Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Компресор

    Първоначално публикуван от mangelko Преглед на мнение
    Става въпрос за този мотор с този компресор за 110 лева ?
    Това зил ли е ?
    Понеже скоро купувах елдвигател, та знам как са цените - този мотор ми прилича на Харманлийски. Нов струва 200 лева (с ДДС). Казвам до, за да си направиш сметката. Ако този човек ти ги даде за 50-60 лева работите трябва да си удариш гъза в тавана. Ако ги вземеш за 100 лева, обаче мисля, че определено няма да е набутка. Няма да е супердалавера, ама няма и да е набутка.
    Успех!
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

    Коментар


    • До: Компресор

      Първоначално публикуван от mangelko Преглед на мнение
      Става въпрос за този мотор с този компресор за 110 лева ?
      Това зил ли е ?
      Компресора е от ЗиЛ и като го гледам поне външно е в добро състояние по вторичните е 20-30 някъде им търсят и 50 лева. Двегателя струва нов към 200 лева така че сделката е добра взимай ги и почерпи една бира продавача.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

      Коментар


      • До: Компресор

        Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
        Зилов е ,и си е много добър,остави къкво ти приказват,.Едни от най добрите стационарни,.дава голям дебит,не иска охлаждане,/може и да му пуснеш водица/ ,единственото ,което се преправя е един разширител да наливаш маслото през него и като позагрее да го връща в него.Може да му пробиеш и биелите,но няма смисъл,.Само цената е малко височка.Зилови по вторични има бол по 10-15лв,.мотора има вид на нов,монофазен,.Абе за 50лв всичко по става .


        Колега ако мислиш че ще можеш да намериш един зилов компресор на тази цена ще ти бъда много благодарен от Бяла Слатина съм така че няма та ми е проблем да дойда да го взема.

        Коментар


        • До: Компресор

          Ще ходим тия дни до вторични и аз да вземам един,защото тука правя един и ми строви живота,ще го засиля право към вторичните,но трябваше да послушам колегата като ми приказва,че е скапан,ама аз не,..

          Коментар


          • До: Компресор

            Слушай слушай аз бая години си тровя живота с разни компресори
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • До: Компресор

              Ми аз ще ти кажа цените пък ти сам си прецени
              Компресор от 30-60 лв Такова нещо 10 -15 лв НЯМА !!!!!!! + доставка
              биелни лагери -14-18 лв
              гарнитури 10-15 лв
              Клапъните със сигурност са за смяна 10 - 15 лв
              Сегменти ( едва ли ) 15 -18 лв
              Ако всичко е "ок" супер. Аз два взимах от вторични за по 30 лв и съм сменил лагери , гарнитури, клапъни + силикон и разкарване по вторични . Лагерите бяха силно надрани , на клапъните имаше вдлъбнатини от полепнал прах . Незнам колко от вас си смятат всички разходи но на мен ми излезе по около 70лв. на компресор.
              До колкото прочетох по - горе ,всичко това е вече сменено .
              Мотор 1.1 моно под 70 - 80лв НЯМА !!!!!! доставка и отиваш + 10лв Компресор от вторични + монофазен електромотор и вече си надхвърлил чуствително 110 лв.
              Аз преди 4 месеца търсих компресор. Консултирах се със съфорумците . Имаше хора който ме убеждаваха, че цените са по 15-20 лв (сега гледам са паднали още ) . И нито един от тях не ми изпрати компресор . Предполагам, че има защо. Имаше и такива който бяха готови да ми помогнат на посочените по горе цени (благодарско)
              Взимаи нещата защото според мойте разбирания за компресор човека ти ги дава изгодно . Чао и успех

              Коментар


              • До: Компресор

                Колега къде ги пазарувате тия резервни части ?? Тук в София комплекта клапани пружинки и гарнитури е 18 лева сегментите са шест лева а целия пълен комплект заедно с буталата и биелните лагери е 48 лева. Магазина е на бул. Сливница посока Люлин на стотина метра след Опълченска вярно не съм ходил там има няма поне половин година защото си бях купил 5-6 комплекта но скоро ще ходя до там че вече свършват. Цената по вторичните е много относителна зависи в къкви отношения с хората които стопанисват пункта.На мене ми го мерят на кантара и ми го дават с минимална печалба последния който взех (от Икарус) го взех за 20 лева и то защото по него има и алуминий и то почти половината картера и главата.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                Коментар


                • До: Компресор

                  Братле вземи мръдни малко из провинцията . Кви са тези цени който ми говорите . Как можеш да сравняваш 20-30 хиледен град с София . При нас има 1 единствен магазин за тези неща . В по - малките околни градове дори и такъв нямат. Малко хора биха си запалили колите до Софиа (150 км ) и да си купят части за 20 лв . Пътувам много и обикалям из други по - големи градове . Затова и съм написал цени "от" - "до".
                  Ти кото Софиянец гледай графата "от" , аз като Провинциалист гледам " "до" . Мола недейте да лъжете хората . Те ако знаеха всичко едва ли щаха да ви питат .
                  Извинявам се предварително на всички за малко по грубия тон . Ако можете да намерите вещи на по - ниски цени и да ни ги изпратите с наложен платеж , то ние от провинцията бихме ви били благодарни . Напразното бращолевене относно кой как се бил набутал е абсолютно безполезно .
                  Поздрави на всички

                  Коментар


                  • До: Компресор

                    Колега и аз съм от малък град и при нас цените са същите преди месец си купих ремонтен комплект за зилов компресор за 45лв. така че цените са еднакви горе долу както в София така и в Бяла Слатина.

                    П.П.-Днес ходих до вторични и намерих един зилов за 40лв. мисля че е скъпичак но ако не намеря друг ще се съглася и на тази цена.

                    Коментар


                    • До: Компресор

                      Здравейте колеги. Аз вече си купих цял готов компресор и съм много доволен . Работи перфектно -700 кинта някъде беше 300л/мин на изход
                      Колегата " Maladec" е прав че компресор под 30 лв няма и мотор под 80 лева също е трудна работа .
                      "Valio Zila" купил си компресор за 40 лв не за 10-15лв . Търсиш компресор от 1 месец . Предпорагам че ако някъде е можело да си закупиш по евтин то вече ще си го сторил . "Maladec" е писал компресор + ремонт 70 лв . + евентуално сегменти 10 Ти вече си на 85лв . ами стъргане , транспорт ? Извинявай много но м/у 70 и 85 лв. има разлика. И смятам аз , смятам и то май този компресор ти е вече на 100 лв .
                      И как го въртиш с 1.1 кВ ? Може но на 1000 оборота .
                      1000 об . и ми говорите за дебит за пистолет , че и гаиковерт


                      Номинальный диаметр цилиндра, мм - 60 Ход поршня, мм - 38
                      Номинальный рабочий объем, см3 - 214
                      Частота вращения вала, мин-1:
                      Номинальное - 2000
                      Производительность, л/мин - номинальная - 210
                      Потребляемая мощность, кВт - 2,1

                      И за да не бъркаме сметките си прибавете и картерните загуби , който хич не са малко и май се получи "пръц" .
                      И то какво се получи ? Май отидохме на 100 л/мин
                      Я сега сложи 3 електромотора и 3 компресора зил че да можеш да стигнеш моите 300 л / мин .
                      Под 300 л/мин няма как да да ти върши работа . Със тези 100л/мин можеш да напръскаш калник на 2-3 почивки . Ами ако имаме капак и 2 калника какво правим ? Шприца добре ами боята ? Тип портокалова кора ли ще я правим . преди няколко дена вързах една " Бета" към такъв компресор . Трагедия ви казвам . Това е " Бета" , ами представете си нещо китайско ?
                      С това можете да си помпите гумите на колата . Незнам кой колега по назат беше писал ,че докато общата мощност на компресорите не достигнала 4 кВ все имал главоболия . Ако толкова държите да си играете на "труд и техника" си взимате глава ОМА и мотор минимум 2.2 кВ . Парите ще са същите , а дебита и издържливоста в пъти повече .
                      Колеги нямам за цел да се заяждам с никого !!!!!!!!!
                      Нали все пак целта на този форум е да си помагаме , а не да се надлъгваме.

                      Коментар


                      • До: Компресор

                        Колега дай снимки да го видим тоя нов компресор с 300л дебит на изхода за 700лв.(и ако е с ресивър поне 100л направо си е далавера)
                        Колеги нямам за цел да се заяждам с никого !!!!!!!!!
                        Нали все пак целта на този форум е да си помагаме , а не да се надлъгваме.
                        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

                        Коментар


                        • До: Компресор

                          Не искам да убеждавам никой в нищо. В момента имам два работещи зилови компресора единя е с момофазен двигател 1.1киловата другия пак с толкова трифазен. Не съм си играл да смятам дебита но съм боядисал доста коли с тия компресори към края на месеца ми се очертава едно пръскане който не вярва да заповяда да види как ще боядисам една баничарка.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                          Коментар


                          • До: Компресор


                            В последно време го бях разглобил за разни дребни ремонти и викам да го направя както трябва-намалих му предавателното отношение-шайбата на мотора е 50мм. но не съм смятал с колко се върти,.С един парцал на смукатела работи като хладилник,.Вече отива към пенсиониране, и скоро ще има актуални снимки.

                            Коментар


                            • До: Компресор

                              Днес в работата ми донесоха това странно компресорче боксер някой да има представа от къкво е защото на табелката нищо не се чете.
                              Прикачени файлове
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                              Коментар


                              • До: Компресор

                                За високо налягане ли е? Има сходства с руски от танк,но танковия е 3цилиндров, на 90*.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X