Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Сигурен ли си? Не е ли нужно в долния край да се постави 90 градусово за да вляза в калника? Иначе отвора би станал доста дълъг елепсовитен.
    Зависи от това как ще сложиш тръбата. Поне така мисля. Не съм мерил конкретно - само ми е минавало през акъла. Според мен колкото по-бързо скриеш тръбата в калника (с по-малко тръби), толкова по-добре - навън остават по-малко шансове за закачане някъде, а в същото време под калника не гониш красота, а функционалност, и можеш да си позволиш да ползваш каквото ти е кеф, защото е скрито.

Принципно ми се щеше някакакъв вариант, при който външната част се маха, когато не ти трябва. Не е супер невъзможно, а в същото време няма да имаш нещо постоянно, което в 90% от времето не помага, а пречи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ей тая гофра от къде да я намеря? Кой и за какво се произвежда? Къде се продава? Точно от такава имам нужда!

Здравей,
      Взимал съм преди време подобно гофре от складове за електроматериали.
      Това което взех тогава беше с още по-голям диаметър и имаше вътре корда за теглене на проводници.
      Помисли и за някакви алтернативи за присъединяването му към филтъра (това на снимката ми се вижда много дълго)
      Успех.
      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
      Opel Campo 3,1 TD '99
      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Помислете и за уплътняването му към муфата на филтъра. Защото заради пружината не ляга плътно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То за уплътняването ясно. Повече ме притеснява моята пластмасова кутия за въздушния филтър. За да стане както трябва, ще трябва предварително да я уплътня за да не влиза нищо вътре. След това трябва да я монтирам в коша. Смяната на филтъра вече, ще е трудоемко и свързано с повече време но не ме притеснява. Мислех да си закупя метална от дизел ама няма да стане, защото аз имам други неща там където се слага филтърната кутия на дизела. За ел магазините и аз се сетих и утре, ще се разходя да видя какво, ще намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Според мен колкото по-бързо скриеш тръбата в калника (с по-малко тръби), толкова по-добре - навън остават по-малко шансове за закачане някъде, а в същото време под калника не гониш красота, а функционалност, и можеш да си позволиш да ползваш каквото ти е кеф, защото е скрито.
            Нали за това качих снимките на паджерото в горния ми пост.
            GSM 0877 08 99 19
            Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Не знам това какъв диаметър трябва да бъде,? евентуално гофра за за свързване на тоалетна чиния с мръсен канал ...

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                Нали за това качих снимките на паджерото в горния ми пост.
                Да но мисля, че при терано няма как да стане така влизането. Ето.

Коментар

А не може ли да се вкара коляното тук ?
                  Аз мисля, че колкото по на високо се крие тръбата в калника толкова по добре. Вероятността тръбата за съдере калника е по малка, ако подпре в нещо.
                  Прикачени файлове
                  GSM 0877 08 99 19
                  Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Не може! Виж последната снимка в пост 783

Коментар

Ей тая гофра от къде да я намеря? Кой и за какво се произвежда? Къде се продава? Точно от такава имам нужда!

Имай предвид, че с гофрирана тръба трябва да увеличиш сечението, заради по-голямото съпротивление, което оказват стените и при движението на въздуха!
                      Иначе заради лесната работа с нея е добър вариант.

...Не можах нещо да намеря къде точно колега е обяснил за тигана, но продължавам да търся.
                      Ето темата с тигана - http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=66606&page=4
                      От пост #66 надолу.

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                        Ето темата с тигана - http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=66606&page=4
                        От пост #66 надолу.
                        Намерих я Благодаря. Утре, ще се опитам да намеря къде я продават тая тръба, какво "фи" и колко е на метар.

Коментар

Намерих я Благодаря. Утре, ще се опитам да намеря къде я продават тая тръба, какво "фи" и колко е на метар.
                          Ако се спреш на този материал...да не забравиш да претеглиш изделието.Любопитно ми е колко ще излезе като килограми!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ето това купих преди малко. Коляно на 90 градуса и един метър тръба за 17 лева. Заварката, ще ми излезе 24 лева. Външно е ф 90, а стената е 5.4мм.

Последно редактирано от damyan82; 11-01-13, 17:47.

Коментар

Това 1метър няма ли да е малко бре....
                              NISSAN FOREVER
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

А стига ве... че наистина не го и мерих. Може ли да съм се прецакал. Че и сега съм на работа не мога да проверя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X