Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
    ... за подарък за детето. ...
    Това да не е плюшена играчка! Жената що направо не си признае, че иска куче, ами се оправдава с детето ?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не си признава щото детето скоро има рожден ден и гледа да мине метър ма няма да стане.Пързалка ще и купувам аз не куче ма как и да е.Важното в случая е че рано или късно ще има една такава малка гадинка вкъщи и гледам да съм подготвен.Не за друго,а знам просто кой ще се разправя и с тая работа.
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

Защо не си вземеш, по-едро куче. Има ги късокосмести, които стават за апартамент.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
          ... гледам да съм подготвен. ...
          Руски форум за пинчъри, ама иска регистрация.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
            Злобни са. Колкото са малки, толкова и злобни. Знам 5 човека с такива и ги е страх да го хванат, за да не ги ухапе. Не знам, може да има и добри, но моите, лични наблюдения са, че са злобни. А и мисля, че детето е още малко. Изборът си е ваш, поздрави!

И аз знам, че са злобни гадюхи! Познавах момиче ухапано от пинчерчето си- ухапало я по лицето, докато се "давичкали". Пробило е бузата й, засегнат е лицев нерв...
            А веднъж докато бях в една ветеринарна клиника донесоха пинчер със счупен крак. Скочил от дивана- на пода! Та това (за мен) са трошливи, злобни малки подобия на кучета.
            По-скоро всичкото това го написах само за да кажа, че не харесвам породата- въобще!

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
              .
              По-скоро всичкото това го написах само за да кажа, че не харесвам породата- въобще!
              И аз това исках да напиша, но ме беше страх, да не обидя някой от форума, който има такова куче.
              На всичкото отгоре, са и глупави.
              Колега, какво мислиш за Лабрадор ?
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                Колега, какво мислиш за Лабрадор ?
                Разкошна голяма играчка. Много енергично, много игриво и много обичливо куче. Единствения недостатък, че заема повечко място и има нужда от повече разходки и игри на открито. За пазач не става категорично. Всеки непознат е партньор за игра.

Коментар

Нито едно пинчероподобно не е подходящо за семейства с малки деца,още повече пък на 1г. Имайте в предвид,че социализацията на такова малко животно е неимоверно сложна.. ем е куче.. ем нее.. вероятността да го направите един малък дявол,който лае по всички кучета, които види и хора е огромна.Да не говорим,че не можете да го пуснете да общува нормално с др. кучета,защото освен,че са доминантни не знаеш кога някое ще го настъпи или ще го ухапе и това ще му е края Има други много хубави мини породи,ако не искате кучето да е голямо. Но и насоката на др. е правилна лабрадор и голдън ретривър са прекрасни любимци.. кралските пудели също,а и не пускат косми и вероятността малкото да развие алергия е минимална.

Коментар

Моето 1во куче беше таквоз... взели ми го за РД на 1 годинка баш... от очевидци знам, че съм го мятал много, но оцелява... стана много зъл... ама тва не е от породата

Коментар

Основния въпрос при избор на куче е човек много ясно да прецени какво взима и каква отговорност носи. Докато се научи на навици кучето прави много мизерии, имате ли време да отделите за възпитанието му? Разходките са задължителни за добрата му форма и здраве, храната също. Ще го имате ли търпението. Защото като всяка отговорност животното създава неудобства и би било жалко да се чудите след време как да го разкарате. Имам малко дете на почти 4 и чакам второ и куче имам /хъски на 6години/ кучето си става веднага член от семейството а и децата се учат на някой много важни за живота неща. Та съм за гледането на куче заедно с децата. Ако търсите малко по размер кученце вижте и джак ръселите

Коментар

Не не ... джак ръселите ги забравете... и въобще всичко що има "териер" в името Джак ръселите са много подобни на пинчерите,но по-лошото е че са кучета с много силно развит ловен инстинкт... и не са за хора без опит... да не говорим,че не се спират и ще ги побърка хората иначе за останалото си прав

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                          ... вижте и джак ръселите
                          И те са едни нерваци ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Като човек с опит в гледането и на отраснало куче, и на бебе куче успоредно с малки деца, определено бих предложила да помислите над взимането на отраснало вече куче. Да, разбира се, че човек може да се справи едновременно с малчугана, който тича и пълзи навсякъде, и кутрето, което пишка навсякъде, както и - макар и малко по-трудно - с балансирането на желанията на двете малки да си иргаят заедно и тоталното им неумение да го правят безопасно един за друг, водещо до доста често плачене или квичене - но помислете дали имате готовността да го направите. Аз лично броя това за едно от по-сериозните изпитания в живота си За съжаление, в момента толкова много кучета се изхвърлят по улиците, че ако последите по-внимателно кучешките форуми и страниците на приютите,почти със сигурност можете да откриете приятел за семейството си, подготвен за осиновяване. В някои случаи е възможно да го вземете от попечителя, за да проверите как си пасвате, и след това да решите окончателно; в други се организират достатъчно срещи, за да си създадате реално впечатление. Неотдавна, между другото, мернах и пинчер за подаряване... дали е бил мини, не помня. Не че според мен на породата трябва да се отдава толкова голямо значение, но това е друга тема.
                            Ако се спрете на вариант купуване на куче, най-добре е това да стане от лицензиран развъдник. Другият вариант е от приятели. В никой случай - поне това е моят съвет - не от обяви на частни лица за продажба на кученца или от зоомагазин. Причините са много - като се започне от това, че не знаете за какво си давате парите и "пинчерът" може да се окаже какво ли не впоследствие, мине се през жестокостта към болшинството кучета, използвани за разплод и продажба, и се свърши с това, че поне в половината случаи ви се предоставя паспорт с нанесени ваксини, а се оказва, че кутрето няма ваксини и се разболява от парвовироза или гана, които се лекуват много трудно, скъпо и невинаги успешно. За цени информация нямам.
                            Последно редактирано от eager; 28-02-13, 22:40.

Коментар

Да опровергая за мини пинчерите. Жена ми има такова. Всичко зависи от това животното как се възпитава и в каква среда живее. Стават злобни ако не им се обръща внимание. В къщи "Вълкодавка" Бета /не е кръстена на марката мотоциклети/ съжителства със сиамска котка Джеса. Единствената лоша черта в пинчера е, че е много ревнив иска все на нея да и обръщат внимание. Много е игрива и лае от страх. Като хапе не забива зъби, а само маркира или дърпа за крачола и бяга в къщичката си. Захапа силно само един познат, който без да иска я беше настъпал. Космите са и къси и окизената не мирише. Има добри хигиенни навици. Всеядна е яде това, което и се храним. Навсякъде ни придружава. Като сме на работа си стои в къщи и не прави бели.
                              Ноооо ...и котката и кучката мразят малки деца, защото им нарушават спокойствието и ги тормозят.

Много от колегите познават кучката, виждали са я на събирания ни и могат да кажат/пишат за впечатления си.

Първоначално публикуван от Таня Кълева Преглед на мнение
                              Ето и малко снимки от изстрадалата ми сапунерка....

[ATTACH=CONFIG]551354[/ATTACH]

Ето една снимка от последната старозагорска среща. Кучката е свила уши, защото не понася врява.
                              Последно редактирано от s_s1; 01-03-13, 09:26.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Имал съм пинчери, 3 общо но не по едно и също време. Първия го взехме на 30 дни няколко месеца преди да се роди сина ми. Отраснаха заедно и не сме имали проблеми. Но вярно е че това са малки злобни "гадинки" които много лаят. За гледане в апартамент са за предпочитане пред по-едри или дългокосмести породи.
                                Откакто живея в къща предпочитам и имам НОК

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X