Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съвет за куче.

За игра с деца и някой едричък боксер/да плаши лошите/ ще е добре, детската градина от три броя е в кърпа вързана, ще са неразделни.
    Аз лично смятам, че са добряци и малко тъпи/моя добитък беше заспал под секция на крака и като го извиках забрави къде е и стана заедно с нея, уж беше големичка.
    За пазач - не бих разчитал грам, освен на тенджерата с месо и кокали.

Коментар

аз бих предложил ДОГО АРЖЕНТИНА

Коментар

Хайде и моите пет стинки. Имам доста опит с немси овчарки и най-очарован съм бил от източно европейска/ не можах само да я науча да пише/ и на другият край старонемска. Проблемът при нея беше в селектирането на свой/чужд, в см. всички бяха свои и не ставаше за пазач. Живях в мир и сговор 12.5 г. със Санбернарка, е няма такова животно. С децата от семейството се разбира до степен да се чудиш куче ли е. Избира си само един който може да е над него и да го командва както си ще, с другите се държи уважително. Свой/чужд- като машина. Изключително капризна на тема храна, ядеше много малко като количество и нормалното и зимно тегло 80+кг. През лятото сваля доста. Относно възпитание, малко по-трудно от немската овчарка. Всъщност при всяко куче опира до упоритоста и желанието да го формираш според твоите разбирания. Ако не си готов да му отделиш много време за възпитание -немец.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Моето предложение, окуражено от факта, че не държиш на родословие: хвърли един поглед на подфорума "Без дом" на дог.бг, както и разходка до приюта в Богров (имат и сайт - arsofia.com). Аз лично много повече залагам на пораснало куче, което да ти пасне на изискванията и да се хареса с децата. В интерес на истината, постоянно изникват и породисти кучета, които си търсят дом. Хората изхвърлят какво ли не... Както и да е. На прима виста се сещам за една женска каракачанка и си позволявам линк: http://forum.dog.bg/topic/46892-%d0%...3%d1%81%d1%8f/ . Има обаче и много други; трябва само да се огледа. Наистина го препоръчвам като вариант пред взимането на малко кутре, особено с малки деца (личен опит).

Коментар

Еми айййде, като сме тръгнали да предлагаме да пусна и мойто, като идея. Акита. Куче за деца, куче за двор. Красиво куче. За интелекта, всеки може да прочете и въобще историята "Хачико". Успех.

Коментар

Възрастна каракачанка (мъжко), изпохапа майка ми три пъти и я праща в болница за шевове. Само баща ми признаваше, но и на него му ръмжеше на моменти. С мен не можа да свикне цели две години и всеки път се хвърляше яростно на мрежата и ме лаеше. Другите ми две кучета го удавиха и сега е във вечните ловни полета.

ПП: Варианта на колегата по-горе го споделям само от хуманна гледна точка, но никога не се знае на колко травмирано куче ще попаднеш, с какъв характер и възпитание. У нас тази грешка няма да бъде повторена.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Силните кучета трудно признават всички хора от семейството за доминантни. По тази причина често се случват и аварии в къщи с тях. А кучетата са като вълчата глутница - има алфа двойка(или куче), бета, гама и тъй до най-нисшия. Обикновено мъжът се явява алфата, а кучето(особено ако е мъжко) идва бета и застава пред жената(или майка й) в йерархията. Затова и най-често те(или бабите) стават обекти на агресия от тяхна страна. Това изисква, според мен и по-малкия ръст на животното.

Коментар

Лабрадор или каракачанка,имал съм ги и двете.Невероятно отношение към децата,непознат човек няма как да влезе в двора без пушка.Невероятно любвоебвилни към стопаните си.Дано съм бил полезен.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4354.jpg
Прегледи:4
Размер:166.6 КБ
ID:5368149
                    Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    От началото на другия месец се пренасям на село. Най-накрая вече е готово.
                    Имам 5декара двор. Искам голямо дворно максимално естествено куче.
                    Кучето няма да бъде връзвано.
                    Имам две малки деца.
                    Основно изисквание е кучето по порода да има добро отношение към деца.
                    Пазач е втора не основна задача. Има си фирми за тая работа.
                    Кучето няма да ходи по изложби.
                    Помогнете да избера между вариациите на овчарките.
                    Немска, не точно немска, кавказка, московска, българска, и пр.
                    Кучето ще живее в колиба на двора.
                    Благодаря предварително на всички дали съвет от опит.
                    Личен избор ,но щом харесваш овчарките,мисля че българската е идеалният избор.Обича деца ,страховит пазач,не са капризни откъм болести.Не ти препоръчвам кавказец и московска стражевая ,много са своенравни един приятел си застреля кавказеца скачал на деца.Аз съм имал немски ,умряха от гана ваксинирани уж,котките я разнасят и за добрите расови кучета са смърт особенно на село.Сега имам карпатска овчарка,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4353.jpg
Прегледи:5
Размер:119.5 КБ
ID:5368148 идентична е на шарпланинец 50кг.страшно интелигентно и подлежащо на обучение куче ,даже се прави на ловец, лови ми разни пилци на разкодки из шаварите,много опасен пазач и обича деца.Жалко само че ми избива таралежите из двора вече ликвидира три!Успех в избора насоката ти е правилна- овчарско!P.S./виж Ю ТУБ Carpathian shepherd vs Wolfs или Sharplaninac vs Wolfs/
                    Последно редактирано от faster; 24-04-12, 19:56.
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

,,Куче да е , от сой да е!'', казват старите хора..., винаги знаеш какво може да очакваш от породата .

Бих избрал белгийска овчарка /те са няколко вида/, или старонемска /мъжка/ и задължително обучение ...

На всяка цена да има снимка на тазобедрената става !

Между другото старонемската овчарка няма подкосъм ...

Коментар

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение

На всяка цена да има снимка на тазобедрената става !

Между другото старонемската овчарка няма подкосъм ...
                        Би ли обяснил за снимката на тазобедрената става?Да е предразположено от малформации при разтеж или как?
                        С моят съм нямал проблеми за 12 години, ама стана дядо и си помагаме вече с артростоп да не се мъчи при разходките, старост-нерадост.
                        А за подкосъмът не го разбрах, всяко куче сменя и изхвърля стара козина, тоя косматия двойно.Някакъв мъх не може да няма под твърдата козина.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:118.jpg
Прегледи:1
Размер:143.2 КБ
ID:5368193Натиснете снимката за да я уголемите

Име:122.jpg
Размер:164.6 КБ
ID:5368195Да си кажа и аз мнението ...
                          Наистина , ако приоритета е отношението към деца, Търтея е дал добро предложение.
                          В крайна сметка, обаче, кучето е това, което направиш от него.
                          Последните две мои кучета са Ротвайлер-ки.
                          Имах и Доберман.
                          Моята порода е Ротвайлер.
                          Някои хора, биха казали, че съм направил от моето куче - коте, но животно, което е социализирано се гледа лесно и не създава проблеми. ето я и нея, и ... успех в избора!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037.jpg
Размер:211.5 КБ
ID:5368190
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Благодаря на всички споделили по нещо. Лека полека събирам картите. Почвам да търся по схемата, че родителите и условията в които живеят са по-важни от породата. Искам пале, макар и да е по-рисковано. Голямата дъщеря като бебе я залая куче и остана с някакъв страх. По-добре е да си свикнат от начало с кутрето а и то с тях.

Благодаря отново.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                              Лабрадор май е доста опасна порода. Някъде четох че по статистика от тази порода има най-много пострадали техните владелци, спрямо притежателите на други породи......
                              И това къде го чете?
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Задължително - пале/дано не съм разбрал погрешно -малко кученце/ 45-60 дни.
                                Хубаво е да е от "летно" котило - демек, родено в топлите месеци.
                                Знам го от ветеринарния ми лекар.
                                По-малко склонни са към заболявания.
                                Е, ако се гледа вътре в къщата, до 6-тия 7-мия месец има проблем с хигиенните навици, но когато кученцето е малко, много лесно се социализира, свиква с йерархията и заучава бързо.
                                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                                ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X