Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съвет за куче.

Значи и човека няма само един прародител - ама разликата, между мен, Вас и шимпанзето е само два процента в ДНК структурата. Малко, ама пък достатъчно, позволям си да перифразирам един циничен виц.

Прародителите на кучетата са били близки родствено с вълците, достатъчно за да създават устойчиво поколение(конете и магаретата също са близки родствено но не могат да създадат устойчиво поколение, което да се размножава, лъвовете и тигрите също дават поколение, но не могат да се размножат самостоятелно)
    Факта, че е преливана кръв от вълци в някои поколения не прави непременно една порода "с произход от вълци" Вълча" и прочие.

Горното не съм го научил от Гугъл.

Овчарските кучета (според класификацията на FCI) според генетичния си произход са най-близки до големите пастирски кучета и много по-малко до вълците.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:200.jpg
Прегледи:2
Размер:154.9 КБ
ID:5368445Натиснете снимката за да я уголемите

Име:свали ме де 011.jpg
Размер:130.5 КБ
ID:5368446Натиснете снимката за да я уголемите

Име:свали ме де 110.jpg
Размер:156.1 КБ
ID:5368447Натиснете снимката за да я уголемите

Име:162946_1481917220218_1602451555_999651_446545_n.jpg
Размер:97.5 КБ
ID:5368448Натиснете снимката за да я уголемите

Име:свали ме де 003.jpg
Прегледи:1
Размер:74.1 КБ
ID:5368449Натиснете снимката за да я уголемите

Име:свали ме де 057.jpg
Размер:100.4 КБ
ID:5368450
      Това е нашата жива охрана, охраняват общо около три декара и половина, кучетата са две двойки, мъжко и женско. Бързо научават правилата на домакинството, когато посрещаме неочаквани гости щом са придружени от някого от нас те не се закачат и са дружелюбни. Но когато някой реши да влезе в охраняваната територия сам без предупреждение......да му са яки гащите. Много ги обичаме, и се грижим за тях като за деца. Когато чакаме малки разчиствам хола слагам балатум и стари одеала, и докато малките не станат на 20-25 дни са под пряко наблюдение.
      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        И за самоед се ослушвай, според мен.

Име:DSCF2357.jpg
Размер:163.9 КБ
ID:5368451Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF2375.jpg
Размер:140.5 КБ
ID:5368452Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF2381.jpg
Размер:101.5 КБ
ID:5368453

И аз ще се изкажа в подкрепа на Самоеда.
        Голям симпатяга, никакви проблеми с деца. Първична порода, практически без здравословни проблеми. Това да живее навън е повече от естествено за него. Липсата на специфична миризма, за което говори Спарки е самата истина и много съществено (поне за мен). Само като пазач някакси не го виждам, едро куче със авторитетен вид е, но е толкова добродушен, че най-многото, което може да се постигне с него в тази посока е да се научи да лае.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
          Овчарските кучета (според класификацията на FCI) според генетичния си произход са най-близки до големите пастирски кучета и много по-малко до вълците.
          Написал си сам произхода на немската овчарка и в частност първите поколения - старогерманците.Покажи ми едно пастирско куче с изправени уши и оформена издължена глава, а не масивна и с къса муцуна.За тялото е същата работа.
          Сигурно си го прочел в предният ми пост, че точно това се е получило назад във времето, а за мастиф като участник в порода немска овчарка си е смешно твърдение, ако може приложи някакво обосновано такова в сайт, литература за прочит или мнение на някой кинолог, както и къде да се намери труда му за прочит.

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
            [ATTACH=CONFIG]444703[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]444704[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]444705[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]444706[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]444707[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]444708[/ATTACH]
            Това е нашата жива охрана, охраняват общо около три декара и половина, кучетата са две двойки, мъжко и женско. Бързо научават правилата на домакинството, когато посрещаме неочаквани гости щом са придружени от някого от нас те не се закачат и са дружелюбни. Но когато някой реши да влезе в охраняваната територия сам без предупреждение......да му са яки гащите. Много ги обичаме, и се грижим за тях като за деца. Когато чакаме малки разчиствам хола слагам балатум и стари одеала, и докато малките не станат на 20-25 дни са под пряко наблюдение.
            Потвърждавам . На Доби кучетата са наистина добре възпитани и спокойни животни . Преди 2 ,5 години взехме кученце от нея и е много послушна и деликатна момата . Около дъщеря ми с която са набори ( с 2 дена разлика ) се движи като балерина ..
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

Коментар

Значи и човека няма само един прародител - ама разликата, между мен, Вас и шимпанзето е само два процента в ДНК структурата. Малко, ама пък достатъчно, позволям си да перифразирам един циничен виц.

Прародителите на кучетата са били близки родствено с вълците, достатъчно за да създават устойчиво поколение(конете и магаретата също са близки родствено но не могат да създадат устойчиво поколение, което да се размножава, лъвовете и тигрите също дават поколение, но не могат да се размножат самостоятелно)
              Факта, че е преливана кръв от вълци в някои поколения не прави непременно една порода "с произход от вълци" Вълча" и прочие.

Съгласен съм с повечето, казано в цитирания пост по-горе, не съм съгласен с едно - с това, че слагате всички овчарски кучета под един прародител. Тъкмо това се опитах да обясня в предния си пост, а именно, че тибетския мастиф и сходните му овчарски породи не са прародители на немската и белгийската овчарка, ваше твърдение, което ме амбицира изобщо да пиша.
              Що се отнася до близостта с вълците, там най-близо е може би шпицът, както и някои от северните породи кучета. А има и кучета, получени от кръстоска с койот или дори лисица.
              Молосите са един от клоновете на кучешката еволюция, с много известни породи, но съвсем не са всичко, и макар и древни, не могат да се смятат за изначални прародители на всички лаещи четирикраки на Земята.

Моето мнение е, че за целите, които иска колегата молосите са неподходящи.

Да добавя нещо като генеалогична карта за произхода на кучетата. На нея са се постарали да изобразят коя порода от кого произлиза. Снимката е малко голяма затова ще се опитам да я пусна като прикачен файл.

Име:DOG_32_98.jpg
Размер:174.4 КБ
ID:5368461
              Последно редактирано от Тихомир; 25-04-12, 13:28. Причина: допълнение генеалогична карта

Коментар

Аз съм за немски дог, и детско филмче има - Скуби Ду. Единствения недостък, който намирам в случая, зимата може и да му е студеничко навън. Изключително интелигентно куче. Барт ми имаше такова, но го възпитавах в общи линии аз. Всява респект с размера и гласа си. Гледа умно и ще кажеш, че разсъждава - няколко пъти, като ми се искаше просто да демонстрирам какво съм го научил, се замисляше (тоя е.ава ли се с мен ?!?) но след това чинно изпълняваше командата. Обича да си играе, но обича и да си мързелува. Не досажда. Децата на познати го правеха на конче яздеха го, катереха го... хем не са деца от семейството... нямаше гък, заиграваше се с тях. Когато намеря достатъчно време да мога да се грижа за куче, това ще е породата.
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз съм за немски дог и детско филмче има - Скуби Ду. Единствения недостатък, който намирам в случая, че зимата може и да му е студеничко навън. Изключително интелигентно куче. Брат ми имаше такова, но го възпитавах в общи линии аз. Всява респект с размера и гласа си. Гледа умно и ще кажеш, че разсъждава - няколко пъти, като ми се искаше просто да демонстрирам на какво съм го научил, се замисляше (тоя е.ава ли се с мен ?!?) но след това чинно изпълняваше командата. Обича да си играе, но обича и да си мързелува. Не досажда. Децата на познати го правеха на конче яздеха го, катереха го... хем не са деца от семейството... нямаше гък, заиграваше се с тях. Когато намеря достатъчно време да мога да се грижа за куче, това ще е породата.

Име:ef9480c6ec3e.jpg
Размер:60.1 КБ
ID:5368476
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

С тая рехава козинка на двора при - 25 няма да оцелее дълго, а и къщичката му ще трябва да е с размер на каравана . Моя пес зимата чак не искаше да ходи навън, че му беше студено и щом си свършеше работите веднага драсваше към апартамента. Иначе много се радваше на снега, ама когато температурите не бяха много минусови.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

...Прародителите на кучетата са били близки родствено с вълците, достатъчно за да създават устойчиво поколение(конете и магаретата също са близки родствено но не могат да създадат устойчиво поколение, което да се размножава, лъвовете и тигрите също дават поколение, но не могат да се размножат самостоятелно)

Имах мелез м/у вълчица и пастирсо куче /no name/. Съседа като е бил миньор в Мадан, на лов са убили вълчица, взели са малките и той си беше отгледал едно женско. Като се разгонила я изтървали. Подариха ни мъжко кученце. Стана бяло на кафяви петна с клепнали уши и муцуна като на БОК, но малко по-издължена. Но косъма му беше къс и прав. Имаше много силен глас. Тежеше около 45 кг и беше силно и невъзпитано куче. Пазеше територията и храната си. Налиташе на кокошки, налайваше овце, кози и крави. Слушаше нашето семейство и не пускаше чужди хора. Като излезеше от двора не посягаше на хора. Харесваха го в селото за баща, защото често малките излизаха "вълчаци", изправяха ушите.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

бих препоръчал Каракачанска овчарка, от 5 месеца имам един такъв и бих казал, че е страхотно куче, подлежи на възпитание (но трябва много работа с него)
                        То със всяко куче трябва работа де
                        Не си вземай кавказец - не случайно породата се води Вълкодав - за пазач е страхотен, но не е от най милите породи.
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                          До скоро имах немска овчарка, мъжка. Беше на 3 години като го взехме. За два дни разбра кой е свой, кой е чужд. Децата се бореха с него, бъркаха му в устата, а той ги гледа с обожание. Имаме и БОК. Взехме я когато беше на месец. Израсна между нас. Обаче си е тъпо животно. Само като смениш дрехите и са нужни поне 5 минути да те разпознае. Но пък е много бърза. За тия пет минути докато те разпознава, чудеса може да сътвори
                          Няма по-истинско куче от немската овчарка.
                          Имах немска овчарка, черна, много ми липсва.
                          Сега имам БОК, несъм съгласен, че са тъпи, своенравни, да, мързеливи да, но са доста интегентни, само взима решения, добър пазач, добре се разбира с племенничето.
                          Голямо и грубо куче но и много красиво, краси двора на къщата.
                          Неяде много, наполовината на гончето ми.
                          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            С тая рехава козинка на двора при - 25 няма да оцелее дълго, а и къщичката му ще трябва да е с размер на каравана . Моя пес зимата чак не искаше да ходи навън, че му беше студено и щом си свършеше работите веднага драсваше към апартамента. Иначе много се радваше на снега, ама когато температурите не бяха много минусови.
                            Имам трицветно гонче, зимата при минус 25 издържа геройски на двора а бе само на 5 месеца, много си го изнежил твоя хубавец.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Аз имам смесена каракачанка и едно кръстоска между доберман и дъждовен червей. Кракачанката (майката истинска- без примеси от санбернари и други такива големи), е доста добро и интелигентно животно. Другото пък е е невъобразима аларма при нужда (затова и го държа).
                              Един съвет от човек който се занимава от доста време(не аз) с кучета СПЕЦИАЛНО за стопани с малки деца:
                              Ако детето навреди на кучето и то изръмжи - моментално го разкарайте. Рано или късно ще се стигне до металната тръба( някой път директно в гърлото забита). По - добре рано. Ако изквичи само -става.
                              П.П. Каракачанката при -20 съм я виждал залепнала за леда и 30 секунди не може да се отлепи. При 0 градуса си ляга в някоя размразена локва. Урод!
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                                Аз имам смесена каракачанка и едно кръстоска между доберман и дъждовен червей. Кракачанката (майката истинска- без примеси от санбернари и други такива големи), е доста добро и интелигентно животно. Другото пък е е невъобразима аларма при нужда (затова и го държа).
                                Един съвет от човек който се занимава от доста време(не аз) с кучета СПЕЦИАЛНО за стопани с малки деца:
                                Ако детето навреди на кучето и то изръмжи - моментално го разкарайте. Рано или късно ще се стигне до металната тръба( някой път директно в гърлото забита). По - добре рано. Ако изквичи само -става.
                                П.П. Каракачанката при -20 съм я виждал залепнала за леда и 30 секунди не може да се отлепи. При 0 градуса си ляга в някоя размразена локва. Урод!
                                Мойто е Карпатска овчарка и е същото при -15,-20я заривам със снегорина със сняг и като се разрови е най щастливото куче все едно е изяло 2 кг. кремвирши.При една зимна разходка пропадна в замръзнал водоем беше на 7 месеца ,излезе си сама,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4353.jpg
Прегледи:5
Размер:119.5 КБ
ID:5371364 овъргаля се в снега и козината стана почти суха ,все едно нищо не се е случило и ме гледа едно такова оплезило един лакът език и все едно се гордее от себе си!Егати и породите и инстинктите!
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X