Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ...Та, давайте идеи че мойте свършиха.
    Некой зевзек е метнал гайка в ауспуха...
    Бъзикам се.

На мен ми прозвуча като дрънкане на кюнци или съпътстващите ги тенекета и топлинни щитове.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Не съм очаквал, че баш Спарки ще го налегне автохипохондрията
      Не разбирам какво конкретно имаш предвид, но ако питаш Деди, мен автохипохондрията не ме е пускала. Аз съм я изобретил.
      Последно редактирано от sparkybg; 17-12-25, 09:40.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Може ли да са празни няколко хидравлични повдигача ?
        Изключи запалването и повърти на стартер 30-ина с, маслото да вдигне нелягане и да понапълни повдигачите.
        Слушай за същото щракане при въртене на стартер.

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman
          До кога си програмно поробен? Да не те отвличам сега.

Щом е след миене значи е датчик или клапан.

ПП Мога да ти пратя втори осцилоскоп и игли. И един който пише 10 сигнала направо в компа.
          Какъв клапан имаш предвид?

Миене + температури под нулата изглежда е рецептата. Щото тая кола от миналата пролет до сега е мита доста пъти доста по-сериозно от сега, включително на подемник в началото на ноември. И нищо. От тогава имам навъртяни сигурно 2000км, а от миналата година, когато правеше съшото в по-лек вариант, ще да са към 15000.

ПП: Не съм за приказване сега....
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Проблемът е чисто механичен в "прикачния инвентар" © според мен. Залепнал и неоткачащ "Бендикс" на стартера (не ми се смейте, некогиж имаше такова нещо, сега не знам има ли и как се казва ) или нещо, което се задвижва от "auxiliary belt"-а, съответно капака му, ако има такъв.
            Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
              Може ли да са празни няколко хидравлични повдигача ?
              Изключи запалването и повърти на стартер 30-ина с, маслото да вдигне нелягане и да понапълни повдигачите.
              Слушай за същото щракане при въртене на стартер.
              Пак, НЕ СА повдигачи. Категорично не са. Едно че са сменяни няколко пъти вече, и второ че съм изключително наясно как звучи повдигач на тая кола. Не на последно място - няма грешки, няма мисфайъри, няма значимо пряко влияние върху оборотите. При 2 неработещи цилиндъра тая кола отказва сама да държи оботореи и гасне, освен че и пали трудно.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Проблемът е чисто механичен в "прикачния инвентар" © според мен. Залепнал и неоткачащ "Бендикс" на стартера (не ми се смейте, некогиж имаше такова нещо, сега не знам има ли и как се казва ) или нещо, което се задвижва от "auxiliary belt"-а, съответно капака му, ако има такъв.
                Стартера е чисто нов. Правеше същото и със стария. Ремъка е само един, без капак.

Коментар

• Малко развивите - и без ремък го прави, тоест НЕ Е прикачен инвентар.

Днес беше малко по-малко хард от вчера, но и времето беше малко по-топло. В интерес на истината, първо запалих отвътре и не го направи. После запалих отвън и го направи. После махнах ремъка, отвътре, отвън - все го прави.

Под "отвън" имам предвид дистанционно палене. Удобно е докато дебнеш такива идиотщини.

Не мога да хвана от къде идва чаткането, освен че не е отпред, а по-скоро отзад и надолу, като за "надолу" не съм 100% сигурен.

Деди, готви се за махане на кутия, като за начало. Първоначално оглед на маховик и болтове през дупката, стига да измисля как да стигне до теб. Макар че не вярвам да е това - или е торк, или е кутия (това също не го вярвам - мисля че не се чува от там), или все пак е оная сачма, дето я писахме че е в главата ми.
                  Последно редактирано от sparkybg; 17-12-25, 12:21.

Коментар

• дядо владо
                    дядо владо коментира
                    Редактиране на коментар
                    Бай Марин форумната гробищарка или друга пътна помощ .....

• Една еретична идея.
                  Защо не я покараш 15 минути. Или ще се счупи или ще се разбере че не е нещо фатално.

Коментар

• Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
                    Една еретична идея.
                    Защо не я покараш 15 минути. Или ще се счупи или ще се разбере че не е нещо фатално.
                    Цяла година я карам. Като загрее ще спре да го прави, както не го прави и на топло (10+ градуса) време. После пак.

Нещо някъде се намества. Аз силно подозирам торка, но чисто субективно. Звука е все едно нещо с голяма скорост удря друго нещо. Предния път подозирах точно маховик/стартер, но той и без друго сдаде (четки) и беше сменен с чистак-бърсак Mopar.

Някаква изключително глупава глупост ще излезе.

Коментар

• Спукан маховик, така наречение флекс плейт. Спука ли се дрънчи на тенекия, мени се с оборотите, като застанеш под мотора малко наподобява биелен лагер, ама е много тенекиен звука.

Коментар

• Първоначално публикуван от Кристиян Костадинов Преглед на мнение
                        Спукан маховик, така наречение флекс плейт. Спука ли се дрънчи на тенекия, мени се с оборотите, като застанеш под мотора малко наподобява биелен лагер, ама е много тенекиен звука.
                        Е там е работата че не намирам нищо ламаринено в издавания звук.

Коментар

• През компютъра и на мен ми бие точно на ламаринен, на метал в метал, високо честотен плътен звък.

Забележи - пали добре и първите секунда 2-3 работи като часовник, после идва бруталния звук, който не е 100% през цялото време спира понякога, според мен по клипа.

АКо нещо е мханично преебано в двигателя - това дрънчене ще е още от момента вкойто завърти стартера и запали и ще спре веднага с гасненете и ще през 100% от времето.

Ако обаче е нещо с маслото и пълненето на хидро-повдигачите, както те насочи Стефан, това има логика, защото налягането на маслото е нещо променливо и подсказката на топъл мотор и в топло време не го прави на мен ми говори като Стефан за пореден път да е прав.

Освен на визкозитета и налягане на маслото, топлината обаче участва и в компютърно управляемата работа на запалване/горене на мотора, и това, че всичко според диагностиката е перфектно а проблем има, го твърдиш на човек който месеци наред се бори с двигател който явно не работеше добре но по показания всичко на 100% беше перфектно + всички сензори сменени с оригинални и т.н. та недей на 100% да отхвърляш нещо свързано с управление на горенето. При мен се оказа дюза, но аз съм дизел.

Вземи си един Стетоскоп или звукометър да запишеш/откриеш от къде идва звука.

Ако е горе, Стефан е прав, ако е долу и назад - е АСК торк или нещо по веригата, и има логика да е така защото АСК отнема малко време на вдигне налягане и да почне да върти торка, тоест според мен каквото и да е е свързано 40% хидр повдигачи като вероятност , другите 40% АСК и 20% нещо електро свързано с управление на горенето.

Ризи, бутала и т.н. според мен е под 1% защото звука е само на студено и само след 2-3 след палене.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

• 1. Имам стетоскоп. Нехващаемо е.
                          2. Повдигачи съм слушал, слушал, слушал до припадък. И сменял 3 пъти. И на сън мога да ги позная и сменя, с вързани ръце. Да прави абсолютно едно и също със старите и новите подвигачи е невъзможно. Нещо щеше да е различно.
                          3. Детонация не е. Нещо се удря или намества. Удря го яко, намества го, после хлопа лекичко, после спира... до следващото хлоп. Не е ритмично, случайно е.

Звучи точно като удрящ нещо маховик, колянов вал или нещо такова. Примерно някой паднал болт - фрасва го, намества го, спира, той от вибрациите пак се размества, пак го фрасва и т.н. Не изключвам да е повдигач, но не защото е празен, а ако има някакъв боклук из маслените канали, което го кара да блокира за момент. Обаче това за цяла година трябваше да направи мотора на салата, а и съм свалял картер и т.н. - пак нищо. И някъде от февруари - март миналата година до сега не го е направил нито веднъж.

Ще свалям кутия да разгледам маховика, като за начало. Акои от там не излезе нищо - всичко навън и на кванти. Ако и след това не стане кола, отива в Надин и приключвам мъките.

Коментар

• BatGeorgeone
                            BatGeorgeone коментира
                            Редактиране на коментар
                            Добре, мислим - кое нещо от всички заподозрени може да променя работата на двигателя???

Нещо хлопащо някъде си ей там из ДВГ или АСК или нещо свързано с горенето/запалването/работата на всеки цилиндър?

Кое нещо ще хлопа само след 1-2-3 секунди след запалване + само на студено, и няма да е свързано с горенето/запалването/работата на всеки цилиндър?

Трябва да има дедукция в мисленето и изключване на малко/невероятни заподозрени, според мен...

• Да не е засмукал нещо тоя мотор през клапаните?Имах случай със счупена свещ на дизел,звука беше подобен и след 5 секунди залепи парчето някъде и спря.После си мина 100 000 км при мен и така и го продадох.
                          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                          Враца

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Днес.

Зареждам...
                          X