Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна пастърма, суджуци и луканки
Свий
X
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Втора серия. част три. Не е точно по темата ама дано мине. Ролца. Свинска кожа завита на оборот и половина-два. вързана и натъпкана с тлъсто месо. Сварено за около час и половина в расол -зелева чорба-. После в малките бурканчета. врът капачката и в хладилника. Това си е доста тлъсто мезе.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Преди няма месец-началото на март си пресях и напълних едно съдъче с дървесна пепел, като зарових в нея дом.луканка и суджук, две малки пуски и т.н.Впечатлен съм за качеството на съхранение на месата!Никакво гранясване на маста!Препоръчвам.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Дори и с вентилатор иска проветряване всеки ден и следене на влажността. Утре пак ще залагам контрафиле след сухо усоляване. Предното стана за 10 дена, но държа терморегулатора на хладилника на 4-7градуса. Иначе влажността не пада под 90% и резултата е мухъл .
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Колега тук ме беше посъветвал (ако не греша) да поддържам температура около 12-14 градуса и влажността на 75%. Моя личен опит сочи , че влажността трябва да бъде 60-65%и температурата не повече от 10 градуса. Тази партида я заложих в хладилника в петък следобед. Та събота мисля , че ще са готови ще докладвам със снимки .
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Ето и резултата
За моя вкус е добре обичам го вътре да е леко сурово. Това е след 10 дена в хладилника , който е настроен на 9-10 градуса при което влажността е в границите на 65%-70%. Има вентилатор от захранване на компютър, който работи непрекъснато и всяка сутрин отварям хладилника за 5-10минути да се проветри.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар