Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Тия неща всички ги правят от стомани КИ (каквато има) или КН (каквато намериш)
    Но ако имаш условия-закалявай, не е излишно.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Здравейте колеги!Търся стругар който да ми нареже резба 10х1 на тръба обикновенна черна фи 10 .Моля за цени на метър на лични.Интересът ми не е само за един метър за доста повече да кажеме 5метра и регулярно изпълнение на задачата.
      "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

Вземи си плашка и ще се справиш сам.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

ПО КОНУСА ЗА ЦЕПЕНЕ НА ДЪРВА ВЗЕМАМ ОТНОШЕНИЕ. Два-три кусура ти намирам. Първия и по важен е че при материал, си окъсил общата дължина на детайла. Колкото е по дълъг и с по голям диаметър конуса, толкова по добре.С тая дължина за по дебели дърва не става, после много ти е голям градуса на на конуса и ти е малка стъпката и плитка резбата. То май друго не остана, а колкото до термообработката може и на сурово да работи но ти е много остро връхчето, което ще си падне само след някое по съковито дърво и ще трябва да го поправяш. Това е общо взето!
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от goran Преглед на мнение
            фи 10
            Това мм. ли са или см?
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Преди време ви бях питал как се прави шайба на струг.Отговорихте ми с "притискатели".Днес исках да направя шайба за шмиргела си и пробвах с т.н. притискател,но превърта откъм челюстите.От двете страни на шайбата ли трябва да има питискатели или проблема е,че ножа е за неръждаема ст.или не съм успял да го заточа правилно?Въобще това ли е правилния нож за тази манипулация? Отрезен нож не мога да вкарам там,защото подвижния център пречи .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1049.jpg
Прегледи:1
Размер:141.0 КБ
ID:5775541

DIMILEV толкова ли е зле ? Гледах в youtube подобни с които хората си вършеха работа.Ще го пробвам ,а ако не стане има материал за още един конус с по-едра резба.

Коментар

Ти искаш да го отрежеш това ли???Ако да,няма да стане твоята работа.
                Поокастри го с флекса и стържи до нужния диаметър.
                И при такова захващане,по-нежно се работи,не понася големи натоварвания.
                Последно редактирано от kameno karp; 11-12-17, 16:48.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Сложи притискател и откъм патрона-челюстите са прекалено закалени и приплъзват. На ниски обороти, лекичко с подаването и ще го отреже.
                  https://www.youtube.com/watch?v=Mlu5XmRk2Yg

Коментар

Дорник с резба на края. Детайла се затяга с гайка към дорника.
                    A Lone Rider

Коментар

Оправих се колеги.Благодаря ви отново.С 2 притискателя,както каза колегата @santaclash се получи идеално.До сега падаше голямо дъвкане и дълбаене докато изрежа нещо обло опитвайки се да открия сам топлата вода,но не успях..

Коментар

Малко ме е срам,но не мога да извадя втулката от задното седло..Не става по нормалния начин с максимално прибрано положение избутвайки приставката навън.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:asdasdads.jpg
Прегледи:1
Размер:263.2 КБ
ID:5775884
                        Последно редактирано от stypkata; 13-12-17, 19:54.

Коментар

Няма как да извадиш конуса ако не се върне пинолата до края-него го избутва винта като се прибере пинолата в крайно положение. Ако блокира, те чака бая разглабяне. Не се вижда на снимката каква е пинолата- с винт или хидравлична.
                          Последно редактирано от santaclash; 13-12-17, 23:20.

Коментар

Вкарай некакво Ф-и което да минава почти точно през малкият отвор на конуса на втулката със дължина 50-60мм.Извади пинолата и напъхай джилязото вътре(то ще пропадне леко),при развиване ще опре на винта и втулката и ще освободи.Случвало ми се е доста пъти,това е начина без да разглобяваш.Лошо е когато си заврял плътен конус със къса опашка,която не опира във винта при развиване,ей тогава влизаш във сериял.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На времето на СУто ми идваше къс винта и не избутваше всички втулки . Сложих му вътре едно кръгло парче желязо да си стои пред винта . До ден днешен си е така .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

A не може ли например да хвана втулката в универсала и със супорта да избутам задното седло назад? Може ли да се счупи нещо например зъб на рейката или нещо по седлото

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X