Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Искам да попитам нещо. Как се гледа на джип за гора и Airbag. Когато свалих готната част на таблото се оказа, че освен на волана имам и пуснат кабел за пасажерски Airbag. Само трябва да си намеря такъв и да го монтирам. Аз не само, че не искам да си търся ами се чудя дали да закачам и моя, който е на волана.
    Преди година дадох на жената да покара малко по черно покрай едни лозя. Без да обеснявам повече, ще кажа че имаше сблъсък с бетонно колче при което колчето яко го отнесе(добре, че бях с метална броня). Сега се сещам защо Airbag-ците не се отварят при ниска скорост. Та може ли някой път да ми изиграе лоша шега по черно тоя Airbag? Под лоша шега имам предвид да си търся волан после. Някой, ще кажат остави го той пази. Да така е ама в тази кола се возим всички(цялото семейство). Ако имаше за всички няма проблем ама само за мен нещо не ме радва. Незнам дали ме разбирате какво искам да кажа, че не ми се говори за ПТП-та.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
      Искам да попитам нещо. Как се гледа на джип за гора и Airbag. Когато свалих готната част на таблото се оказа, че освен на волана имам и пуснат кабел за пасажерски Airbag. Само трябва да си намеря такъв и да го монтирам. Аз не само, че не искам да си търся ами се чудя дали да закачам и моя, който е на волана.
      Преди година дадох на жената да покара малко по черно покрай едни лозя. Без да обеснявам повече, ще кажа че имаше сблъсък с бетонно колче при което колчето яко го отнесе(добре, че бях с метална броня). Сега се сещам защо Airbag-ците не се отварят при ниска скорост. Та може ли някой път да ми изиграе лоша шега по черно тоя Airbag? Под лоша шега имам предвид да си търся волан после. Някой, ще кажат остави го той пази. Да така е ама в тази кола се возим всички(цялото семейство). Ако имаше за всички няма проблем ама само за мен нещо не ме радва. Незнам дали ме разбирате какво искам да кажа, че не ми се говори за ПТП-та.
      Принципно до скорост около 30,че и 40км/ч. доколкото знам аербега не се отваря.
      Ако не го закачиш,ще ти свети на таблото грешка за неработещ аербег,което пък е досадно...
      Реално в гората се кара сравнително бавно,а ако ще се удряш в нещо сериозно със скорост на 30-40км....май е по-добре да си имаш аербег ,а след това май волана ще ти е най-малкия проблем!!!
      П.П.Преди месец свалях десния механизъм на прозореца от едно Терано като моето,което се продава на части заради удар с 60км/ч. през зимата в едно дърво.Да ти кажа...филтърната му кутия беше над сп. помпа,а радиаторите му бяха качени на ДВГ-то....
      Така,че...не дай боже удар с по-висока скорост и както вече писах волана ти ще е ама най-белия ти кахър!!!
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Дамянски, този ТЕРАНО-ЗАВЪР ще стане страшен
        Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
        Стефан Арзатов

Коментар

Твоя ще трябва да го закачиш, иначе свири клаксона.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ааа...колко му е да изкорми и клаксона,като е започнал с аербега...
            NISSAN FOREVER

Коментар

Олекотявай Дамянски
              само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Клаксона няма как да свирне тъй като няма да има въобще комп за Airbag-га. Ама ко да прая, ще го оставям за сега пък да видим. До сега не се е отворил да се надяваме и да не се случва.
                Иначе днес поработих още малко над машината в рязане на отвори. Снимки когато ги направя окончателно. Трябва да си взема утре и body 999 за да "запълня" фугите.

Коментар

Клаксона няма как да свирне тъй като няма да има въобще комп за Airbag-га.
                  Не съм убеден че сигнала за клаксона минава през компа на AirBag-а. Просто и двете вървят през една и съща букса на волана.

...а може и да минава де. Не съм пробвал. Помня само че при изключен ербег, в момента в който вързах акумулатора клаксона се разсвири, а ербега записа грешка и трябваше да го нулирам.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отсраняване на проблеми с електрониката - визирам светещи неприятно лампички по таблото по шведски. Ако проблема не ти е по силите - махаш лампичката и в най-добрия случай я заменяш с изгоряла. Проблема със светещата лампичка е отсранен...

Коментар

Той ако махне компютъра на ербега вероятно и лампичката ще спре да свети, просто защото няма какво да я управлява.

Коментар

Нет человек , нет проблем!

Коментар

Всички дупки са пробити и ламарината я намазах с лепилото. Запуших входния въздух от ляво и отворих от дясно.

Коментар

Днес демонтирах секторната кутия и кормилните рейки. Утре започва монтажа на другите по обратен ред.
                            Събрах всички въздуховоди и внимателно ги измих. Промих и радиаторчето за парното но текна ръждива вода. Нямам му доверие и затова, ще ползвам моето, а това, ще е за резерва. На пръв поглед казанчетата са едни и същи, но след монтажа, ще ви кажа окончателно. Всъшност, ще ви кажа и как да си направите централните въздуховоди да духат и топло и студено когато искате. Ще видя и дали, ще стане с минимум разглобяване. Снимки от днес нямам, защото не съм свършил кой знае каква работа. Ако утре поработя, ще щтракам.

Коментар

Днес демонтирах секторната кутия и кормилните рейки. Утре започва монтажа на другите по обратен ред.
                              Събрах всички въздуховоди и внимателно ги измих. Промих и радиаторчето за парното но текна ръждива вода. Нямам му доверие и затова, ще ползвам моето, а това, ще е за резерва. На пръв поглед казанчетата са едни и същи, но след монтажа, ще ви кажа окончателно. Всъшност, ще ви кажа и как да си направите централните въздуховоди да духат и топло и студено когато искате. Ще видя и дали, ще стане с минимум разглобяване. Снимки от днес нямам, защото не съм свършил кой знае каква работа. Ако утре поработя, ще щтракам.
                              Още от началото на поста ти си мислех да пиша,че сега е момента да разберем дали може да се преправи успешно да духа топло в централните духалки,ама...четяйки до края видях,че не си забравил този момент...
                              Много хора чакат подобно инфо,така,че...давай да видим!
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Ето как да си направите централните въздуховоди да духат каквото вие пожелаете.

На първата снимка се вижда от къде постъпва въздуха. Очертания отвор е байпасен само за студен въздух. Именно той трябва да се запуши.

Има два начина да си решите проблема със студения въздух от централните въздуховоди.
                                Ако сте без климатик сваляте жабката, както и металната планка зад нея. Ще видите въздуховод свързващ вентилатора с парната кутия. Развивате двата болта, които държат този свързващ въздуховод и го дръпнете към себе си за да излезе. След това имате достъп до този отвор и въпрос на идеи от ваша страна е как да го запушите.
                                Ако сте с климатик до този отвор нямате достъп. Тогава премахвате централната конзола(там където е касетофона) и пред вас, ще се разкрията централните въздуховоди. Ето как изглежда цялата парна кутия.

Зад въздуховодите ниско доло съм отбелязал винт, който трябва да развиете и леко да отделите централните въздуховоди от парната кутия. След това, ще видите отвор, който трябва да запушите.

Слет като го запушите вече, ще можете да избирате топло или студено да духа от централните въздуховоди.
                                Още не съм сглобил таблото и не съм съвсем сигурен за врория начин но след няколко дни, ще потвърдя дали има достъп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X