Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Едно бързо питане за малкия верижен трион, при него трябва ръчно да омаслявам веригата чрез масльонка, ако купя спрей за смазване на вериги за велосипеди, така ще ми е по-удобно и бързо да пръскам по малко и често със спрея по веригата докато режа, добра идея ли е?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_935269.jpg
Прегледи:926
Размер:485.9 КБ
ID:6921312

Коментар

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Ще ти подскажа на уше и една еретична идея - и с ползвано двигателно масло става Пробвано на много по-сериозен дзвер - верижна приставка на Спарки за голям ъглошлайф. 5 години работи безпроблемно преди да я откраднат заедно с ъглошлайфа естествено )))))))))))))))

• mendi
      mendi коментира
      Редактиране на коментар
      Не е добра идея защото един флакон 400 мл стува от 10 лева на горе, а я тия 400 милилитра я има 250 мл масло я - не, другото е азот под налягане да пръска спрея.
      От друга страна наливното масло е по 7 - 8 лева за литър. А и отработеното дригателно върши работа безотказно

• Разточително скъпо без абсолютно никакви предимства.
    Дори не е по-удобно.
    Та за мен идеята за пръскане със спрей е точно обратното на добра
    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      Разточително скъпо без абсолютно никакви предимства.
      Дори не е по-удобно.
      Та за мен идеята за пръскане със спрей е точно обратното на добра
      Ясно, в такъв случай ще използвам масльонката, но ще разкарам веднага био маслото, че прави големи мизерии и ще сложа от едно време на Хускварна минерално масло за вериги.

Коментар

• М10Д е идеално за целта.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• коко келеша
          коко келеша коментира
          Редактиране на коментар
          С ползвано двигателно също става ... Пробвано е )))))))))))))))

• Имам 4" акумулаторна резачка на друга марка. На снимката се вижда на какво прилича шината след 2 месеца работа, което тормози машинката. Проблема на 4" е, че почти всички нямат водещо зъбно колело на върха на шината, а там веригата се плъзга просто по нея и дори да се смазва постоянно като мен резултата ще е същия. Поръчах си 6" шина с водещо зъбно колело в комплект с 4бр вериги(разбира се китайски) за 30лв от ОЛХ. Звука и се промени и работи с лекота. Но мисля, че стъпката на Парксайта е друга. На снимката са широко използваните размери и стъпки на веригите..

П.П. Единствено на 4" Райдър който е същия на външен вид като Парксайта съм виждал, че има водещо колело.
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

• Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
          Имам 4" акумулаторна резачка на друга марка. На снимката се вижда на какво прилича шината след 2 месеца работа, което тормози машинката. Проблема на 4" е, че почти всички нямат водещо зъбно колело на върха на шината, а там веригата се плъзга просто по нея и дори да се смазва постоянно като мен резултата ще е същия. Поръчах си 6" шина с водещо зъбно колело в комплект с 4бр вериги(разбира се китайски) за 30лв от ОЛХ. Звука и се промени и работи с лекота. Но мисля, че стъпката на Парксайта е друга. На снимката са широко използваните размери и стъпки на веригите..

П.П. Единствено на 4" Райдър който е същия на външен вид като Парксайта съм виждал, че има водещо колело.
          Полезно инфо, в моя случай дали ще пасне малко по-дългата шина която има и водещо колело от тази верижната машина за рязане на високи клони, ще я разглобя тия дни и ще тествам дали може да стане тази шина и верига на малката машинка, ако стане ще е супер?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_935272.jpg Прегледи:0 Размер:105.9 КБ ID:6921400

Коментар

• Павка е там където съм оградил със червено има една малка дупчица Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Inkedрез.jpg
Прегледи:865
Размер:141.6 КБ
ID:6921407 ....там трябва да се вкарва грес .
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Мерси Сашо, имам и бензинова резачка но честно казано никога не съм мислил че въпросната дупчица е за да вкарвам грес, мислех че маслото за веригата си минава през шината по каналчета и към зъбното колело? Даже като се замисля не съм и виждал никой с бензинова или електрическа резачка да слага там грес?

• aldr
              aldr коментира
              Редактиране на коментар
              Ако занесеш дъската в някой сервиз за такива машинки и помолиш със сигурност няма да ти откажат .

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Слагаш една гумичка и вкарваш грес и с най обикновен такаламит .

• Само да добавя, че за целта трябва специално такаламитче.

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Не знаех за това, писах коментар на Сашо горе...

• Зарибяването почва от ранна детска възраст https://www.youtube.com/watch?v=OBqF...el=AllHandmade .

Коментар

• Косачката е чудесна. Но тъкмо се зарадвах, че намерих уреда с който да кося и на втория ден тя умря! Май замина електрониката, защото прави опит да тръгне и показва, че едната батерия е изтощена. Размених батерийте и показва другата изтощена. С друг комплект пак същото. Иначе с 4Ah работи като змей.
              Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 г.
              Kia K5 LPG 2012 г.
              LZ1DED

Коментар

• mitko 53
                mitko 53 коментира
                Редактиране на коментар
                За по малко пари(99евро) в Германия я има в performance вариант за умните батерии. Доколкото виждам и тука ще я пускат(497665), но явно трябва да се пробутат първо старите модели. Същата работа като с верижната резачка 40V.
                Последно редактирано от mitko 53; 30-04-23, 05:19.

• Може ли линк, че не я намерих.
              Kia K5 LPG 2012 г.
              LZ1DED

Коментар

• В Румъния пускат акумулаторна косачка робот- към 520лв.

Коментар

• Благодаря на колегата за линковете. Това е тример и най-вероятно ще го тествам като се появи. Аз писах за косачката на колела. Впрочем вчера я върнах. Питаха ме повредена ли е защото ако не е, ще се води за продажба. В магазина имаше две бройки и посках да ми я заменят, не можело, защото е дефектна. Върнаха ми парите само срещи подпис на една касова бележка, която излезе от принтера. Купих си нова и веднага я пуснах в действие. Не засичах време защото правя много почивки. Но с един комплект смарт батерий напълни 6 коша със ситно нарязана трева за мулчиране. И жената доволна и аз доволен!
                Kia K5 LPG 2012 г.
                LZ1DED

Коментар

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Каква площ се окосява с един комплект батерии? Това ми е необходимо за да разбера дали ще ми върши работа за моя двор, че батерията за прахосмукачката не стига до никъде.

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Таман да свършиш и ти свършват батериите
                  На едното място кося 50-тина квадрата и си пускам жица. На другото декар и половина и наливам бензин. Батерии не бих използвал за косене.

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Търся мнение от някой, който коси с акумулаторна. За бензинова и ел. аз знам.

• Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                Павка е там където съм оградил със червено има една малка дупчица Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Inkedрез.jpg
Прегледи:865
Размер:141.6 КБ
ID:6921407 ....там трябва да се вкарва грес .
                Когато сипвам масло на бензинките с една сламка капвам и в тази дупчица. Когато си го изградиш като навик, няма да има проблем.
                Тази земя, по която тъпча сега,
                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                тази земя – не е моя земя,
                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

• На око е повече от 150 квадрата окосеното. Да отбележа, че управлението е интелигентно - работи на пълна мощност само ако усети затруднение, иначе е в икономичен режим.
                  Последно редактирано от denkov; 03-05-23, 10:34. Причина: Печатна грешка
                  Kia K5 LPG 2012 г.
                  LZ1DED

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X