Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    Тъкмо одеве прибрах пастърметата във фризера, увити в кухненска хартия и в найлонови пликове, като ми се прияде да си вадя.
    Е, и в хладилника оставих няколко, пак в хартия и в плик, ейтака за текуща консумация, утре вечер например ;-)

    Оказа се, че съм направил едно тестово парче телешко, обмазано с чесън и чубрица после - не че е лошо, ама със свинско си е най-добре, чесъна не ходи на телешко явно, длъжен бях да пробвам
    Може би както колега беше споменал по-горе, ако е само оваляно в чубрица и сминдух примерно, но телешкото май си е най-добре в червена кайзер смес
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

    И аз искам България чиста ! ! !

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Да изпратим подобаващо старата година ! За новата да подобрим количеството ! За качеството отдавна нямаме забележки ! Научихме се и го правим много добре !


      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0652.jpg
Прегледи:1
Размер:113.9 КБ
ID:5632531


      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0651.jpg
Прегледи:1
Размер:102.1 КБ
ID:5632532


      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0642.jpg
Прегледи:1
Размер:65.2 КБ
ID:5632533


      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0645.jpg
Прегледи:1
Размер:72.7 КБ
ID:5632534
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Честита Нова Година на всички! Един приятел коли прасе и си взех малко бут да си направя пастърма. Четох темата оттук-оттам, но ми трябва количеството сол за саламурата, че се начетох на различни количества.

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Не че се заяждам,но в четенето е истината!
          Почни от първата страница където ти пиша и ще си отговориш,на всички въпроси...
          Преди няколко часа и аз се чудех,как да си направя кайзер от пилешко,попрочетох из темата и вече чакам резултата
          Не трудно да се чете.
          Честита нова година,на всички чревоугодници

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            ЧНГ и за МНГ! Весели, усмихнати и обичани късметлии! Папането да е вкусно и тумбака сит, па сме е..ли макята на световната криза!
            0885600006 - Чичо Коце

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
              ЧНГ и за МНГ! Весели, усмихнати и обичани късметлии! Папането да е вкусно и тумбака сит, па сме е..ли макята на световната криза!
              Е са закусих 6 кюфтета на скара с 4 бири...и аз се чудим къде е тая криза...

              Честита нова година на всички

              Белото вино е станало Бел убиец
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                За много години, колеги! Да сте живи и здрави, повече късмет през новата година, повече пастърмички и прочие такива вкусотии
                Сега зимните месеци криза няма, но като изядем мезетата и настъпва кризата ....
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

                И аз искам България чиста ! ! !

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                  За много години, колеги! Да сте живи и здрави, повече късмет през новата година, повече пастърмички и прочие такива вкусотии
                  Сега зимните месеци криза няма, но като изядем мезетата и настъпва кризата ....
                  Тогава лапад, киселец коприва - все ще изкараме някак
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                    За много години, колеги! Да сте живи и здрави, повече късмет през новата година, повече пастърмички и прочие такива вкусотии
                    Сега зимните месеци криза няма, но като изядем мезетата и настъпва кризата ....
                    ААА като изядеме мезетата почваме бурканите...има за до наесен до другите мезета
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                      ААА като изядеме мезетата почваме бурканите...има за до наесен до другите мезета
                      Така е, и аз ги застъпвам, докато дойдат следващите мезета
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

                      И аз искам България чиста ! ! !

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Първоначално публикуван от deian02
                        ето и снимки на първата ми проба-само в морска сол. свинско и телешко. ама е малко соленко много винце ще ходи с него
                        Така и така не си го овалвал в подправки, ако е много солено, спокойно може да го поизкиснеш малко.
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

                        И аз искам България чиста ! ! !

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Първоначално публикуван от deian02
                          ето и снимки на първата ми проба-само в морска сол. свинско и телешко. ама е малко соленко много винце ще ходи с него
                          [ATTACH=CONFIG]766449[/ATTACH]

                          [ATTACH=CONFIG]766450[/ATTACH]

                          [ATTACH=CONFIG]766451[/ATTACH]
                          Колко време го държиш в този морско-солен плен ?
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Май е време и аз да покажа за поредна година какви месенца суша.
                            До сега съм ползвал няколко рецепти като най-ми харесва класическата със солена саламура и подправки.

                            Това е от преди 3 години. Интересна рецепта. Месото стана като варено-пушените меса.
                            Сварява се зелев сок от киселото зеле с бахар и подправки по желание за 15 минути, после се изкисва под тежест за 24 часа след това се подправя и може след още 24 часа да се яде. Месото е свинско.





                            2-рата рецепта:
                            Пак свиснко, класическо зариване в морска сол, после изкисване подправяне, сушене за 7-10 дни.









                            И тазгодишната рецепта най-добрата за момента
                            Телешко филе в саламура и т.н.











                            Наздраве!
                            Последно редактирано от fanatic; 04-01-15, 09:21. Причина: премахване на снимка.
                            no signature no problems

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Ролето с надлъжните разрези за колко време го изсуши?
                              0885600006 - Чичо Коце

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                                Ролето с надлъжните разрези за колко време го изсуши?
                                14 дни
                                no signature no problems

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X