Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
    Та 1 и според мен най важна още от наи рана възраст ЕЛА,НЕ,СТОЙ,СЕДНИ ,ЛЕГНИ
    И лакомства при всяко отзоваване от негова страна (както са казали храната прави борбата
    Съгласен съм с командите, но освен "НЕ" трябва да има и "ЯЖ", без нея да не пипва. и да си стои пред водата и храната, без гаври с часове, като го видиш, че 1о-на минути ги хипнотизира, но не пипва, подай командата, ако ли не, докато се научи, важно е дори някой да не го отрови, идиоти има доста.
    Хубаво е да има човек четири часа време за кучето си, първият почти 6 месеца се занимавах само с него/ не говоря за четири часа, а за около два/ и я докарахме да прескача ровове, от разстояние с команда с ръка да сяда, ляга, става и пълзи, това от трийсетина метра, до нас имаше поляна и си имахме полигон.С втория нямах това време и успоредно с лигавенето от домочадието не е правил бели, командите за храна споменах как ги запамети еднократно, навън при команда "РЕД", вървеше от лявата ми страна с глава пред мен без да се дърпа, както и предния, за "ЛЕГНИ", "СТАНИ", "СЕДНИ", "ПАДНИ", ако се прави на разсеян въобще не са нужни четири часа на ден, зависи и от IQ-то на любимеца естествено, строго индивидуално е, няма общ знаменател "куче", който го мисли не е прав, като при хората, общо взето, дори изхождайки от презумпцията, че кучето прилича на стопанина си, а хората са доста различни.
    Последно редактирано от maxxx; 26-03-13, 12:42.

Коментар

Намерих характерните белези, на Немската Овчарка. Четох ги отдавна, но сега ще ви ги напиша и на вас.

Общ вид:
      Немската овчарка е средо голямо куче, леко разтегнато със силна ,добре изразена мускулатура, здрави кости и сухожилия. Височината при холката трябва да бъде: за мъжки 60 до 65 см, като идеалната височина е 62,5 см , а за женските 55-60см, като идеалната е 57,5 см. Дължината на корпуса превъзхожда височината в холката с 10 -17 % .

Темперамент:
      Немската овчарка трябва да бъде уравновесена, със здрави нерви, уверена в себе си, абсолютно искрена и напълно добронравна (с изключение във възбудено състояние), при това внимателна и управляема. Тя трябва да притежава също качества като мъжественост, борбеност, твърдост, и смелост за да може да изплнява функцията на куче компаньон, куче за охрана , за защита , служебно и караулно куче.

Глава:
      Главата на Немската овчарка еклинообразна и пропорционална на големината на тялото (дълга приблизително 40% от височината в холката).Неможе да бъде груа или прекалено лека, в общи линии трябва да е суха с умерена ширина между ушите. Челото при поглед отстрани и отпред трябва да е леко изпъкнало, без бразда по него или леко забележима. Съотношението на черепа към муцуната представлява 50 % на 50 %. Ширината му съответства на неговата дължина. Челото погледнато отгоре, равномерно се стеснява от ушите към върха на муцуната, с очертан но не рязко изразен преход от черепа към муцуната с клинообразна форма. Горните и долните челюсти са силни и добре развити.Уснтните са силни и добре прилепнали. Нослата линия е права, без провес или гърбовина, и е успоредна с продължението на черепната част.

Носна гъба:
      Трябва да е черна.
      Захапка:
      Захапката трябва да е мощна, зъбите здрави и в пълен коплект ( 42 зъба съгласно зъбната формула, като 20 на горната и 22 на долната челюст ). Захапката е ножицовидна, което означава , че резците на горната челюст стоят пред резците на долната , ножицообразно без голямо разстояние. Друг вид захапка освен ножицовидната е недопустима. Не трябва да има голямо разстояние между зъбите.Челюстните кости трябва да бъдат добре развити, като здрава основа на дълбоко положените зъби.

Очи:
      Средно голями, с бадемовидна форма, леко косо поставени и не изпъкнали. Цветът на очите трябва да съответства на цвета на главата, което е желателно да бъде възможно най-тъмен. Светлите пронизващи очи са нежелателни.

Уши:
      Ушите са изправени вертикално и в едно направление ( не трябва да се разтварят встрани). Те трябва да са със среден размер, широки в основата, заострени и с насочена раковина напред. Клепналите уши са недостатък.

Шия:
      Трябва да е силна, добре замусколена и без гънки и провисналости. Поставена е под ъгъл от 45 ? спрямо хоризонталната линия.

Корпус:
      Гръбната линия трябва да е плавна и започва от основата на шията със добре изразена холка и леко спадащ спрямо хоризонталната линия гръб и едва спадаща крупа практически без прекъсване.
      Гърбът е здрав и силен, добре замусколен.
      Крупата трябва да бъде дълга и леко спадаща, на ъгъл около 23 ? спрямо хоризонталната линия и плавно да преминава в основата на опашката.
      Гърдите трябва да са умерено широки, гръдната кост да бъде колкото е възможно по-дълга и изразена. Дълбочината на гърдите трябва да бъде около 45 - 48 % от височината в холката.Ребрата трчбва да са добре оформени и дълги, бъчвообразният гръден кош, както и плоските ребра са нежелателни.
      Опашката достига до скакателната става, като в долната и част косъмът и е по-дълъг. Не трябва да бъде по-дългасредата на метатазусите.При движение се държи леко извита, при възбуда се повдига, но не трябва да надвишава продължението на гръбната линия. Недопустимо е купираната опашка.

Крайници:
      Предните крайници при поглед от която и да е страна трябва да са прави, а при погледотпред апсолютно паралелни. Лопадките и рсмото трябва да са силни и добре замусколени. Раменната кост е свързана с лопадката в идеалният вариант под ъгъл от 90?. Лопатката трябва да е дълга и поставена под ъгтл от 45?. Плоска и прилепнала към тялото. Лактите нито в стойка , нито в движение не трябва да бъдат събрани или отворени навън.[1]
      Лапите трябва да са къси и затворени. Възглавничките трябва да са твърди. Ноктите трябва да са здрави и тъмно пигментирани.
      Задните крайници трябва да са цилни и добре замусколени. Успоредни помейду си. Бедрената кост образува спрямо подбедрицата ъгъл от 120?. Скакателните стави трябва да са отлично изразени и здрави.

Движение:
      Немската овчарка трябва да се движи в идеален тръс. Преместването на крайниците трябва да е съгласуваноедни спрямо други , така че да може без съществено изменение на гръбната линия , задният крайник да се предвижва в обратна посока на предният крайник.Каквото и да е намаляване на ъглите на задните крайници довежда до намаляване на здравината, издържливоетта, а следователно и до ползвателната стойност на кучето. При правилни пропорции на корпуса и ъгли възникват движения паралелни на повъхността, и даващи впечатление за леко , плавно предвижване напред.

Кожа:
      Кожата приляга плъно като не образува гънки.

Косъм:
      Нормалната космена покривка е косъм с подкосъм. Покривният косъм трябва да бъде колкото е възможно по-плътен, твърд и плътно прилягащ. На главата, включващо и вътрешната част на ушите, преднастрана на крайниците, на лапите е по-къса, на шията е по-дълга. На задната страна на крайниците козината се удължава. На задната част на бедрата образува умерени гащи.

Окраска:
      Окраската е черна с червено-кафяви, кафяви, жълти до светло сиви петна. Черна и сива с един тон, при сивите спо-тъмен нюанс. С черен плащ и маска. Носната гъба при всички разновидности на окраската трябва да е черна. Отсъствието на маска, светлите, пронизващи очи, а така също светли до бяло петна по гърдите и вътрешните страни на крайниците, светлите нокти и светъл връх на опашката се смятат за слабо пигментирани.

Ръст и тегло:
      Мъжки : височина в холката - 60 - 65 см ;
      тегло - 30 - 40 кг;
      Женски : височина в холката - 55 - 60 см;
      тегло - 22 - 32 кг.

Семенници:
      При мъжките трябва да има два ясно изразени , нормално развити семенници, напълно слезли в скротума.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Светилото, дето е писало тази статия, освен, че не може да пише, но и много работи не са му ясни на тема "Немска овчарка", поне вече знаем, че мъжкия трябва да има развити семенници, напълно слезли в кротума, все е нещо.
        Окраската била само една, няма начин, трябвало да се движи в идеален тръс, а как да задържа, как да си развива мускулатурата, с тръс ли и кога овчарката е била компаньон по предназначение?
        Бъчвообразният гръден кош не е присъщ на овчарките, те не са спринтьори, а бегачи - 3/5 километра не се бягат току-така.
        Общо взето, чул нещо, прочел в Уикито още малко и планината родила мишка.
        Благодаря за копи-пейста, но практическият опит с всякакви породи е пъти по-ценен, дори и не идеален.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          Светилото, дето го е писало тази статия, дето не може да пише, но и много работи не са му ясни на тема "Немска овчарка", поне вече знаем, че мъжкия трябва да има развити семенници, напълно слезли в кротума, все е нещо.
          Окраската била само една, няма начин, трябвало да се движи в идеален тръс, а как да задържа, как да си развива мускулатурата, с тръс ли и кога овчарката е била компаньон по предназначение?
          Бъчвообразният гръден кош не е присъщ на овачрките, те не са спринтьори а бегачи - 3/5 километра не се бягат току-така.
          Общо взето, чул нещо, прочел в Уикито още малко и планината родила мишка.
          Благодаря за статията.
          Аз я публикувах, точно за да кажете дали е вярна. Един познат, си е взел Немска Овчарка, сега е на 5 месеца и космите по опашката са започнали да избеляват. Чел съм, че това е неприсъщо за Немските Овчарки, но знам ли..
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Светилото, дето е писало тази статия, освен, че не може да пише, но и много работи не са му ясни на тема "Немска овчарка", поне вече знаем, че мъжкия трябва да има развити семенници, напълно слезли в кротума, все е нещо. ...
            Като гледам, това е вариант на превод на стандарта на породата, който все предполагам, че е писан от хора, които отбират от немска овчарка.

166g01-en-sv.pdf
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не е задължително, сивите овчарки какво да кажат, а "Канадските вълци", а че опашката не трябва да завършва на четка, а с леко пресукана козина, че не трябва да я вири, че трябва да има саблевидна форма, на колко под задните пищялки трябва да свършва?
              А че чистокръвните/ дори и полу се срещат/ трябва да имат черно небце, а не петнисто защо не пише, тръгнал да пише колко зъба имала овчарката, другите колко имат?
              С ъгломера ли е установил кое-как в телосложението, а скоса в задницата защо не е упоменат, овчарката има ясен ръб на линията на веждите/също добре очертани от черепа/, после започва муцуната, за овчарка говоря, ушите трябвало да стърчат нагоре, а не настрани,то остана да са като настрани, носът трябвало да е черен, петнист ли да е, с малко розово като на мастия?Че не трябва да се мачка палето по ушите до към петия месец да не се счупи хрущял ни вопъл ни стон.
              "Кучкар", няма майтап...

Коментар

Не е задължително, сивите овчарки какво да кажат, а "Канадските вълци", а че опашката не трябва да завършва на четка, че не трябва да я вири, че трябва да има саблевидна форма, на колко под задните пищялки трябва да свършва?
                ...
                Можеш да спориш с Verein fuer Deutsche Schaeferhunde, Augsburg. Въпросните са взели да определят стандарта за породата от 1899 г. Ама това, ако човек иска да ходи по изложби и да издава родословия. Иначе на кой му пука за стандартите на FCI.

П.П. Това за топките го пише и в стандартите за други породи.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Като гледам, това е вариант на превод на стандарта на породата, който все предполагам, че е писан от хора, които отбират от немска овчарка.

[ATTACH]562908[/ATTACH]
                  Не знам кой стандарт имаш предвид, но превода е с много съществени пропуски за породата и ме съмнява да е взаимстван от там.
                  Виждал съм немски шампион докаран тук, тежеше 40 кг и беше доста нисък, мъжки с много увиснала задница както трябва да бъде.
                  Не бях отворил файла и писах за задницата, за изразено челото писах, то се вижда.
                  Втората снимка не влиза в киноложките изложби, смях голям, но е така, макар, че такъв хубавец беше подарен от немските служби на Калотина обучен за търсене на наркотици и цената му беше 4000 марки.
                  Последно редактирано от maxxx; 28-03-13, 18:00.

Коментар

Да попитам аз по-разбиращите нещо... Знам, че при някои породи е срещана липсата на кътници, което е и дисквалифиционно. Как стои въпроса за наличие на повече зъби?

Коментар

Пак така, но не знам кои породи са без кътници, това сериозно и как се хранят пълноценно, защото кокали трябва да има, макар и не редовно иначе почват проблеми с аналните жлези.
                      Последно редактирано от maxxx; 28-03-13, 19:13.

Коментар

Няма подори без кътници, а породи, при които се среща този проблем. Става въпрос за предкътниците, ако се наричат изобщо така. Не мисля, че това би попречило за пълноценното хранене.

Коментар

Недостатък е и да, проблем е, не е нормално за никоя порода, когато започне да гризе кокала ще се разранява и ще се мъчи животното, гранули и мека храна не става въпрос, естествено, но проблеми с жлезите ще има.

Коментар

Нов съм във форума и бих искал да се свържа със собственик на тиветски мастиф в БГ.Вярно,че доста е писано по темата,но предимно от зоомагазини и търговци.А аз искам да поговоря за нещата,които ме вълнуват с човек,който има вече такова куче в дома си.Неуспешен се оказа опитът ми да се свържа със собствениците на развъдника"Тибетанго".Извинявам се ако написаното от мен не е на точното място.Ще съм благодарен на всеки,който би написал нещо по темата.

Коментар

1.Южноафрикански бурбул - перфектен пазач с прекрасно отношение към деца.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lNPVZyFaCN4EI3Uf_normal1.jpg
Прегледи:1
Размер:37.3 КБ
ID:5505343

2.Кане корсо - добър пазач привързан към семейството(може би най-малко боледуващото куче от мастифите).

Име:images2.jpg
Размер:8.7 КБ
ID:5505344

3.Американско були - домашния питбул-културист.По-уравновесен характер от този на питбула ,за него не съм сигурен до каква степен му понасят условията на дворно куче

Име:index3.jpg
Размер:11.8 КБ
ID:5505345
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-02-15, 08:55.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X