Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Ако искат да направят качествен ремонт, ще го вземат в предвид. За да разбереш за какво точно говоря виж тук http://nissan4u.com/.
    И да знаеш, че влизате в голям филм.
    Супер! Благодаря.

До колкото разбрах, ако не греша това се отнася за само STD. Значи по-добре шлайф или да търся долнище. Трябваше още вчера да ми се обадят от сервиза ама не са. Дано не са омазали нещо.
    Последно редактирано от CarTest™; 07-12-13, 20:40.

Коментар

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Честита Коледа на всички! Ремонта е "готов" , но се появи чукане от повдигачите. От сервиза ми твърдят, че повдигачите ми не стават, но аз съм убеден на 100%, такова чукане преди ремонта не е имало чуваше се от време навреме чукането на биелата. Има ли нещо специфично при монтирането им, и нещо да са омотали и от там да не качва налягане в тях?

Коментар

От 20-сетина дни сте собственик на тая нова/стара кочина и сте "сигурен"!!! На мен са ми чукали "повдигачи" след смяна на масло, само. Уж същото, ама си чукат като пичове.

Коментар

Сигурен съм, че преди това не чукаха! Че е кочина кочина е, но и за това ще се ползва- кучета, прасета окаляни колеги (ловци). Колеги (ловци) с не кочини ходят само до сборния пункт, а после се чудят как да си поискат да ги качи някой с такава кочина , че да не ходят пеш.

Коментар

Дамяне, след целия тоя къртовски труд дето го хвърли по звяра да говориш за продажба си е жива ерес . Няма по-добър бебевоз за пресечена местност от тая играчка, водя те с второто лапе - вече сме на 8 месеца и на няколко леки разходки из поля и горички, а при това за разлика от теб аз в моя гад май не съм влагал нищо освен масло и гуми. Ако щеш вярвай, ама на бебенцето разходката на чист въздух си му действа така, както на баща му винцето , тъй че желая благополучно да мине всичко и на лято да водиш бебо да спинка по прохладни горички! Весела Коледа и успешна Нова година!

Коментар

Първоначално публикуван от angel_ov Преглед на мнение
              Сигурен съм, че преди това не чукаха ...
              В стара кола която сте купили вчера е грешка да сте сигурен в каквото и да било. Още по малко, когато е купена счупена и повече е стояла в сервиза, отколкото във вас. Както ви казах, хидрокомпенсаторите може да почнат да чукат след смяна на масло. Вие вероятно сте го сменили след ремонта на ДВГ? Само, че не знаете преди това какво е било, или с какво е било евентуално добавяно за да не чука. В тоя смисъл казвам, че не може да бъдете сигурен. Иначе, ако ремонта е направен както трябва, ако имаме система за мазане работеща в параметри и ДВГ е залят с правилните флуиди нищо не трябва да чука. Но, ние не знаеме кой какво е правил, какво купувал, какво сменявал и т.н. Само казахте "лагери и сегменти", което, ако е така е крайно недостатъчно за да не чука кочината след това. Така, че вие си направете сметка какво сте правили и какво сте сменявали, и дали правилно.
              Последно редактирано от Аndro 160; 28-12-13, 07:11.

Коментар

И аз да добавя, че повдигачите се разглобяват но се изисква много нерви. Аз лично съм чистил по спомен маи 3-4 бр. От единия изкарах 2 см кал от канала за масло. Няма представа от кога е затлачен. Един пък смених с друг, защото не подлежеше на отваряне.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                  И аз да добавя, че повдигачите се разглобяват но се изисква много нерви. Аз лично съм чистил по спомен маи 3-4 бр. От единия изкарах 2 см кал от канала за масло. Няма представа от кога е затлачен. Един пък смених с друг, защото не подлежеше на отваряне.
                  Разглобени и минати на ултразвук. Днес му направих едни 60 км 15 от тях извън асфалта чукането осезаемо намаля. Установих, че трансмисията му ОК.

Коментар

След като си ги разглобил не е нужно ултразвук освен ако не си ги разчастил на съставните им части. По спомен един повдигач съдържаше около 7 елемента. А за калта в канала на кобилицата няма такъв ултразвук, който да ти помогне. Там единствения инстромент се казва ТЕЛ.

Коментар

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                      Ето и малко снимки от вече монтираната газова уредба.Бутилката е 27 литра и е с размери 960 на 180 мм диаметър.

Някой да е монтирал на къса база?

Коментар

И само тези двете (ленти)ли държат бутилката ? дали е надеждно ?
                        само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от off mechanic Преглед на мнение
                          И само тези двете (ленти)ли държат бутилката ? дали е надеждно ?
                          И не само това...според мен не е лошо като се прави подобен външен монтаж и то най-вече на джип ,който се предполага ,че ще ходи и по горите,да се направи една защита под бутилката,за да не хвръкне камък или пък да бъде ударена някъде по черните пътища!
                          Другото което е...не забравяй и корозията,която неминуемо ще натисне бутилката още след първата година...
                          Тоест...ще се налага по-честа проверка на състоянието на бутилката!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Тия две шини са за монтаж на метанова бутилка. Доста дебели и здрави. Корозия за сега не съм забелязъл. Удари пък въобще не е имало. Проверки доста има, защото все си намирам закакво да се завра отдоло...

Коментар

Моя опит с газта показва ,че е желателно за външен монтаж да има изолация бутилката и доплнителна защита на сондата на бутиклата

Коментар

Вече е с газов инжекцион 22/100- градско на двойно+5км извън пътя. 12.2/100 извън градско със скорост до 100 км/ч. Мисля, че разхода е добър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X