Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

Колега, в хидравликата се сипва масло ATF-бива зелено и червено!Ако капачката на резервоарчето на хидравликата е черна си за червено масло,ако е зелена-зелено!Предполагам,че е черна ипо-добре,защото червено масло има и по 8 лева/литър наливно,докато зеленото е 20 и кусур!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Майсторите казаха, чв не било проблем да го сменят, но можело да се развали, понеже новото можело да дигне буклуци и утайки и ме отказаха. И смених 1литър от маслото с червено АТФ(черна капачка) не знам колко събира и възможно ли е от въпросния демпфер, който е изпуснал, волана да е по-твърд? Перката май е друга, не оригиналната, и наистина все едно е удряла в нещо, една ощърбана по краищата... Съжалявам за първобитните въпроси!
      Последно редактирано от nikyyyyyy; 23-02-11, 13:20.

Коментар

Литър е добре,то цялото събира литър и нещо..НО-перката и дифузьора трябва да са здрави и оргинални,за да си нямаш проблеми с иначе проблемния откъм глави 2.8 тд мотор!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Като смениш маслото на хидравликата нищо няма да се случи. И аз го направих. Само трябва да свалиш и да изплакнеш и казанчето. Направено е така че изходната тръба е по високо в казана и на дъното се събира утайка и много финни стружки. Измиваш го с бензин или друго старатателно и си готов. Тези твой майстори много започват да ме съмняват. /лично мое мнение/

Коментар

Благодаря за съветите, много са ми полезни, въпреки че не мога да ги осъществя в момента. Майсторите не са съмнителни, тези с последната диагностика. А това за маслото го казаха други хора. Ще търся оригинални горните неща, някой ако знае, може да сподели.

Коментар

Здравей, колега Ники. Тази смяна на маслото на хидравликата на кормилната уредба, която си направил е един вид доливане на масло. При всяко следващо точене на масло, източваш и част от новото. Пак може да се постигне ефект но с повечко ново масло. По-тежкият волан се дължи най-вероятно на недостатъчно налягане на помпата, което ако няма течове от системата означава, че има износване в нея(помпата) и след време ще ти трябва и тя. Здрава перка и дифузъор за радиатора ще ти трябват като се затопли времето задължително, ако искаш да нямаш проблеми и с главата на двигателя. Един лесен начин за диагностика на турбото е да опиташ да разклатиш леко ротора, радиалния луфт трябва да е около милиметър, а аксиален(по оста) нетрябва да има. Този начин не е напълно меродавен , но върши работа.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-02-11, 17:41.

Коментар

Сменяни са двете хидравлични помпи с нови, понеже един ден съединителя отказа, педала стана като счупен и някой ни обърка и в казанчето за спирачната течност на съединителя сипахме АТФ червено масло. Вследствие бяха сменени помпите - те имат ли общо с хидравликата на волана? Установих, че от въпросния кулер излизащите тръби в началото са много омаслени, кулерът в тази част също, както и радиатора за вода. От турбото тръбите пак на входовете са омаслени доста.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0166.jpg
Прегледи:1
Размер:92.7 КБ
ID:5255008Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0170.jpg
Размер:150.2 КБ
ID:5255009Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0168.jpg
Размер:70.4 КБ
ID:5255010Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0173.jpg
Размер:51.0 КБ
ID:5255011Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0167.jpg
Размер:76.0 КБ
ID:5255012Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0172.jpg
Размер:87.2 КБ
ID:5255013Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0169.jpg
Размер:78.6 КБ
ID:5255014Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0171.jpg
Размер:141.1 КБ
ID:5255015
                Прикачени файлове

Коментар

Няма връзка между помпите на съединителя и на кормилната уредба. Омасляването е признак че се губи масло през турбината. Нормално е леко да са омаслени тръбопроводите отвътрешната страна, все пак турбината засмуква и картерни газове, но такова омаляване отвън ми се струва доста.

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
                    Сменяни са двете хидравлични помпи с нови, понеже един ден съединителя отказа, педала стана като счупен и някой ни обърка и в казанчето за спирачната течност на съединителя сипахме АТФ червено масло. Вследствие бяха сменени помпите - те имат ли общо с хидравликата на волана? Установих, че от въпросния кулер излизащите тръби в началото са много омаслени, кулерът в тази част също, както и радиатора за вода. От турбото тръбите пак на входовете са омаслени доста.
                    Почти всички двигатели на тези години и километри вкарват масло през студения охлюв на турбото,но при такова омасляване на тръбите ,най вероятно радиатора на кулера(не знайно от какво и с какъв капацитет) е задръстен с масло и души мотора...помпите на съединителя нямат нищо общо с хидравличната помпа на волана.
                    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

• От: Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

Щом видиш външно омасляване по интеркулер означава че издиша отнякъде. Прото от мястото където издиша изхвърля и по малко от маслените пари и така в последствие се получава това външно омазняване.

Коментар

• Re: От: Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

Първоначално публикуван от bat Goiko Преглед на мнение
                        Аз,колега съм от около година и половина във този форум. Имах абсолютно същия проблем. Но съм отдавна в авторемонтния бизнес. Търсих, рових за по-безболезнени решения или решение на проблема, но такива няма.След малко салта,винтове и чупки в кръста монтирах AEL от Ауди А6. В момента довършвам проекта, но вече пробвах как върви и ефект има.Мога да ти подхвърля някой идеи, а когато купувах моя Нисан (от Пловдив) човека ми каза че съединителя му е сменян с оригинален много скоро и наистина дори не е регнал в триещите се повърхности.Ако имаш интерес към втора употреба се обади 0888230718.А за цялата офанзива по присаждането съм замислил да споделя в отделна тема, но не съм довършил нещата до край.
                        Колега, какво стана, довърши ли проектът, този двигател (пет цилиндров редови с код АЕЛ, 140 к.с. 290 нм) го слагат и на бусове (ЛТ), дори волво го използва в някой модели. Интересно дали въпросният агрегат ще е подходящ за Патрола.

Коментар

Здравейте! Имай още малко търпение колега divailo.

Коментар

Здравейте отново, след временна почивка Нисана е отново в друг сервиз. От там казаха, че проблемът е почти изцяло от турбото и ако имало проблем с маслените сегменти ще се разбере след 10хил.км. Компресията на мотора била добра. Смениха съединителя за 600лв с труда. Сега установяват проблема със спирачките. Въпросът ми е следния - охладителният радиатор е омаслен и трябва да се изчисти, след което да се промие цялата система и да се налее антифриз, но какъв и в какво съотношение? Розов ли е по-добре да е или обикновен? Чух, че само антифриз помпата се смазвала по-добре, но също и че не е вярно това. Благодаря предварително

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
                              Здравейте отново, след временна почивка Нисана е отново в друг сервиз. От там казаха, че проблемът е почти изцяло от турбото и ако имало проблем с маслените сегменти ще се разбере след 10хил.км. Компресията на мотора била добра. Смениха съединителя за 600лв с труда. Сега установяват проблема със спирачките. Въпросът ми е следния - охладителният радиатор е омаслен и трябва да се изчисти, след което да се промие цялата система и да се налее антифриз, но какъв и в какво съотношение? Розов ли е по-добре да е или обикновен? Чух, че само антифриз помпата се смазвала по-добре, но също и че не е вярно това. Благодаря предварително
                              Ама и твоята не е лесна. Колкото сервизи - толкова и диагнози ...

Къде е омаслен водният радиатор? Това отвън, дето се виждаше на снимките, или и вътре има масло? Ако е второто - хич не е добре и трябва да се разбере защо!

Иначе антифриз какъвто и да сипеш, все е тая. Важното е да е качествен. Хич недей да се водиш по монтьорски приказки, че само с антифриз-концентрат било по-добре! Не е! Концентратът охлажда по-зле, отколкото разреден с вода (ако не ме лъже паметта, етилен-гликолът има около 2 пъти по-ниска топлоемкост от чистата вода). Разреди го 50:50. Иначе, само с концентрат, охладителната система ще работи по-лошо.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако се гони охлаждане чистата вода е в пъти по-добра от антифриза
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X