Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Щото си иска от време на време това да се разреди до дадени ампери и да се зареди за дадено време до дадена позиция.Така да седи и да чака само не е добре.На колко време пада,3 години,4????
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Имах такъв акумулатор, само че 18а/ч, много са капризни на зареждане, моят изкара две години със зарядно което ми дадоха от магазина, но което също го презарежда. Не е стоял на студено и винаги го допомпвах зимата, беше ми за сонара на лодката, и все пак две години, на третият сезон, като го сложих все да пада напрежението за 3-4 мин работа, а като беше заредн си работеше по 3-5 дни според зависи от използването. После разбрах, че трябва да се зарежда с автоматично зарядно за гелов акумулатор, което трябва да стои закачено за него като не работи.........Е сега имам две такива зарядни, ама акумукатора изхвърлих, взех си 36А обикновен и си нямам грижи.
      Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=156492&page=3

Трета страница кьм края,волтажа който грубо приемат различните видове батерии.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Щото си иска от време на време това да се разреди до дадени ампери и да се зареди за дадено време до дадена позиция.Така да седи и да чака само не е добре.На колко време пада,3 години,4????
          Точно ,понеже стои само на стенбай.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Точно ,понеже стои само на стенбай.

Зарядно за батерии АА или ААА си купих,La Crosse,40 и няколко кинта,разрежда ги с дадени ампери до дадено ниво за дадено време,после бой обратно.Това за батерийки за фенерче,батерийките Енелуп на Санио от белите и няколко комплекта черни.

Ако е нещо по отговорно от фенерчето ми ммммм поне на 3 месеца ще врьзвам една батерия да носи охраната,а тая дето я кьдрим ще я включа в свестен чарджьр да я шамароса малко.

И преди да скочи някой - зарядното 45 да речем,комплект батерии 10.Е става без зарядно ма ги даваш за батерии после,тока няма как да се клеца,проверено.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Нямаме пари, а акълът ни иде отпосле.И тук има подобни зарядни, а и лесно се поръчват. Въпросът е(само пример), че и супер скъпи и интелигентни системи, зареждат допотопно.
              Даника

Коментар

Нищо ново под сльнцето,всяка седмица се занимаваме с някой който решил или да спести от батерии или от зареждачка или цица много или половината сменил или половината доработил..............а то си е синджир,нашенско верига,няма как да разчитам на зарядни батерии сьс скапана зареждачка.Е имам и такива,2 Енергайзьр,но ги ползвам за зареждане само и по кофти места,че са тройно по-евтини и двийно по-малки.На финала пак Ла Кроса го отнася и вьрши главната работа,а и тук си говорим за ААА батерийки като дистанционно на телевизор.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Точно защото знае какво прави, на някои хайлукси едното място фабрично е празно и даже кабелите ги няма. .
                  Това е за бензиновите двигатели.............

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
                    Това е за бензиновите двигатели.............
                    Каква е разликата с дизелите и как палят зимата тия дизели с по един акумулатор?
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Каква е разликата с дизелите и как палят зимата тия дизели с по един акумулатор?
                      Разликата е предимно в компресията и в подгряващите свещи които смучат много ток...3L с един акумулатор 75А при минус-16, не пали, акумулатотът е престоял по малко от 16 часа, с два си пали, изобщо не виждам защо изпадаме в словоплетство, всеки сам си преценява, ако иска и на манавила да си пали, но не е необходимо аргумнетирано да търсим грешни решения и да се подвеждаме с тях.....

Коментар

Т.е. на 3л. мотор му трябва и 3л. акумулатор?
                        Даника

Коментар

Трябва му хубаво подгряване, добра компресия и хубаво масло, например 5W40. Естествено и акумулатора наистина да е 75Ah, a не от тях да са останали 20. 2.7 дизел с компресия 30 си пали безгрижно при -20 с 4 годишен акумулатор, от който със сигурност не са останали много над 60Ah.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз па да ви разкажа.

За едно палене на 3л дизел (5 секунди по 100 ампера подгряване и 3 секунди по 300А въртене) отива около половин амперчас. Всичко друго е от Лукавия (да се чете: задължение за 1 нощ габарити, за 2-3 часа пътуване без генератор, за консумация в покой, за резерв за недобро зареждане, трудно палене и добро стареене).

Ако нещо някъде не пали, бедата не е че акумулаторът е малък - макар че при равни условия голям помага, признавам. 45 Ач акумулатор (изправен и зареден) стига за запалването на произволен лек и голяма част от товарните автомобили - вижте му стартовия ток и ще ви се изясни.

Дизелите при 12 волта искат стартов ток по около 100 ампера на литър, бензиновите - по около 60, с редукторен стартер - наполовина, а най-големите - и по по-малко от тази норма. Вижте стартовия ток на кой да е стартерен акумулатор и ще ви стане ясно.

Коментар

Изобщо можем да обобщим, че е по добре човек да има два нови акумулатора, от колкото един стар............

Коментар

Много зависи и колко консуматори имате по време на движение. Аз сега лятото като тръгна на някъде , и се включат фарове , климатик на макс СД и още някоя джаджа уреда за зареждане на таблото показва дори под 12 волта. Проверявахме зареждането даже смених едно реле регулатор дето е на самия генератор и пак си тая. Мисълта ми е че дори когато ходих до морето не мисля че съм заредил много акумулатора даже обратното
                                088455338две
                                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                                Джамбазов 2010г..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X