Дамянски , пожелавам ти успех с кабелацията, като я видя така намотана и получвам уртикария...Вярно, че сравнено инсталацията на А8 е две жици на кръст, ама си е заигравка.Ти си мераклия и ще го направиш , сигурен съм.
Малей Дамяне.......ама ти верно....
Тамън се беше научил да го караш с десен волан и сега...ще трябва да се учиш на ляв...
Така в насипно състояние направо си изглежда страшничко,ама май наистина в действителност не е съвсем така.
Ами...тръгнал си по пътя и освен да ти пожелая успех друго не се сещам.Аз също знам ,че си упорит и Тераното ще стане както трябва!
Поздрави и успех!
NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Днес си купих фрезичка за точкови заварки. Ето какво представлява.
Фрезата ми е нужна за да отстраня панела, който заводски определя дирекцията. За тези, които не са наясно тераното има основен панел и допълнителен панел(от страната на купето). Именно на допълнителния панел има монтирани заводско планки за монтаж на помпа за съединител, серво. пръта за волана, парно и др. Или иначе казано без този панел сте загубени. Не че няма да се справи човек, но ще е в пъти по-трудно. Понеже аз нямах такава фреза когато свалях панела се наложи да изрежа основния панел покрай вторичния и днес ги разделих.
А тук вече готовата ламарина, която, ще ми е нужна обработих с малко грунд на места където имаше намеса фрезата и шлайфа.
Другата седмица, ще отида до един познат да ми източи фреона за да мога да почна да разглобявам. А дотогава продължавам с подготовката на частите. Чака ме много работа, която да свърша след работно време .
Дамяне...този панел червен против уроки ли ще го оставиш или...
NISSAN FOREVER
След като тая седмица ми източиха фреона днес реално за пръв път имах възможност да почна работа по джипа. Ето и малко кадри...
Всичко беше премахнато до обяд и започнах напасването на новата ламарина.
Първата пречка пред която се изправям е, че вентилатора на купето трябва да засмуква въздух от дясно на купето а там няма отвор и трябва да се направи.
Отвора трябва да изглежда така.
За да не влиза вода обаче има бордче залепено и заварено на точкова заварка. Това бордче, ще отиде в другия край, а вече съществуващата дупка, ще се запълни.
Междо другото преди 2 месеца семейството се сдоби и с този домашен любимец подарен от бащата на моята жена(за нея) за взетия успешно шофьорски курс.
Голям бонбон ама този бензин...
Малиииййй...Дамянски имам чувството,че от това повече джип няма да стане...
То много кабел много чудо....отвори,напасвания,рязания бордчета/мортчета....
Ама пък и ти си упорит и мераклия...съжалявам ,че съм на много километри от теб и не мога да се включа с помощ или..."акъл"....
Успех в начинанието приятелю!
NISSAN FOREVER
Малиииййй...Дамянски имам чувството,че от това повече джип няма да стане...
То много кабел много чудо....отвори,напасвания,рязания бордчета/мортчета....
Ама пък и ти си упорит и мераклия...съжалявам ,че съм на много километри от теб и не мога да се включа с помощ или..."акъл"....
Успех в начинанието приятелю!
Очаквах да има повече изненади ама явно добре съм го планирал. За сега само с едни планки, ще видим как, ще се разберем...
Коментар