Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Обобщено е така, но за чесането освен естетика не виждам друга причина.
    Ако му е топло козината вчесана или не си пада. Ако се е заплела на възел съм го виждал да си къса омотаното- абе с 2 думи справя си се само.
    При това ако е дворно куче...
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Съгласен. Ония са си доволно откачени в това отношение. Но човек трябва да е наясно предварително, защото зле гледано куче е жалка картинка, а стопанина - за бой.
      Да, хубаво е да се информира предварително човек който решава да гледа куче в къщата си, и Вальо точно това и направи. Хубаво е също инфото да е от човек/хора, които са имали избраната порода а не от нетя. Трябва и да се отдели от мненията и % пристрастност, всеки го има. Аз до преди да взема санбернара нямах никакъв опит с дългокосмести и определено съм се учил в движение как се гледа такова чудо, при това и женско, че като направих преглед назад се оказа че съм имал работа само с немски овчарки и то мъжки. Не че и едните и другите не сменят козина, но от едните повече си личи а и количеството при по-косматите е значително повече, но пък чак до ежедневно ресане...... И за лошо гледаното куче съм напълно съгласен с теб.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        ......и Вальо точно това и направи. Хубаво е също инфото да е от човек/хора, които са имали избраната порода а не от нетя........
        Пра'илно Хънти. Търсете Човека с кучето.
        Е, наш Тедо-Троянската сливова има баш такова куче, всички заинтересовани го видяха на събора. Голяаааам сладур. Има и каракачанско и немско.....та 5кинта за телефон ми отидоха а на Тедо му се наду главата ама нали приятел-не можа да ме сиктердоса....
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Ако смяташ, че можеш да се справиш с възпитанието на едно голямо куче вземай БОК и ще откриеш че точно такова куче си търсел
          Не знам защо доста колеги тука ги смятат за ''тъпи'' , имал съм 2 такива кучета и мога да кажа че са изключително умни и природно интелигентни кучета които без да са обучавани имат способноста да ''осмислят '' ситуацията аколо тях и съответно да реагират правилно . Само искам да отбележа, че това че едно куче се подава по трудно на дресировка и заучаване на команди не означава че е тъпо !! напротив както казах интелекта се вижда в това дали кучето реагира правилно в различните ситуации в които изпада .
          Или както се бъзикаше един приятел за ''послушните'' кучета - викаш му седни - сяда , стани - става , иди там - тръгва ... СКУКА
          Разбира се най важното е както и ти вече сам си разбрал е не породата, а човека - едно изтървано куче особено такова голямо може да ти създаде страшни главоболия .
          gsm - 0899388807

Коментар

Любопитството ме гложди,след толкова много "компетентни" съвети,които сте дали на човека,дали все пак е взел куче и какво? Сподели колега,ще е интересно какво решение си взел

Коментар

Първоначално публикуван от fnqkhhhzzz Преглед на мнение
              Любопитството ме гложди,след толкова много "компетентни" съвети,които сте дали на човека,дали все пак е взел куче и какво? Сподели колега,ще е интересно какво решение си взел
              Ха-така-а-а!Хванах ли те сега?! Ти трябва да си Сийзър Милан и никой друг!!! Щом си поставил с таакава ирония "компетентни" в кавички...нали?
              Признай си и си сложи истинският аватар - Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Цезар.jpg
Прегледи:1
Размер:10.4 КБ
ID:5412589
              Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
              Най-добрият ром е студеният ром!
              Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Пра'илно Хънти. Търсете Човека с кучето.
                Е, наш Тедо-Троянската сливова има баш такова куче, всички заинтересовани го видяха на събора. Голяаааам сладур. Има и каракачанско и немско.....та 5кинта за телефон ми отидоха а на Тедо му се наду главата ама нали приятел-не можа да ме сиктердоса....
                Тоз хубавец Вихърчо, като го видях и се разболях направо. Луднах и даже срам-не срам ми минаха едни вредни мисли...мани-бегай че Тедо ми е приятел. Пълно копие различно в цвят на моето последно куче. Като се видяхме и така се и разбрахме, с кучето, не с Тедо/. Не ми припомняй!
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Дойде време за действие.
                  Решението е взето. Търси се Кучето.
                  Източно европейска или Вихърчо, т.е. ландзеер.
                  Да е от огромни родители и да е до 45 дена. Мога да го платя и преди да го отбият.
                  Не държа да става за състезаня, все едно няма да ходи на такива.
                  Държа да се знаят баща и майка.
                  Ще властва в 6 декара двор със собствена гарсониера.
                  Така се глези котето. Така ще е и кучето.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Имам две кученца мъжко и женско.Майката е кръстоска от едра немска овчарка и баща кавказец супер интилигентна.Бащата едър жълт пес с дебела черна муцуна като молох.

Това е куче прекрасно за двор .

Аз имам 7 големи и тия2 малки ще ми дойдат много.

Ако не те ръчка снобарията че кученцето трябва да е (чистокръвно) това е твойто кученце.

И да добава то не се продава.....................подарява се
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                      Аз като пристрастен препоръчвам хубав екземпляр старогерманска овчарка.С децата ще са взаимно влюбени/и с цялото семейство е така/, а като си препикае декарите си се чувства стопанин и не е дружелюбен ама хич към чужди хора.Че ще живее навън му е все едно, освен в големи жеги да има вода постоянно.
                      Потвърждавам от опит. Кучето има чудесно отношение към хората, много лесно се обучава. Такива се ползват за живото-спаителни операции в ПСС
                      Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                      Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Aз яко съм го закъсал за дворно куче, бих се замислил за женското. Може ли снимка . За подаряването съм чувал е добре да се вземе поне левче, за куче здраве

Коментар

Пусни си в двора 2 ягдтериера и скоро и бръмбър жив нема да остане, а котка нема и да видиш повече, гости неканени - също. При тех едиствения "приятел" е стопанинът им, на когото са верни до смърт, а и мъртви хапят
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Каква пък е тази порода "старогерманска овчарка",та чак за спасителни кучета ги ползват?
                            Старонемска ,старогерманска... такива породи няма. Има само една порода официално призната от FCI и тя е Немско овчарско куче.Тези другите,които цитирате,с дългия косъм не са нищо различно от обикновенна немска овчарка,с единствената разлика,че са дългокосмести. Онази измишльотина се налагаше преди години,защото кучетата с дълъг косъм не бяха допускани до изложби,защото самата космента покрива се считаше за дефект,липсваше в стандарта и се смяташе за недопустима,за това собствениците на такива кучета,ги представяха по този начин. Дългокоместото овчарче си е обикновено овчарче и вече дори промениха стандарта и си участват и по изложби животинките.

Коментар

Здравейте!
                              от как се помня все немски овчарки гледам..ако сте чели темата знаете че преди два месеца при раждане ми почина женската останаха тпи бебета които отгледах като деца че и повече...сега са три палави топки...едната женска ще си я оставя за мен...едното искам да разменя или продам за да взема още една женска. Имам старонемец много едър и умен дългокосмест, и един источноевропеец...също много умен но малко повече му се играе.... Според мен ви трябват двойка мъжко и женско за да пазят без да може някой да ги подмами. Но да не са от едни и същи родители....моите са чисти Немски овчарки.
                              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от fnqkhhhzzz Преглед на мнение

Каква пък е тази порода "старогерманска овчарка",та чак за спасителни кучета ги ползват?
                                Старонемска ,старогерманска... такива породи няма. Има само една порода официално призната от FCI и тя е Немско овчарско куче.Тези другите,които цитирате,с дългия косъм не са нищо различно от обикновенна немска овчарка,с единствената разлика,че са дългокосмести. Онази измишльотина се налагаше преди години,защото кучетата с дълъг косъм не бяха допускани до изложби,защото самата космента покрива се считаше за дефект,липсваше в стандарта и се смяташе за недопустима,за това собствениците на такива кучета,ги представяха по този начин. Дългокоместото овчарче си е обикновено овчарче и вече дори промениха стандарта и си участват и по изложби животинките.
                                Колега, разбрахме че си разбирач, но в България всички им казват Старонемска Овчарка. Малцина са тези, които знаят какво е FCI, така че, какъв е проблема, че казват Старонемска Овчарка ? Все пак, няма значение, дали е Старонемска, Новонемска или Немска. Важно е да се грижиш за него и да го караш да е щастливо. Мисля, че това е най-важното!
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,660 в 11:00 на Днес.

Зареждам...
                                X