Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Компресор

Буталата са с диаметри от по 5 см. и духа яко, но на третата, четвърта минута става доста топло около електродвигателя и си мисля, че новата диона М10д, която му налях не е много удачна. Освен това съм му сложил около литър, така, че на прозорчето, което се вижда маслото да е наполовина пълно или празно. Въпросът е маслото какъв модел да е и колко да се пълни - догоре на стъклото или до средата?
    Няма! Свършиха.

Коментар

Колега на хладилните компресори се сипва минерално масло.За марка не мога да ти кажа.Иначе сегашното м10д е пълен боклук,няма нищо общо с това от едно време.-зимата става на грес,лятото на вода.

Коментар

Мисля,че нямат дебит достатъчен този тип компресори.Няма ли табелка на него? При нас в приземния етаж има изоставена стара климатична инсталация с 3 такива от този вид ама бая големички и са 4 цилиндрови мисля.От там имам спомени, че дебита им не е голям.
        П.п. ще снимам като отида на работа.
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

• От: Компресор

Чакам снимките.
          Вътре на корпука открих табела 10 м кубични на час, не знам много ли е или малко?
          Прочее почти го сглобих, но имам проблеми с резбите - всичките са абсолютно невъзможни - дайте съвет!
          Няма! Свършиха.

Коментар

Дебита е колкото моя на първата страница.
            Резбите вероятно са със стъпки 1.25.
            Имаш ли някъкви исушители след него?

Коментар

Колега съжалявам тази седмица бях в отпуск.Скоро ще снимам.За резбите-стругарска помощ-да ти направи преходници от твоя размер към цолска резба и от там нататък навивай всичко което се продава по железариите.
              П.п.10 куб.м. въздух мисля, че не са много има няма май 160-170 л/мин
              "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Логичния ми въпрос е де са тия стругари в софия?
                Няма! Свършиха.

Коментар

Първоначално публикуван от horazio Преглед на мнение
                  Логичния ми въпрос е де са тия стругари в софия?
                  А попитай ме на лични де Къкво ти трябва ?
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• От: До: Компресор

Първоначално публикуван от sponch bob
                    Колеги,ако на някои от вас му изпадне от някъде компресор от ИФА моля напишете едно съобщение или звъннете на 0898464260
                    Колега намират се.Имам и сглобен.250лв.

Коментар

Ето обещаните снимки
                      Прикачени файлове

Коментар

Над цилиндъра има плочка,на нея 2клапана и 2алуминиеви парчета които затварят главата.
                        Ако търсиш само клапани имам нови по 20лв /бр.Уточни кое ти требе.Имам и плочка.

Коментар

Първоначално публикуван от sponch bob
                          трябва ми ифов със собствено мазане заменям за нов зилов (още не се оправям много добре с форума
                          От моя опит със сглобяването на компресори мога да кажа че зиловия компресор е на няколко порядъка по добър от ифовия. За мене по доброто решение е да си събереш компресор със зиловия агрегат. Иначе имах предвид за стругарските услуги мога да ти помогна.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колеги, не ми отговорихте до къде да слагам масло - до средата или до горе на стъкленото прозорче на компресора ми, чиято снимка може да бъде видяна на предната 39 страница.

Иначе какво закупих и от къде:
                            Пресостат - Бриколаж 27 лв.
                            Накрайници и бързи връзки - Бриколаж - 27 лв. общо.
                            Маркуч без накрайници 5 лв.
                            Какви бяха проблемите:
                            Похвалената фирма емвеко - се оказа, че има пресостати по 35 лв., но като поисках се оказа, че няма - пресостати де.
                            Същата фирма имала маркучи, но като поисках се оказа, че има само 8 мм. и са направи си сам със скоби.
                            Пресостата в Бриколаж е без тръбичката /шлауха/ дето работи благодарение на нея, също така нямаше предпазен клапан.
                            В това ходене по мъките:
                            Погледнах кой продава в брикото пресостатите и се оказа фирма Евростил 2003. Обадих се, поканиха ме в магазина си - зад билата в Суха река, голямо 2 на 3 метра, но е раят на компресорите - маркучи, пресостати, шлаухи, редуцир вентили, клапани, всички размери и резби и най-важното за мен: не бях досаден на продавача.
                            Това не е реклама, просто една седмица полудях с тея некомпетентности и липси - ту това, ту онова.
                            В тая магазин: редуцир вентил 21 лв., шлаух 1,40 лв., втулка с резба за шлауха -2 лв.

Та това исках да сподела с вас. Събота - неделя ще снимам и ще показвам...
                            ПП - Тая тема разцепи форума.
                            Последно редактирано от horazio; 27-05-10, 21:50.
                            Няма! Свършиха.

Коментар

Колега за 30лв. къкво искаш.?
                              Като застанеш пред витрината с компресорни елементи в Бриколаж -има всичко нужно да го събереш,ако нямаш стругар под ръка.
                              Преднапзния клапан май беше 9лв. ,бърза връзка 6-7лв. но е калпава.Купувам си от битака по 3лв в пъти по добра.
                              Маркуча за пресостата и клапана е 10лв един топ около 6-7метра. но за предпочитане там да е меден,защото е с една леща и не хваща на удобно мек маркуч.
                              Масло наляй почти до ръба на стъклото ,ако е много не му бери грижа-ще го издуха.

Коментар

Здравейте момчета,след дълго четене на тази тема наи сетне се престраших да пиша,свалям шапка на колегите,sek1,sparow и dido uzunow това са хора с богат опит на тема компресори.Нов съм във вашия форуум и не ме критикуваите много ако допусна грешки.За този форуум разбрах от един друг където съм потребител,и си направих тема точно за тези машинки комперсорите.Но нямаше кои знаи какъв интерес.Ще се радвам ако ме подкрепите мен и моя прект за направата на компресор.Въпросите ми са много и незнам с кои да започна.http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic...94889&start=15 това е линка към споменатата тема за компресори.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X