Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ranger-x Преглед на мнение
    Здравейте може ли мнение за този компресор ,имаше писано по-назад в темата но не го намирам.Пък и ако може по-пресни мнения ще съм много благодарен. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpeg.jpg
Прегледи:862
Размер:1.43 МБ
ID:7011830
    Аз имам такъв от около 10г. Взех го тотално разнебитен и му правих ремонт от-до. Някъде назад в темата има снимки, светлосиньо съм го боядисал.
    Това е изключително идиото устойчиво, гарантирам. Само масло да има в и неможеш да го умориш с нищо!
    Добавил съм вентилатор да охлажда главата. Предпазен клапън на бутилката. Задължителния пресостат. Възвратен клапан задължително!
    Моя се върти от 1.5кв. трифазен мотор на 650 или 700оморота в момента. и гаси на 8 атмосфери. Бях го направил на 400оборота доскоро понеже го ползвах отдъжд на вятър за боядисване и върше работа и така. Има много голям дебит въздух на изхода,
    Тая година купих плазма Роен 120, и това чудо яде въздух като змией! Принудих се и вдигнах оборотите. Едвам едвам уяжда на плазмата при нагласени 4.5 атмосфери минимум за плазмата. Но при дълги рязове и насмогва и дори гаси отвреме навреме. Въпреки всичко като режа с плазмата може да се каже че работи нон стоп главата, понякога по 20-30-40минути почти без спирания и въпреки това чумата работи и въобще не се плаши. Имам и втора чисто нова такава глава, за някога натам проект да стане двуглав.

Но тоя компресор е много здрав, непретенциозен и има много голям дебит въздух на изхода си. За любителски и за професионални цели не е никак лош, стига да е добре стопанисван и да има масълце. Монофазен двигател 2.2кв. съм го пробвал и мотора спря при 5 атмосфери, щеше да изгори. Така че това животно само с трифазен мотор, Препоръчително е 2.2 трифазен. Но както казвах и 1.5 трифазен дъри и работи безпроблемно при душмаснко дране с плазмата и си гаси на 8 без ядове.

Клапанчетата вътре на главата може да се оформят от банцигова лента !

Коментар

• Картерната вентилация съм я извел с две маркучета до една малка пластмасова бутилка пълна с капачи в нея, закачена с ламаринка малко над самата глава. Така въздуха от картера минава лесно, а маслените капки се убират от самите капачки, понеже са мнго в бутилката. Глават-картера диша леко, а маслото си се стича обратно после в нея като е спряла. Без тия капачки почва да плюе масло с въздуха навън!
      На входа на главата задължително хубав въздушен филтър да не засмука някоя гадория да счупиш клапанче или още по лошо пржинка на клапана.

Коментар

• Този маслоуловител под пресостата е много важен! Без него отиват маслени пари в пресостата и когато разтоварва налягането вътре по контактните пластини става всичко гнус и мотора почва да работи на две фази понякога, и ако не се усетиш ще изгори мотора.

Щото го похвалих и днес след 15мин. рзбота и взе да не ми качва налягане над 4атм. Даже до там качва бавно. Шума си е ефин и същ, предполагам, че съм скъсал пружинка на някой от клапаните. Поне клапаните се отварят много лесно, само развиваш горните болтове на главата и си там. Ще видиме какво ще изскочи като го отворя тия дни.
        Прикачени файлове

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Пресостата командва само контактора . Консумацията е миливати . Има ли моторна защита вероятността да изгориш мотора е никаква . Разтоварването задължително през магнит - вентил .

• Чак екстри като моторна защита в отделно табло няма. Така съм го наглобил преди години. Вътре самия вграден контактор в пресостата си върши работата. Достатъчно як е, стига да не плюе слузста вътре в кутията когато разстоварва системата.

Оказа се счупен клапън на високото налягане.
        Запилих една жилава тенекия, нови 3д принтира ни от ТПЮ гарнитури и е коч. Работи си нормално пак.
        Корозията от влагата във въздуха обаче си е казала думата на клапаните, от едната страна ги е прояла малко. Ще намеря ламарина неръждайка 1.5мм или в тоя диапазон и ако пак се наложи след време ще запиля от нея, да не гният. Ето малко снимки какво представлява главата и клапаните, лесно е за ремонти и профилактика. УК25 е уж тая глава.
        На едната снимка има лепенки с книжно тиксто и точици на него плюс разстовнието между тях. Така най лесно се взимат размери на шантави несиметрични детайли. Вкарваш снимката в софтуера за чертане и по точиците скалираш да е 1/1 на размер. После директно чертаеш върху снимката без да имаш база. Така нещата стават точни ако има разни несиметричности. За гарнитури е идеален метод.
        Прикачени файлове

Коментар

• Някой може ли да ми каже, каква марка и модел е компресора от фотосите, че му се счупи шайбата и не знам какво да търся. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20260926_203454.jpg
Прегледи:203
Размер:458.4 КБ
ID:7052509 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20260926_203505.jpg
Прегледи:197
Размер:416.0 КБ
ID:7052510 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20260926_203645.jpg
Прегледи:198
Размер:517.9 КБ
ID:7052511
          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Български някаква ширпотреба . Вървяха на времето с българските гилотини НГ - 4 - 2000 и екцентрик преси . Един такъв изхвърлих към скрапа . Още седи бронза Ф 70 където го разцепих за лагери на коляновия вал . И шайбата най вероятно съм я пратил във вечните ловни полета . То и тая като я гледам може да се свести ако не изпадне нещо по скраповете .
            Последно редактирано от sek.1; 27-09-26, 07:41.

• На тая антика по-добре търси по размер на ремък, диаметър на отвора и на шайбата
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Ремъците са стандартни . За това натоварване поне три ремъка В 17 .

• Не може да се свести, освен отчупеното парче е и спукана аксиално.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Това като го гледам как е отлято заводски си няма баланс .

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Колега намери ли нещо ?

• Тодоров009 (Войводата)
            Тодоров009 (Войводата) коментира
            Редактиране на коментар
            Намерих...на умопомрачителната цена от 385 евро плюс ДДС. Продължавам да търся. Този от Пловдив дава по човешка цена, тези дни ще мина от там.

• Колега напиши размерите на колелото.

Коментар

• Шайба оригинална надали, това е поне на 45 години. По-скоро свали размерите и търси подобна.

Коментар

• Имам подобна такава , затова писах да даде размерите.

Коментар

• Ако колегите не ти изровят оригинална, звънкай на този човек от Пловдив - +359888253859 Той продава всякакви нови чарколяци, в твоя случай ремъчни шайби с цепена конусна главина! Цените са такива, че не си заслужава да търсиш стругове и заварки... а аз имам цяла металорежеща работилница и дори и аз си поръчвам от него и не ги струговам вече! А тези шайби са песен за поставяне и сваляне, само с един лимбус... Кажу му само размерите на шайбата какви ти трябват и ще ти предложи, гаранция!

Коментар

• Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
                Не може да се свести, освен отчупеното парче е и спукана аксиално.
                Купувал съм съставни шайби няколко пъти, не си заслужава да се занимаваш със стругари и други комбинации. Има всякакви комбинации от конуси и външни диаметри и с два имбусни болта ги стягаш една към друга.

Коментар

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това е най добре стига да има подходяща по размери и конструкция . Днес ще погледна и при мен . Бях донесъл една от ГДРейски компресор да я престъргвам за УК ама междувременно изпадна оригинална .
                  Последно редактирано от sek.1; 28-09-26, 05:33.

• Имам вече шайба, благодарение на колегата ivan luk. Благодаря Иване! Здрав бъди!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                X