Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съвет за куче.

Много е относително.. Зависи как го учиш и дали има контакт с хора от малко.. Моя го гушкаха наред всичките ми приятели като беше пале.. Сега лае ромите, които бутат коли, каручки и 3 особено дебели хора в моя град.. И той е от руските машини, но няма злоба в него, освен като му ровя в паницата, но и това се коригира от самото начало.. Изпускал съм го няколко пъти, обикаля си из центъра на града и никой не нападна, но си е за страх..Гледам го нощем в клетка с къща а през деня го пускам да си вършее из двора.. Яде като прасе..

Коментар

Всеки обича кучета с характер, без значение от породата. А те не се отличават с добрината си. Това дето много обичало да го гушкат деца и добро и не хапе, а страхотен пазач...може да мине някъде другаде. Ако не се озъби на всеки които се опита да му се качи на главата, значи не пази.

Коментар

Готина тема и ме касае много живо. Отиваме и ние така на село, двора е нещо подобно, търси се конкретна порода /пишат, че с децата не било добре, но не е вярно, аз отраснах с едно такова/, която обаче не намирам изобщо в Бг, а единствения развъдник с цена от Европа обажда 1700 евро за пале. Куче обаче си ми трябва и голямо чудене пада. Немска овчерка е гот, но са мноого съмнителни, колко са чистокръвни. Та от къде може да се намери в България хубаво куче си остава под въпрос за мен. А ако някой чуе да се продава Сарлузки вълкодав да свирка.

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
        Всеки обича кучета с характер, без значение от породата. А те не се отличават с добрината си. Това дето много обичало да го гушкат деца и добро и не хапе, а страхотен пазач...може да мине някъде другаде. Ако не се озъби на всеки които се опита да му се качи на главата, значи не пази.
        Дообре, аз щото съм скачал на опашката му на тоя змей даже и нищо... викаха му офсътъ... Само дето леекинко не е точно овца и демострира не веднъж как се справя, ако се бие не лае, събаря те и си разкъсан за секунди... или чака със зъби на гърлото команда, без някой да го е учил.

Коментар

Не си скачал достатъчно. Много е хубаво човек, без значение от годините му, да не опъва нервите на животното, защото може и да му падне пердето. Тия с слаби нерви поне бързо предупреждават и отучват всеки от вредни навици в последствие.

Коментар

Не ми се спори. Това куче проблем с нервите нямаше и никога не ми е изръмжало дори. Беше и доволно умно. Ако го дразниш, ще се премести и ще те изгледа с един поглед, дето говори повече от всичко. Ако прецени, че трябва да сигнализира го прави, може и само тихичко. Ако прецени, ще иде до оградата да си пусне гласа, но ако нещата са сериозни не издава ни звук ни стон, само се бие. На другите песове им ръмжи като ги бие, но пак без значение. И тях и котките прекършваше зад врата. Веднъж донесе една овца, щото тъпия овчар така и не спря да минава до мястото, ако и да гу предупредихм, че някоя вечер ще я изпуснем и ще го глоби 1 животно. Една коледа хвана гората и се прибра след 3 седмици, в сняг до кръста, Рила планина. Беше качила едно 10 килца и загладила косъм. Та има и хора такива, които си знаят способностите и не се репчат излишно, а само при нужда.

ПП Аз бях малко детенце тогава и скачането на опашката просто се случи. Да не си помислите, че съм тормозител на животни . Тя тая нейната опашка може и безчувствена да е била, спомням си как шибаше с нея в апартамента по врати и шкафове иии краката на хората, като децата почти падахме от силните удъри. Невероятно куче, колкото и много животни да познавам, това си остава сред най-великите, на които съм попадал. И го беше страх от моя мини пинчер с 1 година по-голям и мноого зъл. Виж той да те нахапе безпричинно или щото го закачаш не беше проблем.
            Последно редактирано от Насов; 22-06-12, 09:04.

Коментар

Ако имах 5 декара двор бих взел 2 бордър колита http://lapichki.com/pets/porodi_p.php?id=58&pet=dog и 3 овце http://www.zooferma.com/australianmerino.html . Не се шегувам. http://www.youtube.com/watch?v=B0sO1wdBhMY
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Германско овчарско куче, Вальо, ама не от изложбаджийските, а от ГДР-йския тип, с правия гръб. Защото изложбаджийските НЯМАТ особени работни качества. Проверено лично и многократно.
                Иначе по принцип всичко, що е овчарско е добро, при тях защитата и охраната са вродени, а и към децата са благи.
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

БОК и Каракачанска овчарка са много различни!На село имахме истинско БОК Балкан е то беше като мечка правиш го каквото си искаш даже децата се опитваха да го яздат ,но през нощта беше нещо страшно, Баскервилско куче не ти трябва!Каракачанката е по-дребна и с по-издължена и тесна муцуна от БОК.
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз почти реших. Ландзеер.
                    Голям лигльо който мнооого прилича на БОК.
                    Няма да пази но....мангустите не знаят.
                    А за охрана аз ползвам ДАИКС. По-добри са от куче. Вервайте ми.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

• От: Търся съвет за куче.

Абе стана ми интересна темата и затова попрочитам и аз. Това намерих за породата: "
                      Не обичат да остават сами. Необходимо е ежедневно вчесване на кучето." А сега да кажат специалистите нужно ли е това ежедневно вчесване наистина щото ако е така аз не бих взел тази порода.
                      "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Че то е нужно за кажи-речи всички породи с дълга козина.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Особено пролетно време като започне да се скубе зимния пух.. Тогава е ад.. Ако не се реше го прилича на задните части на овца..

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Че то е нужно за кажи-речи всички породи с дълга козина.
                            Инфото за различните породи в и-нет пространството идва главно от хамеричко и затова можеш да прочетеш не малко такива неща. За 14г. гледане на дългокосмест Санбернар ако го вчесвах ката ден да съм направил егати и мускулите и мазолите. Няма такова нещо.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                              Абе стана ми интересна темата и затова попрочитам и аз. Това намерих за породата: "
                              Не обичат да остават сами. Необходимо е ежедневно вчесване на кучето." А сега да кажат специалистите нужно ли е това ежедневно вчесване наистина щото ако е така аз не бих взел тази порода.
                              Ако беше нужно, природата щеше да му даде ръце и гребенче с раждането.
                              Можеш да го чешеш, масажираш, бира да пиеш с него само ако ти е кеф.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                                Ако беше нужно, природата щеше да му даде ръце и гребенче с раждането.
                                Ми там е работата че природата е дала каквото трябва на собствените си творения, а в разните породи кучета ние сме се набъркали, а от там и генетични истории и прочие. Обикновено "природно" селектираните породи имат в пъти по-малко такива (и изобщо здравословни) проблеми, ако имат въобще, точно защото природата си е свършила работата и им е дала това, което им трябва за мястото, където живеят.

@derhunter: Съгласен. Ония са си доволно откачени в това отношение. Но човек трябва да е наясно предварително, защото зле гледано куче е жалка картинка, а стопанина - за бой.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X