Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GAS GAS 300+/гас мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: GAS GAS 300+/гас мания/

Помпата при мен е на Магура. Точно за такова масло питах, имам някакво зелено за хидравлика на волан и някакво прозрачно за хидравлика на амортисьори. Идеята е ако става да не купувам масло заради има няма 100мл.
    Иначе датчика предполагам трябва да е около 90*С На бетата си бях взел от китайско АТВ, отново беше на малко по ниска температура и се включваше по начесто, но пък никога не е вряла... А копче не е оферта за мен, само да го щракам и да се чудя дали да го включа или не не си е работа, при положение, че може да е автоматично.
    За манивелата ще взема и аз да сложа някаква гума за да не треска в степенката или просто трябва да си изградя друг начин на ритане когато го правя.
    EXC TPI 2019

Коментар

• Re: GAS GAS 300+/гас мания/

Аз слагам масло за колове, 5w каквото ми е останало отколовете. И с 10w съм пробвал, става, но е малко по-твърд съединителя.

Коментар

На 8 Ноември на мото изложението EICMA в Милано ,gas gas ще представи презентация свързана с бъдещото развитие на компанията и предстоящите нови модели .Да се надявам ,че ще ни изненадат положително .
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14938387_10154671228467943_6489380885607356995_n.jpg
Прегледи:1
Размер:177.8 КБ
ID:5733199

Коментар

Купих си датчик на FAE 35460 85*С резбата е 10х1 датчика се монтира в VW и Renault като за тях номерата са: 034919369А и 77 01 033 384. Може би температурата е една идея по ниска, но пък се включва перката навреме според мен. Като започне да има замъчване... и перката се включва веднага, като изгася след няколко секунди се изключва и щади АБ. Датчика който беше при мен беше с номер 36024 но по този номер нищо не излиза в нета. Отварях какви ли не каталози на FAE и такъв датчик няма.
          Отново забелязах, че като се качвам на по високо и му спада силицата. Дори и да му навия газта докрай и не иска да дръпне така както ако съм на по ниско, това не ми е проблем, но ако се наложи да има сила... с винта който е за въздуха дали ще има ефект ако го отвия, защото сега е на половин оборот за да имам нормални ниски.
          П.С. утре предполагам ще дойде иглата (N3CJ) и тя би трябвало донякъде след като ще намали горивото да пооправи проблема с височината.
          EXC TPI 2019

Коментар

Всички се задъхват на високо включително и 4-тактовите, но при цвайките е по-осезателно ..
            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Име:14962516_10154684399092943_8545692721693233012_n.jpg
Размер:19.8 КБ
ID:5734133
              След малко ще започне презентацията на новите модели на гас гас 2018 .Очаква се окачването вече да бъде на каяба ,рамката също е променена .Радващото е ,че ще бъде коренно различен от досегашния ,но пък ме съмнява ,че много ще мяза на червен ктм .

Коментар

Представиха го ,значи нищо общо със старата гаска и много ,ама много общо с ктм 2017 .Чудих се какво става ,ще кажеш ,че гас гас са под фирма на ктм .Всичко е копирано от австрииците :рамката ,шарнира ,пластмаси ,черни капли ,къдрави дискове ,резервоара са като на оранжевите ,окачването е каяба ,ауспух фмф и двигателя изглежда променен .

Име:14915590_1197563763637963_1039705203324150352_n.jpg
Размер:97.5 КБ
ID:5734135

Име:14980758_1197563756971297_3253807606455691890_n (1).jpg
Размер:77.6 КБ
ID:5734136

Име:14962530_1197563760304630_1472657758626552065_n.jpg
Размер:73.0 КБ
ID:5734137

Име:161103_gg_ec_250_phoenix_0215.jpg
Размер:72.0 КБ
ID:5734140

Име:ok_161103_gg_ec300_acc_0063.jpg
Размер:150.6 КБ
ID:5734138

Име:ok_161103_gg_ec300_acc_0040.jpg
Размер:150.0 КБ
ID:5734139
                Но пък не може да се отрече ,че е красавец .
                Последно редактирано от GeToVvV; 08-11-16, 13:25.

Коментар

Двигателят е изцяло обновен :нов цилиндър ,глава,колянов вал ,подобрено смазване на съединителя .Оптимизирано линково окачване ,по-лесно оптягане на веригата ,бързо сваляща се задна ос(гума) ,обръчи ексел с галванизирани спици ,Ng спирачни дискове ,ергономичен резервоар с по-голям капацитет (предния беше 9,5л ,така ,че сигурно е над 10 литра ) ,увеличен обем на филтърната кутия и бързо сваляне на въздушния филтър ,лед фар ,конзола за съединителя magura и много други подобрения .Най-впечатляващата новина според мен е теглото -10 килограма по-лек от модел 2017 или 95 кг сух . Ще е наличен от март 2017 и ако запазят ниската цена ,ще е добра конкуренция в хард ендуро сегмента .Вече липсва 200 кубиковата версия ,ще има само 250 и 300 ,EC and XC за Америка .
                  Последно редактирано от GeToVvV; 08-11-16, 17:12.

Коментар

Искам да питам тези които са сменяли лагери на клапата. От ляво където са двата лагера, трябва ли да има гайка която да ги стегне към механизъма на клапата. Също така дали е възможно от това, че при мен няма гайка и има радиален луфт около 6мм на механизъма от там да има едно ситно тракане. Тракането се чува някъде от цилиндъра и като си сложа ръката на стартера и намалява.
                    Тракането се появи след последното каране. Допреди това го нямаше, но и цялата клапа беше в глеч... след последното каране (с по бедната игла) го карах малко повече на обороти и повечко газ. На няколко пъти усетих, че мирише доста странно, но предположиш, че от многото газ с обороти... е започнало да обгаря всичко по гайдата и назад. Вчера като отворих и нямаше толкова гадости по самата клапа и механизъма. На мен ми се ще да трака механизъма на клапата, на някой дали му се е случвало подобно нещо и дали е възможно да трака клапата.
                    П.С преди това имаше едно тракане, но като стисна съединителя и спираше, сега тракането е друго, но като стисна и само леко намалява. Не е от съединителя и натам защото вчера го запалих без съединител и всичките чарколяци след съединителя не се въртят. Нещата който се движат и има тракане е КВ и механизъма за клапата.
                    EXC TPI 2019

Коментар

До колкото си спомням от ляво няма гайка ,имам само едно болтче с шайба ,която служи като стопер за лагерите .

Коментар

И при мен е така, но пък много се разхожда механизма. Гледал съм разни модове... и там слагат една кука която я стягат с гайка. Затова най вероятно няма да е проблем ако сложа и аз гайка да стегна оста да не мърда.

Изпратено от моят Lenovo P1a42 с помощта на Tapatalk
                        EXC TPI 2019

Коментар

Те тая кука я слагат ,защото на нея закачат една пружинка с която може да си настройваш клапата .Иначе за луфта мисля ,че е нормално да мърда леко наляво и надясно .

Коментар

При мен не е ляво дясно ами вътре вън. Мисълта ми е че щом стягат куката с гайка не е проблем и аз да сложа гайка без кука.

Изпратено от моят Lenovo P1a42 с помощта на Tapatalk
                            EXC TPI 2019

Коментар

И аз за същия луфт говоря ,но не съм го мерил при мен колко е .Също се сещам ,че като хвана самата клапа през отвора за ауспуха пак леко шава .Но ,ако лагерчетата са здрави ,според мен шума не е от там .

Коментар

Гайка няма макар, че някой Гаски имат, други нямат на края (началото) на оста външна резба. Разглоби си целия механизъм и виж дали не липсва някоя ограничителна втулка.
                                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X