Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет за куче.

От началото на другия месец се пренасям на село. Най-накрая вече е готово.
    Имам 5декара двор. Искам голямо дворно максимално естествено куче.
    Кучето няма да бъде връзвано.
    Имам две малки деца.
    Основно изисквание е кучето по порода да има добро отношение към деца.
    Пазач е втора не основна задача. Има си фирми за тая работа.
    Кучето няма да ходи по изложби.
    Помогнете да избера между вариациите на овчарките.
    Немска, не точно немска, кавказка, московска, българска, и пр.
    Кучето ще живее в колиба на двора.
    Благодаря предварително на всички дали съвет от опит.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

От: Търся съвет за куче.

Санбернар няма ли да се разбира най-добре с децата.Ама са доста ящни.

Коментар

Аз като пристрастен препоръчвам хубав екземпляр старогерманска овчарка.С децата ще са взаимно влюбени/и с цялото семейство е така/, а като си препикае декарите си се чувства стопанин и не е дружелюбен ама хич към чужди хора.Че ще живее навън му е все едно, освен в големи жеги да има вода постоянно.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Аз като пристрастен препоръчвам хубав екземпляр старогерманска овчарка.С децата ще са взаимно влюбени/и с цялото семейство е така/, а като си препикае декарите си се чувства стопанин и не е дружелюбен ама хич към чужди хора.Че ще живее навън му е все едно, освен в големи жеги да има вода постоянно.
        +1 за старогерманската овчарка.

Коментар

БОК.

Коментар

Вие какво разбирате под естествена порода - автохтонна или селектирана специално за дадената дейност порода?

Например каракачанските кучета са характерна за нашия регион порода, формирана през годините на база работни качества и околна среда и поради това може да се определя като местна(автохтонна) порода.

Селекцията на служебните породи кучета - немска овчарка, доберман, ротвайлер, белгийската овчарка е насочена основно по подобряване на работните качества.

При търсенето на куче- компаньон, както е вашия случай, смятам че е определящо по скоро не породата, а нервната система на животното, т.е. обиколете развъдниците и разгледайте родителите на бъдещото кученце - гледа се в какви условия се гледат, какво е отношението на сегашните стопани към тях(лесно се разбира по погледа на животното), какви са им работните качества и т.н.

Куче с произход родители с лабилна нервна система не може да се очаква да има добро отношение към деца! Децата са склонни да гушкат, мачкат и дърпат козината и ушите на кучето, ако е от по едрите породи и да го яхат като кон и общо взето само кучета с устойчива психика издържат на подобно отношение.

Ако за първи път гледате куче, вземете женски екземпляр, така от самото начало ще редуцирате възможността за определяне на "алфа- мъжкаря в глутницата".

За повече информация по темата се свържете със клуб по спортна дресура "Сириус" или направете електронна връзка с един от водещите специалисти по обучение на кучета в света Иван Балабанов(човека живее в щатите, но не отказва консултации по тази тема) има сайт в интернет, смятам ще го намерите.

На фона на темата за бездомните кучета, надявам се вие да сте отговорен стопанин, който няма да изхвърли питомника си на бунището щом установи, че не може да се справя с възпитанието му.

Трябва да сте готов да възпитавате още едно трето дете, което няма как да бъде оставено на самотек.

Коментар

Ризеншнауцер, гледала съм вече два, спокойно може да разчиташ да се грижи за децата, невероятно умно куче,голямо (моят сега е 60кг) живее на двора, зиме-лете, подстригвам го обаче, че лятото много се мъчи в горещините. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06167.jpg
Прегледи:2
Размер:295.0 КБ
ID:5368127

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06179.jpg
Прегледи:2
Размер:255.4 КБ
ID:5368128

Ето тук го правят на маймуна:

Име:39001_1350223757535_1289592397_30849864_4915728_n.jpg
Прегледи:1
Размер:75.9 КБ
ID:5368130

И на конче:

Име:18072010475.jpg
Размер:96.3 КБ
ID:5368131
              Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 24-04-12, 13:09.
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

И от мен един глас за немска овчарка.Моят е на 3 години и с деца се разбира прекрасно.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23496_1225535530629_1596242561_30547710_2256624_n.jpg
Размер:55.6 КБ
ID:5368129
                Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
                Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Още един глас за немската овчарка! Имам богат опит, а и имам и до днес на къщата.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Discovery 1 300 TDi
                  Land Rover Club Bulgaria
                  0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Благодаря на всички.
                    Немската овчарка ми е приоритет като вариант ако не ме убедят, че нещо по-едро няма да се държи по същия начин.
                    За БОК-а и московските чувам мнения, че са непредсказуеми, което за мен е проблем.
                    Не ми е необходимо кучето да може да чете, но да е тъпо по природа също не е добър вариант.

Преди години имах приятел с куче което беше някакъв незнаен кър-карамашък. Дето им викат вълча порода. Песа беше 60кила и стъпваше като в паници докато 2годишната дъщеря на друг наш приятел го води за козината на врата. Заради същото това куче и калпавата ограда, пощаджията не минаваше по тяхната улица.
                    Е такова нещо ми трябва.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Преди години имах приятел с куче което беше някакъв незнаен кър-карамашък. Дето им викат вълча порода. Песа беше 60кила и стъпваше като в паници докато 2годишната дъщеря на друг наш приятел го води за козината на врата. Заради същото това куче и калпавата ограда, пощаджията не минаваше по тяхната улица.
                      Е такова нещо ми трябва.
                      Така както разказваш, рецептата е друга и ни порода, ни произход играят. Харесваш си куче на приятел - по външен вид, по нрав, по глас ако искаш - и после изнудваш за малко кученце, което да е близък роднина (братя/сестри/потомци) на това, което си харесал.

Коментар

До скоро имах немска овчарка, мъжка. Беше на 3 години като го взехме. За два дни разбра кой е свой, кой е чужд. Децата се бореха с него, бъркаха му в устата, а той ги гледа с обожание. Имаме и БОК. Взехме я когато беше на месец. Израсна между нас. Обаче си е тъпо животно. Само като смениш дрехите и са нужни поне 5 минути да те разпознае. Но пък е много бърза. За тия пет минути докато те разпознава, чудеса може да сътвори
                        Няма по-истинско куче от немската овчарка.

Коментар

Много пъти до сега съм бил изправен пред подобна дилема, след смъртта на поредния ни домашен любимец. Винаги обаче печалившата порода е била немска и 1 път източноевропейска овчарка. Имам поглед отблизо на БОК и ротвайлер.

БОК /каракачанка/ е ммм... да не ми се обиди ББ, но си е тъпо куче.

Ротвайлера иска много отделено време и е доста своенравен.

Бях разпитвал и за турски кангал, но отзивите са като те БОК.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Така както разказваш, рецептата е друга и ни порода, ни произход играят. Харесваш си куче на приятел - по външен вид, по нрав, по глас ако искаш - и после изнудваш за малко кученце, което да е близък роднина (братя/сестри/потомци) на това, което си харесал.
                            Изпуснах го, а в момента не намирам подобно. Хем се оглеждам отдавна.
                            Определено за мен чистата порода не е от значение. За съжаление още малко ще съм в града, а в града няма това което търся.
                            Все нек'ви фризирани и ....с маникюр. .....и каишки по 500лв.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Вальо мисля, че кучкарника в Берковица все още работи. От там вадеха добри кучета. От форума се сещам за Hill с дифендъра, който живее в Берковица и може да провери, ако не му е проблем. Иначе мога и аз да видя, когато ходя към вилата, но не знам кога ще пътувам на там.
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Discovery 1 300 TDi
                              Land Rover Club Bulgaria
                              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X