Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съвет за куче.

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
    Само като смениш дрехите и са нужни поне 5 минути да те разпознае. Но пък е много бърза. За тия пет минути докато те разпознава, чудеса може да сътвори
    Няма по-истинско куче от немската овчарка.
    Хахаха , много свежо описание !!

Имам същите наблюдения върху БОК , мой приятел скоро се чудеше на кого да го подари заради проблем със всичко движещо се (включително и децата) , което е много основателна причина . Аз имам доста опит с кучета (ам. стаф. териери), но точно с тези породи - не , но също гласувам за немската овчарка . Ако ще живееш постоянно там може да загледаш и кане корсо - кучета със спокоен характер и много привързани към семейството , в същото време не е добра идея да влизаш ако не са те поканили , но не ми се връзват с понятието "колиба" ( лично мнение) .
    Имай предвид , че която и порода да избереш , ако искаш да е такова каквото го описваш ще трябва животинката да е доста повече време между вас , отколкото на синджира .

Успех в избора .
    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
    WJ 4.7

Коментар

аз си мисля за кангал.....привързва се към хората и е страхотен пазач!но нямам опит с тази порода!сега имам две мъжки БОК и не искат да се вразумят и това е/вече са изтървани да ги уча/иначе са невероятни пазачи и за тях територията им е всичко!даже имахме и едно дело наскоро за един идиот дето си мислеше че бяга по бързо от 75 килограмово куче......че и в спешното ходи!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Имам немска овчарка....вече на 12г.Взех я на 45дни.Винаги е имало деца около нея,но никога не е посегнала да хапе някое от тях,най много да ги олигави...Все още и се играе,само че децата пораснаха ....вече...Добро и умно куче,добър пазач...дори и на тази възраст...Блазе му на твойто бъдещо...моята разполага само 1.5дка....Успех!

Коментар

Е кангала е по-голямото и тъпо братче на каракачанската овчарка. Поне такова обяснение ми даде човек, който развъжда и продава такива в Турция.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Като става дума за деца и за декари, аз бих подсказал ей тези:
            цък
            цък

За съжаление и двете се намират много трудно тук.
            Освен това не споделям на 100% написаното по-горе за БОК. В момента имам БОК на 2,5г. и немец на 12. Не намирам особена разлика в характерите им (с уговорката, че и двамата са "домашни любимци", не са обучавани на нещо повече от елементарните команди), даже БОК-а е по-лигав. Преди имах друг немец, който беше по-сериозно трениран и имах доста ядове с него, понеже подозираше всички за всичко - никак не беше препоръчително в негово присъствие да се правят резки движения, да се тракат метални предмети и други такива, особено от хора с които не е в ежедневен контакт. Та много зависи и от характера на конкретното куче, както и от този на стопанина.

П.П. Едрите породи, най-вече немците, са предразположени към така наречената "дисплазия на тазобедрената става", което обикновено превръща последните години от живота им в мъка, както за тях, така и за стопанина...
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

За женени с деца не се наемам да се изказвам, всъщност скоро ще го разбера , но досега сме имали все разни овчарки (немска, източно европейска (ако не се лъжа), каракачанка) и като цяло не мога да се оплача от която и да било. И това при положение, че никой не е полагал специални грижи за обучение. Е едната каракачанка която за съжаление приспахме, беше леко своенравна, но пък като цяло не е имало проблем (веднъж се беше озъбила на жената, та след това в нейно присъствие я връзвахме). Всъщност от ревност (мъжки са и тази в момента и тази която присапахме) взеха да се бият и през деня, понеже местим едната от единия обект в двора на къщата, взехме да ги държим вързани, но както и да е.

Тоя големият в момента (че имаме едно ново зверче от същата порода) без да е учен има някакви ... да кажем команди, като му кажеш "айде" и тръгва да се прибира към къщичката и там седи вързан, имало е случки да му правя нещо дето не му харесва и въпреки това никога не ми е посягал.
              Та за тъпи, не мисля че са тъпи каракачанките
              Но все пак сякаш бих заложил на немска овчарка, наистина са много кротки. Каракачанките се е случвало докато беснеят и играят из двора, тичешком да мине закачливо (уж) и за малко да те събори, грубичко си играят
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Немска овчарка....без значение дали е старонемска или източноевропейска. От дете съм израснала с тях, и децата си отгледах сред тях, в момента гледам четири...за жалост преди няколко дни дадох последното кутре. Не зная какво е разположението на мястото ви но пет декара са си пет декара....и според мен едно куче няма да е достатъчно. Според мен ви трябва мъжко и женско за да немогат да бъдат подлъгали и откраднати, и същевременно да пазят тази голяма територия. Когато са малки най лесно се обучават.....свикват със обстановката...със стопаните.....и същевременно се пазят едно друго. За децата няма да има проблем, още с първите стъпки ще започнат да ги следват и да си играят.
                Само не бъркайте овчарките .....защото има и белгийска овчарка но тя няма общо с немската.....много добър пазач но е много злобна.
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Не искам да давам препоръка, но свойте петстинки ще вмъкна....

Имах каракачанка - страхотно куче, стахотен приятел и страхотен пазач. С деца и гости проблеми нямаше никакви, стига да ги "запозная". По стечение на обстоятелства, коите нямат нищо общо с самото куче, бях принуден да я подаря. Човек в този момент имаше бебе, а кучката беше на две години и половина. Доколкото знам аз - и кучето и това дете си делят един двор, около 3 декара, и да чуками на дърво, проблеми досега никакви.....

Да своенравна е, но специално моя си беше уникално умно животно.

Според мен и при животните са важни "първите седем" - с моята не се разделях първите 6 месяца. Буквално 24 часа неразделни..... Жената ревнуваше.
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

От опита, който имам с отглеждането на кучета (това е горе-долу откакто се помня) мога да споделя субективното си мнение, че представителите на породата Немския дог са ми фаворит. За тях с пълна сила важи определението „Лавина от любов”!
                    Породата е в челната петица според интелект. Да се разбира, че освен работните свойства на Немската овчарка, Ротвайлера и др. при Немския дог се наблюдава и процес на вземане на решения, един вид разум. Както при самурайте, така и при него е налице безрезервна отдаденост и любов към принципалът му.

Относно отношенията му с деца мога да дам следния пример:
                    Две годишния ми син е в столчето за хранене, докато майка му му приготвя храната. В очакване, а и защото е вързан той реве та се къса. Съпругата ми подхвъля към кучето ”Ей Барт, я виж защо плаче?” Продължава си заниманията и изведнъж вместо плач чува смях! Обръща се и какво да види?! Кучето седнало срещу детето и внимателно облизва сълзите от бузите му!!!

Невероятна порода...
                    Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Вальо, ако е основно за децата що не е лабрадор или голдън. Пък и мое по някоя патица от гьола да носят
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Вальо, ако е основно за децата що не е лабрадор или голдън. Пък и мое по някоя патица от гьола да носят

Лабрадор май е доста опасна порода. Някъде четох че по статистика от тази порода има най-много пострадали техните владелци, спрямо притежателите на други породи......
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Щото не са пазачи. А това е второто изискване.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                            Лабрадор май е доста опасна порода. Някъде четох че по статистика от тази порода има най-много пострадали техните владелци, спрямо притежателите на други породи......
                            Май бъркаш нещо. И двата ретрийвъра се ползват за кучета водачи.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Подкрепям Търтьо. Лабрадор и Голдън Ритривър са много благи кучета и подходящи за игра с деца. Иначе, немска овчарка или БОК.
                              То кучето е такова, каквото си го направиш и както си го възпиташ. С моя Арчибалд (БОК) на вилата, си играят всички деца които идват. Блага душа е и умира за галене и игра.
                              Но за мен има една единствена истина с кучетата. Най-добре е да си го отгледаш от паленце и ТИ да си го възпиташ.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

В момента отглеждам един родезийски риджбек. Няма по-игриво, любвеобилно и послушно куче(и лакомо също, яде като ламя). Много рядко лае и никога без причина. В същото време няма страх от нищо и не му пука да се сбори с някой 2 пъти по-едър пес. Като звънне някой на вратата, отива без да издаде звук и чака да се отвори. Приятелите ми, които не знаеха, че имам куче доста се изненадваха като нададеше глас след това ... Но в твоя случай мисля, че няма да се чувства добре, защото е късокосместа порода и през зимата хич няма да му хареса да спи в колиба на двора. Мисля, че Голдън Ритрийвър е твоето куче. Германците също ги харесвам, но са доста склонни към боледуване.
                                Последно редактирано от kuzdov; 24-04-12, 17:01.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X