Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GAS GAS 300+/гас мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: GAS GAS 300+/гас мания/

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
    Първо провери дали има някакво захранване към електрониката. Провери без да е включена електрониката и след това я включи. С бобина и без нея... Провери самата бобина дали работи. Ако разбереш бобината и намотките дали са здрави е ясно от къде е проблема.
    На мен ми се струва доста голямо съпротивлението в лулата, не знам дали трябва да е толкова.
    E kak да провери като няма акумулатор?

Коментар

Рита на манивела и гледа дали идва захранване към електрониката.
      EXC TPI 2019

Коментар

Направих радиатора,залепих дупката и сменям капачката.
        Много не се вижда на снимката ама новата е на 1,4бара
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161224_170620_opt (1).jpg
Прегледи:1
Размер:43.6 КБ
ID:5738782

Коментар

За какъв мотор е капачката?
          Аз като питам за капачка и всеки ми предлага на 2 бара. Като им кажа, че искам на по ниско налягане и ме гледат като извънземно и всеки казва, че няма.
          EXC TPI 2019

Коментар

Капачка става от КТМ. Аз смених нашите с такива на 1.8бара от Митко от Троян .Иначе на Гаската оригинално беше с 1.2бара.
            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
              Капачка става от КТМ. Аз смених нашите с такива на 1.8бара от Митко от Троян .Иначе на Гаската оригинално беше с 1.2бара.
              Добре де,ти ми казваш че е необходимо да се намали а си сложил 1,8.Моята си беше толкова.
              Сега съм сложил 1.4 а ти казваш че оригинал е била 1.2.Е как да гръмне радиатор с по малко налягане?
              Нещо не мога да схвана.
              Иначе новата ми стара капачка на 1,4 бара е от стар 4тактов КТМ.предполагам 2003-2006г

Коментар

Значи пояснявам - на нашите мотори (моя и на Искрен) оригиналните капачки бяха 1.2бара, но сложих такива на 1.8.
                На моторите след 2007-ма ,радиаторите са друга марка (BERH)и са "кекави" - пукат се е така ,от нищо. Твоя мотор излиза от завода с 1.8бара и затова написах да сложиш капачка на по-ниско налягане, за да пази радиаторите. По-добре да хвърля антифриз ,от колкото радиатори.
                За справка питай Пачароза, Филип или Краско. А капачка става от всеки КТМ - 2 и 4Т.

Коментар

Да разбрах .
                  Предполагам, че и червения антифриз на "Мотул" ще помогне за по малко кипене !
                  Мисля че беше на 160 градуса.
                  Преди на Ходата никога не ми е кипвал,а не е да не съм я тормозил.

Коментар

Намери си едно вентилаторче от скутер или шосеен мотор, с диаметър мах. 130мм + един грец - изправител примерно 5А и няма да кипи.

Коментар

Вентилатор става и от китайско АТВ, най малко цената е по приятна. Грец не му трябва ако не е пипана инсталацията... трябва да си има стабилизатор и изправител.

Изпратено от моят Lenovo P1a42 с помощта на Tapatalk
                      EXC TPI 2019

Коментар

Що ми се струва че искате да ме тикате в проблеми.
                        Нямам намерение да тикам и буксувам .
                        От опит знам че като се движи мотора се обдухва и не кипи.
                        Хич няма намерение да се стига до радиатори вентилатори и незнам си кво.
                        До сега не съм имал мотор с вентилатор,а които са биле около мен с вентилатори са на 100% без акумулатори, съответно стартери.
                        Предполагам че на мотор без акумулатор хич няма да му е арно да му черпи тока някой вентилатор.
                        Ще я караме по полека и така.

Коментар

В грешка си. Мотора въобще не го бърка вентилатора. Магнета е направен да захранва фара от една от намотките, другата е за километраж... В случая и вентилатора който ще добавиш. По добре да имам вентилатор от колкото да се чудя дали няма да кипне някъде. Друг е въпроса ако ще го караш само по ливади и черен път.

EXC TPI 2019

Коментар

На Гаските без стартер ,респективно без акумулатор ,им трябва грец задължително.

Коментар

Има нещо такова, но това зависи от точния модел. Сега гледах схема на такава без стартер и там инсталацията е малко по различна. Също така едната намотка на магнета не се ползва- стои незакачена. Колегата ако се реши на вентилатор е хубаво първо да си види инсталацията.

EXC TPI 2019

Коментар

Пробвано е на моделите до 2013-та. От там нагоре не знам, но вероятно е същото - трябва грец да изправи тока, но вентилатора е само плюс и с нищо не натоварва генератора. Аз съм го вързал така, че да не може едновременно да работи с фара макар, да е с мощност 35W
                                До колкото знам 2K-3 запалването (голямото) е със 100W мощност, а 2К-2 (малкото) е с 35W. 2K-1 е на кросовите модели само с ток за искра ,но има 3 празни бубини и може да се навие и да стане като 2К-2.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X