Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми с турбо и съединител Nissan Patrol Y60 2.8TD

трябва да са еднакви с еднакви параметри
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
      трябва да са еднакви с еднакви параметри
      Тоест всички свещи трябва да са с еднакви параметри, просто 3 от тях са двуполюсни... така ли или грешно пак разбирам?

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
        Бърз въпрос: Сменили са 3 свещи, които са изгоряли, обаче се появил проблем с подгряването им. Присветкала лампата нещо и започнали да търсят проблема навсякъде по кабели, релета и т.н. Има ли вариант проблема да идва от това, че 3 свещи са еднополюсни, другите 3 са двуполюсни и те да не го знаят и да сложат други? Кажете, за да зная утре като отида да им го кажа ли като вариант?

На Патрола 3 свещи са еднополюсни, 3 са двуполюсни - различни са. Много лесно може да се сбъркат и да стане проблем. Двуполюсните продължават да греят като запали докато достигне определна температура. Те са на 4, 5 и 6 цилиндър
        Samurai Gemax

Коментар

Бях до сервиза днес и ми казаха, че проблема е с подгревното реле, било правено доста пъти и вече не можели да го оправят, до сега е работило понеже са работили 3 свещи само. В момента търсят такова, ако някой може да ме насочи къде предлагат такива, ще се радвам.

Коментар

Кажи им да ти сложат 6 еднакви свещи с обикновено реле без послегреене.

Те са поне две релетата за свещите
            Да не се каже после че проблема е в "компира" щото и от него зависи подгрева?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              ...
              Те са поне две релетата за свещите...
              Да, две са. В краен случай може да се преработи системата и да се ползва едно от релетата.

Коментар

Тъй де, тва съм му писал - да махнат послегреенето. Ако знаят как, което ме съмнява.
                Може да се ползва и подгрев от 4,2 принципно, ма в България надали ще се намери такъв изгодно.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Видях майстора, който прави ел.системата и ми каза следното: Намерили са реле, сложили са го и веднага се е стопило. Не могат да установят какъв е проблемът още, показаха ми новото реле, което са взели (същото като стопеното) и че сега ще разглобяват почти цялата ел. система, защото можело да има прекъсната жичка някъде и да дава на късо и така. Някакви идеи? Казах му на майстора за свещите, че са едно и двуполюсни и да не са сложили дву вместо еднополюсни, той каза, че това не го е помислил и ще пита какви свещи са сложили всъщност в другата част на сервиза. Ако нещо Ви идва наум споделете...

Коментар

Този "майстор", не виждам какво има да пита ...
                    То и без очила се вижда какви са свещите.
                    Истинските не случайно са с двуцветен код - зелени и жълти.
                    Дори и без цветовете/и без да си майстор/ се вижда, че към 4-ти, 5-ти и 6-ти цилиндър, шините са ДВЕ!
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Горкия Нисан продължава да страда
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
                        ... Ако нещо Ви идва наум споделете...
                        За да изгори релето има късо по веригата - "елементарно Уотсън".
                        "- Но драги Холмс, не е чак толкова елементарно!" - отговаря му Уотсън.
                        По точно, става елементарно след като разбереш как работи системата. Когато за първи път се сблъсках с тази система направих следното:
                        Свещите вън. Обща маса на всяка свещ. Свързване на свещите посредством шините и накрая двата оригинални кабела на захранването към шините. Тоест, имитираме системата, но навън - пред погледа ни. Тогава, въоръжени с мултицета разбираме как работи системата. А "разберем" ли как работи, отстряняването на проблема става лесно.
                        Има обаче едно условие - при "имитацията" всичко трябва да е оригинално!

Коментар

Поглеждам темата чат-пат (тя стана дълга), и се питам възможно ли е да има толкова развалена кола, още повече Нисан, или пък дефектите са резултат от майстори, които си търсят занимавка и междувременно се учат !?

Коментар

Мисля си, че точно за това е форумът, за да споделяме информация, обменяме опит и прочие. Аз споделям какво се случва, какво ми казват, какво ми взимат, за да може да си сверяваме часовниците всички. В мига, в който Патрола излезе от сервиза ще го видят Пловдивските "джипари" както някой беше казал и те вече ще го карат, чуят, тестват и ще се изкажат, евентуално ще ме и насочат към тестван сервиз и така. Аз нямам база за сравнение, дали тропа, дали вие, дали върви, може пък да се окаже, че искам някакви чудеса от джипа. Няма нужда от упреци и подигравки, Патрола има сантиментална стойност и за това е цялата разправия с него, не заради друго. И понеже съм сметнал, че тук сте реалните специалисти, имали допир до такива машини, затова пиша и съм благодарен за всичко.

Коментар

За смяна бяха обявени следните неща:
                              -задна биалета отляво
                              -тампони на предни надлъжни щанги
                              -тампони на задни надлъжни щанги
                              -задни амортисьори
                              -тампони към задните амортисьори
                              -амортисьор дирекция
                              -семеринг на преден диференциал
                              -3 свещи
                              -воден радиатор

Долу снимките са на сменените компоненти до момента, кои остават за смяна не знам. И не знам как се определя даден амортисьор кога е за смяна. В момента са сложили Токико амортисьори.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2s1r5oj.jpg
Прегледи:1
Размер:163.6 КБ
ID:5298994Натиснете снимката за да я уголемите

Име:epnp5d.jpg
Прегледи:1
Размер:183.0 КБ
ID:5298995

Коментар

Приключи за момента въпросната одисея със сигурен съм - най-мъчената джипка в региона. Ще Ви покажа какво е сменено и ще Ви разкажа какво се случи: След като взех колата и я подкарах, след около 2км стрелката на температурата отиде в космоса. Без форсиране, дори на място стрелката се покачваше устремено към най-горната възможност. Спрях на първото удобно място, долях вода (половин литър) и нищо не се оправи. Звъннах и ми казаха да го върна и ще го гледат. Закарах го и интересно, че по пътя, може би заради по-бързата скорост не вдигна температура, съвсем леко над средата само. Казаха ми следното: радиатора е спукан и когато течността започне да циркулира има голямо налягане и изхвърля част през спуканата част на радиатора и се получавала въздушна възглавница. Сменихме и радиатора (545лв му е цената, няма я в бележките) и проблемът се оправи, температурата е като на втората снимка на километража постоянно. Казаха ми, че Патрола има така да се каже двузонно парно и за задното парно има отделно радиаторче, което имало проблем някакъв и са го изолирали и в момента не минава през него. Предложиха като имам време да го накиснат в някаква киселина, да го промият след това и да видим какво ще стане (можело и да се окаже с течове). На снимките се вижда и новият радиатор. Търси се и дифузьор за подобряване на охлаждането. Имам следният въпрос: колко литра събира резервоара на Патрола, на втората снимка колко литра е изгорил (ако някой знае по скалата) и дали тези литри са нормални за минатите 205км. Това е общо взето. Сложили са амортисьори Токико. Сега джипката е готова да я погледне някой от Пловдивските разбирачи, да я покара и да даде мнение
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X