Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    То цял мост се слага и на терано. Трябва преден от Patrol 160/260. Предавателното чиско на бензинките е 4.625, което също не е проблем. Преработката е... нагаждане на дължината на ръкавите (съответно позицията на дифа спремо раздатката) към тераното. Най-проблемни са полуоските, но мисля че все ще се намери къде да се свърши работа. Но е скъпо начинание. Не мисля че дори опитен човек би могъл да го свърши читаво за по-малко от хилядарка, а по скоро говорим за около 2.
    То тва си се знае. Важното е той да се запита дали има нужда от цяло дЖелезо отпред >

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      То тва си се знае. Важното е той да се запита дали има нужда от цяло дЖелезо отпред >
      Именно де. Въпроса че има решение и без продажба на джипа. Вярно, може да е свързано с проби и грешки, но пък после ще си научил нещо ново. Може да се направи и с готови компоненти, например кавали от тойота или патрол. Отпред и без друго повече от 3 линк (два носача + панхард) няма как да се набута.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега карай си джипката и не мисли глупости Ако търсиш къса база, каквато и да е за 4 членно семейство с багаж и т.н. ще ти малее! Знам го от опит. Имах терано къса база, щом се качат 5 човека, кучето и малко багаж да искаш да качиш.. ми не става!
        Nissan Terrano 2.7 TDi
        ----------------------------
        Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

що се отнася до полуоските не мисля че ще е чак толкова скъпо.казвам го защото на буса ми форд транзит 2002г. преди 2 години смених задна лява полуоска поради блокирал лагер към главината.лагера лагерува на самата полуоска и местото беше толкова зле че нямаше как да се ползва повече.намериш в моргата на транзити втора употреба и нова изработена от някой техен човек с гаранция мисля 6месеца и естествено взех новата щото си дават гаранция и на всичкото отгоре беше на цената на втората употреба от 250лв.
          така че не вярвам да е толкова скъпо да се изработят две полуоски.друг е въпроса да ги направи човек който е наясно с нещата

Коментар

Благодаря за мненията. Много глави мислят по-добре от една!
            Продължавам с довършителните работи. Намерих си жило за километража и тия дни, ще го сменя. Малко по малко, ще го завърша.
            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Ай тЪй та искам братле...
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

само ТАКА

Коментар

Дамян повече няма да го возя в Патрола,щото заради него Тераното взе да не му харесва.
                  NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
                  ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGI Y60 Преглед на мнение
                    Дамян повече няма да го возя в Патрола,щото заради него Тераното взе да не му харесва.
                    Да...и му минават еретични мисли за цели мостове и прочие...
                    НикВо возене повече...
                    NISSAN FOREVER

Коментар

- почти всичките са с независимо окачване

- черното терано с цял мост
                      Последно редактирано от I.Stoyanov; 05-12-13, 18:41.

Коментар

Здравейте! От няколко дни съм собственик на Форд Маверик 2.4i (Terano 2) с чукащ биелен лагер . Нямам време да ровя целия форум, защото утре ще ми кажат какви части ще са им необходими от сервиза. Необходима ми е вашата помощ, защото до сега не съм се сблъсквал с части за японски мотори. Установих, че всички маркови производители на части за немски, френски, италиански и др. автомобили нямат за нисан 2.4I. Въпроса ми е какви и от къде? Предполагам, че ще са ми необходими сегменти STD. основни и биелни лагери най-вероятно на 0.25. Гарнитурите и семерингите ги събрах сбирщайн на различни марки. С две думи помагайте, че да не се наложи повторно отваряне след известен пробег заради некачествени части.

Коментар

В тази тема по-назад колегата е описал как е направил основен ремонт на същия мотор.В случая обаче ,той си закупи всичко оригинално Нисан.За съжаление ако бързате,не знам какво ще е решението/най-вероятно псевдо-японски лагери и сегменти от някой магазин/.Поръчката на оригиналните части е в рамките на 10-тина работни дни.Според мен само там е истината и имате известна гаранция/разбира се при адекватен и професионално извършен ремонт/,че няма скоро отново да отваряте мотора!
                          П.П.Само наблягам/макар,че в сервиза би трябвало да забележат ако има проблем и да се реагира навреме/,но...огледайте добре и ангренажа/верига обтегач,плъзгачи и т.н./Много често има износвате в плъзгачите,дори се отчупват парчета пластмаса и падат чак в картера/дано да не бъркам за последното,но така или иначе си е проблемен възел/.Та извън ремонта/то сега е и най-подходящия момент,защото всичко е разглобено/,но помислете и за подмяна на всичко по ангренажа.Знам,че бюджета нараства,но...ако е тръгнал не е сън да се размине и ако си го спестите сега...скоро отново ще се наложи отваряне...
                          Донякъде не съжалявам,че преди две години търсейки бензиново Терано не попаднах на читаво и тогава си взех дизел!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Гледайте грейдовете на лагерите и не е грешка ако си поръчате една идея по висок грейд! В номиналния размер има 4 грейда и след това почват ремонтните комплекти!
                            На вала и на блока има номера следете ги но внимавайте че се смята по особен начин!

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                              Гледайте грейдовете на лагерите и не е грешка ако си поръчате една идея по висок грейд! В номиналния размер има 4 грейда и след това почват ремонтните комплекти!
                              На вала и на блока има номера следете ги но внимавайте че се смята по особен начин!
                              Опааа това не го знам! А в сервиза дали го знаят?! Това което знам за размерите на лагерите STD, 0.25, 0.5 и за някои марки автомобили 1.0 Това за грейдовете къде го пише по-точно как е обозначено на каталожния номер или на опаковката?

Коментар

Ако искат да направят качествен ремонт, ще го вземат в предвид. За да разбереш за какво точно говоря виж тук http://nissan4u.com/.
                                И да знаеш, че влизате в голям филм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X