Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
    До сега колкото пъти не съм ви слушал после съм съжалявал.
    Ей за това недей да търсиш "топлата" вода,открита е отдавна.

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
    Кобалтовите ножове за вътрешна резба като ги заточа няколко пъти и свършват и после ножа отива за брак.А така с малки парченца кобалт изкарвам доста време и като свършат ги сменям с нови.
    Ще се научиш с времето да ги точиш правилно и да ги накараш да работят в нормален режим,ще издържат в пъти повече.
    Бор-щангата е открита много отдавна и освен,че работи с паренца кобалт(щирия) която може и да завариш,удачно можеш да използваш и опашки от фрезери и центрови свредла(от обикновенни не става).
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От изхабен инструмент все ще е HSS.
      Елборчетата са друга бира:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12913605_w800_h640_elbor.jpg
Прегледи:1
Размер:21.5 КБ
ID:5776263
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

За по големи отвори щанга да, но за по малки които са и по масови си иска подходящите тънки ножове. Имам щанги но не помня от кога не са ми влизали в употреба особено на струга, на фрезата се случва да ги ползвам по често.
        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Честита Коледа .Да сте живи и здрави!
          Вчера се заиграх с люнетите ,които дойдоха със струга,но и на двата (подвижен и неподвижен) не им се въртят врътките .Само на единия едната работи.Явно не са ползвани от много години и са ръждясали и трябва да се развижат.Знам,че са с лява резба.Накиснах ги в нафта и ги пръсках с WD40 ,но без резултат.МОжете ли да дадете съвет с какво да ги "разкарам" резбите ?
          А подвижния люнет така и не разбрах къде се монтира.Никъде не пасва и започнах да се съмнявам,че е за този модел струг.В интернет има обяви за подвижни люнети за струг С11МВ (същия),но люнетите им са различни (имат 3 крачета) а моя е с 2 ? Можете ли да кажете дали това е правилния люнет за струг С11МВ или е от друг модел? БЛагодаря и весело посрещане на празниците.

Име:IMAG1149.jpg
Размер:521.8 КБ
ID:5776639

Коментар

Неподвижният се хваща между паралелите. Подвижният- за супорта.

Име:hello_html_cfded2b.jpg
Размер:108.5 КБ
ID:5776641

Име:img-F_yfCI.png
Размер:15.9 КБ
ID:5776642

Коментар

Toва е ясно,но въпроса е точно къде се монтира,че никъде не виждам подходящо място,където да пасва този люнет ,който ми дадоха със струга.

Коментар

Ми то този не е за твойта машина.
                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                Ат.Буров.

Коментар

От другата страна на супорта виж, не от тази, дето си го поставил на снимката -трябва да имаш два болта, които като се развият, се слага люнета. Нямам съвсем ясен спомен как беше на ц11-май бяха с квадратни глави болтовете-като на ножодържача. Там, дето си го снимал, се хващат люнетите на Ц10 и разни СУ стругове имаше, дето там им се слага люнета, ама той е съвсем различен като контрукция и не могат да се объркат.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                    От другата страна на супорта виж, не от тази, дето си го поставил на снимката -трябва да имаш два болта, които като се развият, се слага люнета. Нямам съвсем ясен спомен как беше на ц11-май бяха с квадратни глави болтовете-като на ножодържача. Там, дето си го снимал, се хващат люнетите на Ц10 и разни СУ стругове имаше, дето там им се слага люнета, ама той е съвсем различен като контрукция и не могат да се объркат.
                    Тези болтове с квадратна глава са за застопоряване
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

Няма от другата страна на супорта, точно тук е мястото на подвижния люнет а това че не става е друг въпрос.
                      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Ето мястото на което се монтира люнета на С11МВ.Както казах този люнет не е за твоят струг.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от pgv64; 27-12-17, 11:57.
                        Ат.Буров.

Коментар

Явно на различните модификации Ц11 е различно хващането на тоя люнет.

Име:stacks_image_2094.jpg
Размер:496.3 КБ
ID:5776776

Коментар

Явно на различните модификации Ц11 е различно хващането на тоя люнет.
                            [ATTACH=CONFIG]942337[/ATTACH]
                            Ей тоя люнетите му по-тежки от струга!
                            Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Ясно .Разбрах къде се монтира подвижния люнет.Днес имах друг проблем - много неприятно се навиват стружките при струговане и не мога да изкарам една дължина от 30см без да спирам 3-4 пъти да чистя стружки и после пак да подавам в резултат на което се получава негладка повърхност .На какво се дължи това усукване ?Когато топката стружки се доближи до универсала се получава едно хвърчене на стружки със сериозна сила и ми се струва малко опасно да се седи край машината.Също и отчупва парченца от върха на пластината на ножа.В мен ли е проблема или в материала? Материала ми го продадоха за стомана Х40, но колко е такава не знам.Със ст45 нямам такова усукване . Обороти - 500 ,1/2 ,3 ,подаване 1-3мм

Име:IMAG1161.jpg
Размер:398.9 КБ
ID:5776825

Коментар

На колко оборота и с какво подаване го режеш това? Такава стружка (ако не е проблем с ножа), обикновено се дължи на малко подаване, съчетано с високи обороти.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X