Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Поправка:
    И без шнорхел(след днешните тестове) мотора пак се "души". Сега, ще падне едно четене в мануала как да си направя диагностика за да видя какво не му е наред. Ей Спарки, че не си ми на близко да го чекнем...
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Дамяне пробвай да откачиш аспуха и виж да ли върви добре на бензин.За газта шнорхела трява да е на зад за да не влиза директно въздушната стуя.
      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
      АСК Ален Мак

Коментар

Само едно знаи на този бензин шнорхел не му трябва тои ще угасне преди да стигне водата филтъра ,е не и в моя случай
        само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от off mechanic Преглед на мнение
          Само едно знаи на този бензин шнорхел не му трябва тои ще угасне преди да стигне водата филтъра ,е не и в моя случай
          И аз така си мислех докато не влязох в локвата. Оказа се, че преди да угасне глътнах вода. След това когато го подсушихме вече нямах филтър. А след това дали по случайност направих ремонт на мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от off mechanic Преглед на мнение
            Шнорхела на първо място е за да поема по-малко запрашен въздух мотора/на 2м. концентрацията на праха е доста по-малко отколкото на 80см./ и чак след това идва ред на това да предпазва от навлизане на вода...
            Така,че...смисъл има!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

имаш право любашки
              само бараки

Коментар

Продължавам да търся проблема с душенето на двигателя. Вчера махнах плочката на газовото, защото тя запушваше половината въздуховод.Също така измерих налягането на бензина в рейката. Без вакум регулатор 2.8 бара(2.94 бара по мануал), а с вакум регулатора 2.15 бара(2.26 бара по мануал). Лошото е, че не го пробвах когато го карам, а на място на празен ход и с газ до 3500 някъде оборота. При подаването на газ не отчете разлика в налягането. Днес си поръчах бензинов филтър за да го премахна от списъка със съмнения. След смяната отново, ще тествам с манометъра но и на ход.
                Имах спукване на тръбата за изгорели газове преди сондата и за да премахна и този проблем от списъка със съмнения отидох да ми я заварят. Мисля да сваля и катализатора тези дни.
                Чувства се мощността на двигателя, а каквото и да е това му пречи. Продължавам да мисля.

Коментар

аз взех бенз.ф. на ман 24лв кат за мене
                  само бараки

Коментар

Налягането на горивото трябва да мърда при затворена и отворена дроселова клапа. При отворена трябва да е по-високо. Идеята на регулатора е да поддържа постоянна разлика в налягането на горивото и налягането (вакуума) в колектора. Иначе в преходните режими или няма да му стига гориво, или ще се дави. Това като го караш на бензин. Ако и на газ прави същото, вероятно причината е другаде.

Като си на място и подаваш рязко газ, налягането на горивото трябва да подскача с отварянето и затварянето на дроселовата клапа (демек натискането и отпускането на педала). Подскачането значи че регулатора работи. Отделно, по време на движение в натоварен режим (като си настъпил педала до метала, клапата е отворена, и вакуум в колектора почти няма) налягането трябва да е по-високо, отколкото като отпуснеш педала.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                      Продължавам да търся проблема с душенето на двигателя. Вчера махнах плочката на газовото, защото тя запушваше половината въздуховод.Също така измерих налягането на бензина в рейката. Без вакум регулатор 2.8 бара(2.94 бара по мануал), а с вакум регулатора 2.15 бара(2.26 бара по мануал). Лошото е, че не го пробвах когато го карам, а на място на празен ход и с газ до 3500 някъде оборота. При подаването на газ не отчете разлика в налягането. Днес си поръчах бензинов филтър за да го премахна от списъка със съмнения. След смяната отново, ще тествам с манометъра но и на ход.
                      Имах спукване на тръбата за изгорели газове преди сондата и за да премахна и този проблем от списъка със съмнения отидох да ми я заварят. Мисля да сваля и катализатора тези дни.
                      Чувства се мощността на двигателя, а каквото и да е това му пречи. Продължавам да мисля.
                      Аз се сетих от какво може да е....
                      Аве брат,да не си стегнал много биелните и основните лагери и затова да губи тягата....
                      П.П. Извинявам се за бъзика...ама да стане малко по-ведро настроението/знаеш ,че не е с лоши чувства!/.Ще го откриеш мръсника за цялата мизерия...като те знам колко си упорит!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Виновника е открит и е в женски род! Нарича се ланда сонда. След смяната двигатела си върна непоколебимите 800 оборота и динамиката в движение.Междувременно седнах и помислих малко каде евентуално бих могъл да преместя плочката за газовото. Монтирах я на различно от досегашното място и почти се нормализира и газста с подвързан шнорхел без да съм правил повече доработки. Нормалното газово пак се връща в играта след като връзката ми за закопуването на газов инжекцион се прецака. Очаквам да видя сега новия разход на гориво.

Коментар

ами на мен с г.и. ми гори между 13-15/100 с лек офф по черен път и смесено грацко-извън айде сподели като го засечеш дано са се нормализирали тези горежи за който говориш
                          само бараки

Коментар

Ето над какво работя тези дни. На първо място съм преместил акумулатора в багажника, че много тежи отпред. Направил съм скара над която, ще си изработя чекмеджето. Под скарата се събира къмпинг маса. Идеята на масата да е там е, че ще е лесно достъпна за бързи закуски по пътищата - нещо, което до сега винаги ме е мъчило по пътешествията. Вадиш хапваш на нея и я прибираш без да се налага да разбутваш багажа.

Коментар

eйй не те свърта евала за ентусиазмът
                              само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                                ...Нарича се ланда сонда....
                                ...друг път.

Нарича се ламбда сонда. От оная кривата гръцка буква.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X