Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна пастърма, суджуци и луканки
Свий
X
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]975381[/ATTACH]Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Четох темата... точих лиги.....
Купих филе и чимен и реших да пробвам
Свинско филе:
https://drive.google.com/open?id=1eH...68E03cNyuYL6fm
Изчистих жили/ципи:
https://drive.google.com/open?id=14t...LZKAazSv_KTf8m
Забърках 2 литра вода с 330 грама сол (15 кибритени кутийки Х 22гр), сложих месцето, затиснах, чаках 24+ часа:
https://drive.google.com/open?id=1CP...vJFLVFyQ2EEgvk
Резнах един плоскост ламинат на 2, направих импровизирана преса. Стегнах месото за 24 часа:
https://drive.google.com/open?id=1XLrvRqoTUO0JBJiVkgnz1YeMIQwlVvkT
https://drive.google.com/open?id=1wY...jVTR2xRFld36T6
Забърках чимен(Кауфланд - 89 стотинки), червен пипер, черен пипер, домашна чубрица:
https://drive.google.com/open?id=10Z...xc2FHIHFxuHUFb
https://drive.google.com/open?id=12w...-7a_mQyfZbZR34
Пиперосах големите парчета с каша подправките от горе и бяло вино. Малките отупах на сухо:
https://drive.google.com/open?id=1ut...r-pz98cQmBnuvt
https://drive.google.com/open?id=1FG...X7g0z2ZsrVOgak
Окачих на балкона (остъклен, отворено от 2те страни да става течение):
https://drive.google.com/open?id=1XC...mhrxir5Q3qy7uw
Надявам се да станат
Линк със снимките - https://drive.google.com/open?id=1nq...Aichth-ilvaSd9
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеПри сухото осоляване няма никакви зависимости! Поне няколко часа......TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Много добри и балансирани резултати постигам със зелева чорба.
След няма значение колко и какво осоляване. Обезсолявам напълно (месото вече е изпечено от солта) примерно два дни като сменям водата няколко пъти. След което 12 часа в зелева чорба.
Солеността и аромата стават уникални (особено за парче врат) дори и за човек като мен който не е опитвал зелева чорба през живота си [emoji23]
Сега имам предизвикателство пред мен. До сега не съм се сборвал с цял бут. Дано не се издъня.
Другата снимка е уникално чоризо. Правил съм няколко пъти но това е най доброто ми постижение.
1кг. свинско 60 на 40 сланина
20гр. сол
10 скилидки чесън
30-40гр. пушен червен пипер
5гр. лют пипер
50мл. кисело вино или оцет.
Да не ви плаши количеството сланина. Аз правя за четвърти път. Докато не сложих 40% сланина, не стана като това което ми носят от Испания.
Иска не много студено за да не изсъхне много.
Ориентировъчно 7 градуса. Естествено не съм спазвал тази температура, но е някъде около нея. Когато напълня мезетата (понеже не слагам много сол, гледам да не минавам 18 грама) и първите 5 дни се старая да ги държа на по ниска температура ако може. Примерно на открита тераса с вечерна температура 2-3 градуса. След това го местя на остъклена тераса, при която температурата е сравнително постоянна.
И най важното. Пипера трябва да е Pimenton dela vera. Иначе става "някакъв червен" колбас.Последно редактирано от hgeorgiev; 09-12-18, 14:32.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Това е от сухото осоляване,макар че на половината съд се беше напълнил с вода ,явно месото е пуснало.От три дни е на сушилника.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
На сол е с една идея повече но е много добре.Това е малко парче ,на по дебелите ще е екстра.
За пръв път правя сухо осоляване,вкуса е еднакъв , сравнение със саламурата,при сухото солта е еднаква и на повърхността и в сърцевината.Цвета при сухото обаче го няма.Стоят тъмни.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от ичиконти Преглед на мнениеhgeorgiev
това, което си дал като първа снимка-еленски бут ли е, и ако да, то дай някаква рецепта и кажи дали бута е преден, заден, малък-голям и т.н.?Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от са6о Преглед на мнениеАз ги правя само със сухо осоляване. Причините са две: самото осоляване трае няколко часа и второ- солта дърпа от водата на месото и после се сушат по-бързо. Говорим за морска сол..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеЯ дайте една рецепта,за сухо осоляване.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнениеКой предлагаше тва с зелевата чорба да го поздравя по нашенски........Язък за месото.Добре,че за проба само едно парче накиснах.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар