Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GAS GAS 300+/гас мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: GAS GAS 300+/гас мания/

Дисковете са с дебелина 2.75-2.85 и долна граница 2.68мм. Металните са съответно, 1.45-1.55 и лимит 1.4мм. Пружини 45.7 ,лимит 44мм.
    Дискове има в ML-а ,купувал съм от там и доставката е 5дни. Между другото, дискове и пружини стават и от CRF450, KXF450 ,CR250 ,но те са с дебелина 3.00мм.
    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Металните дискове не съм ги мерил, но като ще сменям ще ги сменя всичките. От старите ще си направя ключ да си държа контра за стягането на кошницата.
      От къде взимаш всичките тези числа? Ровя къде ли не по нета и от никъде не мога да намеря каквото и да било за този мотор или за някой по стар. За всяко едно нещо трябва да питам, вместо да си отворя и да погледна. Сега после ще питам и гайката на кошницата с колко нютона да я стегна

Днес му направих първото каране и много ми хареса като цяло. Има засега едно две неща които на този етап ми бягат спрямо 4Т но най вероятно ще свикна.
      Иначе като цяло много добре се държа, качих го на 2500м без проблем. На спускане много добри спирачки и накъдето искаш натам тръгва. Трябва да проверя перката защото работи на 80% от карането, нещо на много ниска температура ли е направена да включва или много си грее.
      EXC TPI 2019

Коментар

На втора страница си намираш модела напр. Gas Gas EC300E 2012г и си теглиш .Има всичко за всички модели ,даже и траялките - тт. данни, инсталация, Nm и тн. Има и каталог с парт. номерата на частите.
        http://www.gasgasmotos.es/en/manuals/2.html

Коментар

Свалил съм си от там менуал, но в него не пише много.
          Ето един пример
          37.-STEERING BEARINGS For this check, adjustment, or change, you must go to your GAS GAS offi cial service.
          38.-WHEEL BEARING For this check, adjustment, or change, you must go to your GAS GAS offi cial service.
          39.-SWINGARM AND LINKAGE For this check, adjustment, or change, you must go to your GAS GAS offi cial service.
          40.-REAR SUSPENSION
          Rear shock oil change For this check, adjustment, or change, you must go to your GAS GAS offi cial service
          Няма ли нещо в нета което да е описано всичко. Размери, хлабини... за всичко по мотоциклета.
          EXC TPI 2019

Коментар

Манивелата е от...???
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:583e61a67023.jpg
Прегледи:1
Размер:17.5 КБ
ID:5732466

Коментар

Сигурно е от пластмаса ,но това май не е оригинална манивела на гас гас .Иначе слагат от ямаха ,че е по-дълга и пали по-лесно.
              Последно редактирано от GeToVvV; 27-10-16, 23:15.

Коментар

Гледах в сайт за части на гас гас, че има такава манивела, като резервна част, като е написано (yamaha) в скоби. Общо взето с тази манивела ще ти е по-лесно паленето

Коментар

Разкрих я ,това е афтермаркет манивела за ямаха yz/yzf на RFX http://www.offroad-moto.de/enduro-mx...aha-yz-yzf.php

Коментар

Аз мисля, че е от 2т КТМ, но нямам възможност да проверя защото в групата ни няма портокали

Коментар

Има,има и четем тайно
                      Който оцелее ще закусва!

Коментар

Предполагам трябва да е от определена Ямаха. Защото при 4Т в различните години и манивелата е различна като извивки... Долу всичките са еднакви (говоря за 250) но извивките са други и като сложиш от 2002 на 2006г и ако трябва да застане където си трябва удря в резервоара да речем...
                        На Ямаха съм възстановил няколко разбити манивели и не е голяма философия и в доста пъти по евтино от нова манивела.
                        В групата имаме от всички марки както и разнообразие на модели, и като излезем да караме ще сравнявам извивките.
                        EXC TPI 2019

Коментар

Манивела става от всяка YZF 250, без значение от извивката ,става даже и от DT, TZR 125 ,а те са и железни. Тук въпроса е, дали и от КТМ след 2011г ще стане ,защото манивелата от снимката много прилича на КТМ-ската. На Гаската е с 32шлица колкото е и на КТМ-а.
                          Ако е така ,ще е полезна информация. Моторите след 2010 чупят масово манивели.

Коментар

На мойта гаска също ми прави впечатление ,че манивелата като се прибера и се жули в резонатора ,не знам дали и при другите е така ,но по-дълга манивела ще оправи и този проблем .

Коментар

При мен пък вчера забелязах, че вече има следи от моето ритане по манивелата. Явно удря в степенката а аз си имам навик като я ритам да го правя до откат и вече има поражения
                              Каква е нормалната температура на охладителната течност на 300сс 2Т. Вчера хванах да проверя датчика за перката защото постоянно беше включена като се кара и установих, че перката се включва на 45*С температура която е много ниска според мен. Умишлено ли е сложен такъв датчик или се е скапал не знам.
                              ЕДИТ: Какво масло използвате в помпата на съединителя. Имам от разни автомобили хидравлики масла и се чудя дали ще станат.
                              EXC TPI 2019

Коментар

На всички манивелата удря стъпенката в долно положение и на моя съм и нанизал парче маркуч.
                                Датчик нямам ,а перката си я включвам с копче ,но 45С е ненормално и датчика ти сигурно е повреден.
                                Масло мисля ,че става от това зеленото за Ситроен - задължително минерално. Нашите са със AJP помпи и са със спирачна течност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X