш веригата, вадиш го и се сменя, нали не трябва да се сваля двигател и за него, като се замисля не би трябвало да се сваля и цепи двигател за този семеринг.
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Нс се цепи мотора,само съединителя се сваля.Нали на 150-тка? И семеринга е лесен
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Да, ЕТЗ 150, и багажник трябва да си намеря.
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                    Никой ли не знае. Според мен не трябва да се цепи, поразпитах и ми казаха, че се сваля съединителя. И семеринга на предния пиньон - разнитваш веригата, вадиш го и се сменя, нали не трябва да се сваля двигател и за него, като се замисля не би трябвало да се сваля и цепи двигател за този семеринг.
                    Веригата не се разнитва а се сваля заедно със съединителя и пиньона

Коментар

Здравейте колеги. Купих се сектор за палене (полумесец) и трябва да го сменям. От него ми липсват 2 зъба. Намерих информация и мануали в нета и се оказа, че за да се смени този сектор трябва да се разглабя целият съединител, като ангренажната верига не се разнитва а се сваля заедно с пиньона, който я задвижва. Нещата, които ме притесняват са, че този пиньон се свалял с някаква скоба, а другото нещо, което ме притеснява е дали ще мога да събера съединителя и касетата му правилно, така че после всичко да си е пак нормално. Заслужава ли си да го отварям и сменям за 2 зъба?
                      XJR 1200
                      ETZ 150
                      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Така колеги. Ще ви помоля да ми отговорите на следния въпрос. Няма нужда да свалям зъбака, който задвижва зъбака, който е под съединителя, нали. Само свалям този който е под касетата на съединителя. Става въпрос само за смяна на полумесец. Няма нужда да свалям и двато зъбака, които са свързани с веригата, нали. Само този трябва да сваля, който е под касетата. Той е на шлици, нали? Как се сваля? трябва ли скоба за него?
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Колега, просто сложи манивелата и с движения напред-назад издърпвай докато полумесеца излезе над картера, след това превърти обратно на посоката на палене за да освободиш пружината.,,,,,,,а сега пречи зъбеца с веригата. Знаеш ли как се сваля.

Коментар

Аз карам Mz etz 150 с електронно от карпати е, с джанти от минск. Доста работи сам преправял по него, но сега сам го стегнал добре и върви доста. За мене най - големите недостатъци са токовете и вътрешната касета на съединителя (при по старите модели, защото е алуминиева на шлици и превърта на оста).Иначе мз-то е добра моторетка, лека, стажа за офроуд, върви добре.

Коментар

• От: До: В тази тема може да пишете за вашите МЗ-та какви са им предимствата и недоста

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
                              Това момче си търси предни колове/вижда се защо/,айде помагайте че е голям офроадър и му се кара...телефона му няма да оставям/а и едва ли който продава ще звъни на купувача/ ако има някой да пише в темичката

да не се притесни някой и да си отпусне душата та да се смее с глас-момчето е добре,малко съм го щракнал по така ама иначе е ок

Та тази случка му се случи кога го вдигна на задна ама някакви му гайки да вземат да се поразвият и ей го на резултата-смях
                              Късметлия е момчето.Да е жив и здрав.Аз заради този измислен ETZ-250 още влача шина в тазобедренната става.Вместо да ме извади от ситуация-шибания MZ просто вдигна предната гума.Резултата беше...удар с Москвич управляван от циган без книжка-аз в болницата и пирон за цял живот.От далечната 2000 година това чудо на техниката не искам да го виждам.По добре момчето-да си купи истински мотор....от сърце му го желая.Мотор карам от седем годишен.....сега съм на 40.Това не е мотор.....

Коментар

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
                                Колега, просто сложи манивелата и с движения напред-назад издърпвай докато полумесеца излезе над картера, след това превърти обратно на посоката на палене за да освободиш пружината.,,,,,,,а сега пречи зъбеца с веригата. Знаеш ли как се сваля.
                                Ако знаех нямаше да питам.
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X