Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GAS GAS 300+/гас мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: GAS GAS 300+/гас мания/

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
    Според менуала на твоя излиза ,че левия лагер на к. вал е 6206 ,който е с идентични размери с проблемния ролков NJ206E - 30х62х16. Това е добра новина и явно са осъзнали недостатъка му макар и късно.
    Аз още не мога да стигна до менуала да видя кой е лагера. Ако наистина е сачмен при мен май май няма да мисля за смяна след като според мен са в добро състояние. Най интересното е, че десния е затворен от всякъде и капсуловките не са му махнати.
    Наскоро в SKF ми казаха да не свалям капсуловките на лагерите, нищо че са потопени в масло, грес... дори и с капсуловка (гумена) пак си влиза смазката и даже остава и не може да излезе дори и покрай него да остане сухо. Явно затова и не е свалена капсуловката на лагерите на КВ.

ЕДИТ: да 6206 е лагера. Ако размерите са същите като игления то тогава би трябвало да е възможно да се сложи и при вас сачмен.
    Последно редактирано от chavetoo; 29-11-16, 21:24.
    EXC TPI 2019

Коментар

Полезно ... ,но късно. Вече го смених със същия NTN .Търсих много и бях намерил на KOYO с метален сепаратор ,но пък със седем ролки - една по-малко от NTN-а и се отказах. Покрай тази полемика научих нещо ново ..а мислех ,че знам всичко за Гаските
      Силата е нищо без контрол.

Коментар

Какви са макс. обороти на 300 2Т който може да достигне двигателя?
        EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
          Какви са макс. обороти на 300 2Т който може да достигне двигателя?
          Мисля,че повече от 8 000-10 000 е нереалистично.

Коментар

На 300-та мах. мощност е на около 8000об ,от там насетне пада.

Коментар

Питането ми беше за да сметна и разбера какви са оборотите на първичния вал на скоростите.
              Дебелината на гарнитурата под цилиндъра е 0.5мм Бях обещал да кажа колко е и днес се сетих.
              Утре ми идват гарнитурите и започвам да сглобявам. Гарнитурата между двата картера дали да я намажа съвсем тънко със силикон Виктор Рейндз или няма смисъл. Картерите нямат наранено, надраскано или каквото и да било, старата гарнитура се разлепи супер лесно.
              Къде да задържа контра на КВ за да стегна гайката от дясно. Гледам по нета, че на мястото на свещта се завива болт който опира в челото на буталото и така държат контра, но някак не ми се иска там да държа контра.
              EXC TPI 2019

Коментар

Не мажи нищо, а гайката я стегни по следния начин. Слагаш касетата на съединителя и зъбчатката, а между зъбите им сложи парче алуминии. Аз слагам парченце от 5мм ал. шина и стягам.

Коментар

• Re: От: GAS GAS 300+/гас мания/

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                  Не мажи нищо, а гайката я стегни по следния начин. Слагаш касетата на съединителя и зъбчатката, а между зъбите им сложи парче алуминии. Аз слагам парченце от 5мм ал. шина и стягам.
                  Аз съм слагал парче от платнените колани, дето ги ползваме за дръжки за дърпане на мотора, сгънато на няколко пъти че да не го разрежат зъбчатките.

Коментар

Това с шината и колана също е вариант. Виждал съм блокиращи ключове за между зъбите, но такъв няма от къде да взема и затова ще импровизирам с едно от двете където предложихте.
                    На сегментите имам буква N от едната страна, с буквата на къде да ги сложа. Досега съм виждал да пише TOP и R и това винаги е било нагоре, сега за първи път видях с буква N. В инструкцията при буталото нищо не пише за въпросната буква и посока.
                    EXC TPI 2019

Коментар

Сегментите ги слагай с буквата на горе.
                      Само за информация - Гаската до 2007-ма от завода е с ковано бутало Wrossner ,след това е с Vertex лято.

Коментар

Вчера събрах всичко и запалих. Вече го няма ситното чукане, според мен е чукало буталото заради износването. Остана си обаче шума когато не е натиснат съединителя, явно и този двигател си го има този шум както други. Върнах си ори иглата на карбуратора и засега ще карам с нея. В момента с жигльор 42 за празния ход държи стабилни ниски обороти които не се колебаят.
                        ЕДИТ: какво ще кажете за 2015? Изпадна ми на много добра цена и се чудя какво да правя. Дали да си карам този или да се мятам на 2015.
                        Последно редактирано от chavetoo; 04-12-16, 10:26.
                        EXC TPI 2019

Коментар

Откъде мога да поръчам гарнитури пълен комплект за гас гас 300 и да ми дойдат по-бързо, без да чакам 2-3 седмици?

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
                            Откъде мога да поръчам гарнитури пълен комплект за гас гас 300 и да ми дойдат по-бързо, без да чакам 2-3 седмици?
                            http://www.motocrosscenter.com/shop/...e25944100.html

Коментар

Гледам, че има в България гарнитури пак пълен комплект на ATHENA за 84-90 лева. Препоръчвате ли ги или ще сгреша, ако ги взема?

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
                                Гледам, че има в България гарнитури пак пълен комплект на ATHENA за 84-90 лева. Препоръчвате ли ги или ще сгреша, ако ги взема?
                                Стават, от тях си взех. Тази за картерите при мен на две места не застава изцяло там където трябва, но е напълно достатъчно да уплътни. Тази която е на капака който затваря съединителя и останалите колела... пък на едно място иска да се резне една лента от няколко мм.
                                Аз ги взех от http://shop.ml-racing.eu/bg/category...rticle/487883/ за 90лв с доставката
                                Последно редактирано от chavetoo; 05-12-16, 20:24.
                                EXC TPI 2019

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X