Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
    Вие какво разбирате под естествена порода - автохтонна или селектирана специално за дадената дейност порода?

Например каракачанските кучета са характерна за нашия регион порода, формирана през годините на база работни качества и околна среда и поради това може да се определя като местна(автохтонна) порода.

Селекцията на служебните породи кучета - немска овчарка, доберман, ротвайлер, белгийската овчарка е насочена основно по подобряване на работните качества.

При търсенето на куче- компаньон, както е вашия случай, смятам че е определящо по скоро не породата, а нервната система на животното, т.е. обиколете развъдниците и разгледайте родителите на бъдещото кученце - гледа се в какви условия се гледат, какво е отношението на сегашните стопани към тях(лесно се разбира по погледа на животното), какви са им работните качества и т.н.

Куче с произход родители с лабилна нервна система не може да се очаква да има добро отношение към деца! Децата са склонни да гушкат, мачкат и дърпат козината и ушите на кучето, ако е от по едрите породи и да го яхат като кон и общо взето само кучета с устойчива психика издържат на подобно отношение.

Ако за първи път гледате куче, вземете женски екземпляр, така от самото начало ще редуцирате възможността за определяне на "алфа- мъжкаря в глутницата".

За повече информация по темата се свържете със клуб по спортна дресура "Сириус" или направете електронна връзка с един от водещите специалисти по обучение на кучета в света Иван Балабанов(човека живее в щатите, но не отказва консултации по тази тема) има сайт в интернет, смятам ще го намерите.

На фона на темата за бездомните кучета, надявам се вие да сте отговорен стопанин, който няма да изхвърли питомника си на бунището щом установи, че не може да се справя с възпитанието му.

Трябва да сте готов да възпитавате още едно трето дете, което няма как да бъде оставено на самотек.
    Съгласен съм с този колега.
    Защо точно ще ти трябва овчарка-там са и пастирски и служебни.
    Така или иначе ще трябва да работиш много с тях, особено ако е от служебните,пастирските пък са независими..
    Наистина да е женско.
    Не взимай хердер или белгийки-не са за Вас.
    Санбернар-хем ще плаши и хората с вида си
    успех
    Последно редактирано от derhunter; 01-03-13, 14:56.

Коментар

Дени, ако ще е малко куче, вместо пинчер защо не помислите за йоркширски териер? Въпреки че не е късокосместо, козината им не се сменя както на другите кучета. Определено обаче, ако ще минава като подарък на дъщеричката, няма да е желателно да е голямо куче. Да не говорим, че ще се привърже много към кучето, а едрите породи живеят 10-тина години (естествено има изключения, но да разчиташ на това...). А и като се почне с болестите... Трябва да го помислите и това.

Коментар

+1 за Йорки. Е нема такова лигаво и добродушно същество (не мога да го нарека куче ).

Коментар

Ей, Вальо търси дворно куче. Какви са тези дребосъци където ги разхождате тук
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Да, де ама slatanic си търси играчка за подарък:
            Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
            Таакааам.Да си излея и аз тук мъката.Скоро малката става на една година и жената ме натиска да купуваме някакъв "МИНИ ПИНЧЕР"(дано да съм го написал правилно) за подарък за детето.То първо ми е ясно,че на детето куче не му трябва ма как и да е.За сега успявам да я убедя,че ни е рано за куче тъй като детето е малко и ще ми се наложи да гледам две малки деца едновременно,но тя е упорита и рано или късно ще ми се наложи да се сдобия с един от малките нинджи.
            В интерес на истината и на мен са ми симпатични,но всичко свършва до там.Нито знам нещо за породата,нито как се гледат.Искат ли специални грижи?Проблем ли е съжителството им с малки деца?Пада ли им много козината?Имат ли нужда от специални храни?Куче с родословие ли да търся?Къде да го търся това куче и до какви пари е нормалната цена?И .... това е за сега,че и без това много станаха.
            Дано се намери кой да помогне за тая моя "мъка" дето ще ме налегне.

П.С.
            Даже и име си има измислено "Роки"
            Йоркширския териер е наистина много мило и нежно създание.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              .....
              Дете на 1 година и куче....? Ми то не различава истинско от плюшено... Ако склониш и вземеш куче сега, ще си вкараш страшен автогол, още повече, защото подозирам, че досега не сте имали животно вкъщи. Нека детето стане поне на 4-5 години, пък тогава го мислете.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Бащата взел пинчерче на 40 дни като съм бил на 1 годинка. Майка ми разказваше, какво съм му причинил на това животно в началото. Чудното е, че оцелява. Мятания през целия хол, тормоз от до. Стана много зъл съответно. После имах пак пинчер, който се оказа по-скоро той териер, приличат си, но са реално доста различни. Получи се много готина кучка, още ми липсва. Като цяло предпочитам женските.

Коментар

Пинчер не съм гледа, мои приятели гледаха 3 и трите бяха зли... Аз съм гледал дакел късокосмест. Козината е къса, твърда и остра, набива се навсякъде и трудно се почиства (предполагам, че и при пинчера е така)
                  Дакелите обаче са проблемни заради размера си- често страдат от дископатия, случва се да се парализират, не е като за малко дете.
                  И аз бих ти препоръчал голдън или лабрадор.
                  От Враждебна си, предполагам в къща живееш, имаш двор. Голдъна или лабрадора ще се чувстват добре.
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Може ли да питам в тази тема - Бигъл - домашно куче?!? евентуално с приятелче дог? Грижи за бигъла?
                    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Хора,ако нямате опит не си взимайте за домашен любимец някоя ловна порода. Тия кучета имат от специални грижи и стават много проблемни,ако не им се обръща мнооого внимание.

П.С. Това по повод на въпроса а Бийгъла нали ..

Коментар

Не намирам източно европейска овчарка. Дайте някои насоки за търсене, че изпускам влака.
                        Само, моля нещо проверено. Измамници вече и сам си намерих.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Не намирам източно европейска овчарка. Дайте някои насоки за търсене, че изпускам влака.
                          По нашия край, ги развъждат много. Ако искаш, ще поразпитам.
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Това си е немско овчарско куче и за да не се попадне на мошенник най-сигурно е да се купи от развъдник.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От кой?
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

0878529834 /0878776045 Нестор Славчев. Казваш че се обаждаш от името на Иван от и тн. Няма да те излъже.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X