Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Всички кучета се дърпат, дори и най-възпитаните. Много моля да ми обясниш как да го накарам да не гони разгонена женска и да не се бие с другите мъжкари? Иначе с послушанието за други неща нямам проблем.
    Донякъде е така, донякъде - не. В много от случаите и без да има друг мъжки или разгонена женска, съм виждала 80-килограмов мъж да бъде теглен от 35-килограмов пит бул (например) и сякаш им е добре и на двамата. Смятам, че успях да възпитам моя достатъчно добре. Но инстинктите, са си инстинкти. Ако не е на "ред" или не съм му казала "Не там" ще тръгне към кучето/котката, докато не му кажа да спре. Смятам го на нормално. Но не смятам за нормално кучето да влачи стопанина, както си реши без изобщо да го чува - проблем на много стопани. Строг нашийник моя е носил никога, нито електрически. Имаше период, през който беше с нашийник тип "душач", докато се научи да върви една идея пред мен, но с отпуснат повод.
    Както преди много време си говорих с познат - правилно да изкараш характер на кучето е най-трудната част от отглеждането.

Коментар

В кучешката душа е заложено че трябва на всяка цена да доминира в групата ---доминиращия яде другите чакат е това трябва да пречупиш още в кутрето......
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Когато са в пубертета, кучетата дърпат, повода, много по-силно, не търпят други животни, и т.н. Като излязат от пубертета, нещата се променят. Поне с моето, беше така.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
          Когато са в пубертета, кучетата дърпат, повода, много по-силно, не търпят други животни, и т.н. Като излязат от пубертета, нещата се променят. Поне с моето, беше така.
          Интересно ще ми е някой да ти приеме мнението на сериозно, да не обърне внимание на кучето си, докато е време, а пък да чака пубертета да му свърши. Да, когато кучето е в пъбертета има голяма промяна в него, но да се успокояваш, че това ще отмине, е глупаво.

Коментар

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
            Интересно ще ми е някой да ти приеме мнението на сериозно, да не обърне внимание на кучето си, докато е време, а пък да чака пубертета да му свърши. Да, когато кучето е в пъбертета има голяма промяна в него, но да се успокояваш, че това ще отмине, е глупаво.
            Видяла ли си някъде, да съм написал, че кучето спира да прави тези неща ? Казах, че се променя, не съм казал, че ще отмине.
            Не се учудвам, явно си във форума, не за да помагаш, а за да се заяждаш и нападаш.
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
              Видяла ли си някъде, да съм написал, че кучето спира да прави тези неща ? Казах, че се променя, не съм казал, че ще отмине.
              Не се учудвам, явно си във форума, не за да помагаш, а за да се заяждаш и нападаш.
              Как бързо ме усети! Браво! Като не си казал, че кучето спира да прави "тези неща", и не си казал, че ще отмине, какъв е смисъла на мнението ти: "кучетата дърпат, повода, много по-силно, не търпят други животни, и т.н. Като излязат от пубертета, нещата се променят." Нещо не си много наясно със себе си?

Дано хората, които тепърва започват да възпитават и отглеждат куче, да не приемат сериозно такъв тип мнения. Няма агресивно куче - стопанина го е направил/оставил да е агресивно! Няма виновно куче - стопанина не го е възпитал! Няма оправдание: "кучето ми е в пубертет и затова не търпи други животни" - в пубертет или не, това ще си остане, ако не се възпита навреме.

Днес четох много хубаво мнение на колега от форума. Истината е, че вземеш ли си куче от определена порода, трябва да направиш всичко възможно да го възпиташ, че ти си водача, да те слуша, да изпълнява... Но в същото време, трябва да бъде развит характера му - дали е пазач, търсач, ловно куче - тези неща са заложени в него и не трябва да се потискат. Е виждала съм кане корсо, което идва и ти ляга в краката, когато му влезеш в двора, но е грехота...

Коментар

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
                Как бързо ме усети! Браво! Като не си казал, че кучето спира да прави "тези неща", и не си казал, че ще отмине, какъв е смисъла на мнението ти: "кучетата дърпат, повода, много по-силно, не търпят други животни, и т.н. Като излязат от пубертета, нещата се променят." Нещо не си много наясно със себе си?

Дано хората, които тепърва започват да възпитават и отглеждат куче, да не приемат сериозно такъв тип мнения. Няма агресивно куче - стопанина го е направил/оставил да е агресивно! Няма виновно куче - стопанина не го е възпитал! Няма оправдание: "кучето ми е в пубертет и затова не търпи други животни" - в пубертет или не, това ще си остане, ако не се възпита навреме.

Днес четох много хубаво мнение на колега от форума. Истината е, че вземеш ли си куче от определена порода, трябва да направиш всичко възможно да го възпиташ, че ти си водача, да те слуша, да изпълнява... Но в същото време, трябва да бъде развит характера му - дали е пазач, търсач, ловно куче - тези неща са заложени в него и не трябва да се потискат. Е виждала съм кане корсо, което идва и ти ляга в краката, когато му влезеш в двора, но е грехота...
                Напълно съм наясно със себе си. Не съм виновен, че не можеш да ме разбереш. Този проблем е изцяло твой.
                Защо е грехота, Кане Корсо да ти ляга в краката ? Някои хора си възпитават кучетата, за домашен любимец, не за пазач. По тази логика, като искам кучето ми да е добро, трябва да си взема Лабрадор, а ако не харесвам Лабрадор ? Това е въпрос на вкус. Ако искам, мога да си взема Доберман, или Питбул, защото харесвам тази порода и да го възпитам, да ляга в краката на всеки, защото така ми харесва. Имах Немска Овчарка, слушаше ме, правеше всичко, но не я бях дресирал и научил да се прави на мъртва, да се въргаля и да скача. Пак ли не съм и развил характера ? На мен ми стигаше, че ме обичаше, и че беше член от семейството.
                Това, с развиването на характера, беше ''черешката'' на тортата. Мисля, че повечето хора, си взимат куче, за да го обичат, да му дават подслон, внимание и обич, а не за да му развиват характера.
                Поздрави!
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Всеки си има мнение. Аз лично смятам, че не е правилно да си вземеш куче, защото те кефи как изглежда и да му тъпчеш характера и инстинктите, защото си го избрал по външен вид. На това му се вика суета. Поради тази причина, сигурно никога няма да си взема куче от друга любима моя порода, след като ще попреча на кучето да се развие правилно. Пак казвам, всеки си има мнение. За себе си съм права, за кучето си - също.
                  Последно редактирано от lllusion; 31-01-13, 15:24.

Коментар

ЪЪЪЪ? А как трябва да се развива характера на немска овчарка? Нашето дворно куче е такова и е много добро, глезено и непослушно. Много е чаровно и красиво. Лае, но не напада чужди хора. Само мен ме слуша, а жена ми и детето ги прави луди на разходка.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      ЪЪЪЪ? А как трябва да се развива характера на немска овчарка? Нашето дворно куче е такова и е много добро, глезено и непослушно. Много е чаровно и красиво. Лае, но не напада чужди хора. Само мен ме слуша, а жена ми и детето ги прави луди на разходка.
                      Важно е да те радва, а щом и те слуша, какво повече искаш ? Да е живо и здраво, ако искаш, можеш да ни го покажеш.
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Кучешки живот...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00021.jpg
Прегледи:1
Размер:92.8 КБ
ID:5449080
                        На разходка:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00055.jpg
Прегледи:1
Размер:136.4 КБ
ID:5449081
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          С обучение и тренировки. НОК е работна порода,но естествено и прекрасен домашен любимец и двете неща при тях съвсем спокойно могат да се самоизключват.Но ако имаш и 2-те,тогава наистина можеш да кажеш,че си имал и знаеш какво е

Коментар

До сега 3 от кучета в къщи са били НОК и 1 източно европейска овчарка на години от милицията. Само тази източно европейска овчарка беше безуно злобна, но Винаги се подчиняваше на команда. Преди да купя последната много дълго време мислех дали да е турски кангал, ротвайлер или НОК, но на края решихме, че НОК е позната порода и отново се радваме на добър домашен любимец.
                            Имали сме и ризеншнауцер, но беше с психични отклонения животинката. Съпругата ми имаше дог, много умно и добродушно животинче.
                            Ако мога ще снимам Бък /така се казва/ и щи Ви предоставя снимки.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Таакааам.Да си излея и аз тук мъката.Скоро малката става на една година и жената ме натиска да купуваме някакъв "МИНИ ПИНЧЕР"(дано да съм го написал правилно) за подарък за детето.То първо ми е ясно,че на детето куче не му трябва ма как и да е.За сега успявам да я убедя,че ни е рано за куче тъй като детето е малко и ще ми се наложи да гледам две малки деца едновременно,но тя е упорита и рано или късно ще ми се наложи да се сдобия с един от малките нинджи.
                              В интерес на истината и на мен са ми симпатични,но всичко свършва до там.Нито знам нещо за породата,нито как се гледат.Искат ли специални грижи?Проблем ли е съжителството им с малки деца?Пада ли им много козината?Имат ли нужда от специални храни?Куче с родословие ли да търся?Къде да го търся това куче и до какви пари е нормалната цена?И .... това е за сега,че и без това много станаха.
                              Дано се намери кой да помогне за тая моя "мъка" дето ще ме налегне.

П.С.
                              Даже и име си има измислено "Роки"
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                                Таакааам.Да си излея и аз тук мъката.Скоро малката става на една година и жената ме натиска да купуваме някакъв "МИНИ ПИНЧЕР"(дано да съм го написал правилно) за подарък за детето.То първо ми е ясно,че на детето куче не му трябва ма как и да е.За сега успявам да я убедя,че ни е рано за куче тъй като детето е малко и ще ми се наложи да гледам две малки деца едновременно,но тя е упорита и рано или късно ще ми се наложи да се сдобия с един от малките нинджи.
                                В интерес на истината и на мен са ми симпатични,но всичко свършва до там.Нито знам нещо за породата,нито как се гледат.Искат ли специални грижи?Проблем ли е съжителството им с малки деца?Пада ли им много козината?Имат ли нужда от специални храни?Куче с родословие ли да търся?Къде да го търся това куче и до какви пари е нормалната цена?И .... това е за сега,че и без това много станаха.
                                Дано се намери кой да помогне за тая моя "мъка" дето ще ме налегне.

П.С.
                                Даже и име си има измислено "Роки"
                                Злобни са. Колкото са малки, толкова и злобни. Знам 5 човека с такива и ги е страх да го хванат, за да не ги ухапе. Не знам, може да има и добри, но моите, лични наблюдения са, че са злобни. А и мисля, че детето е още малко. Изборът си е ваш, поздрави!
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X