Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Ами аз не бих минал на такъв варинат, не знам колко либри ти е мотора на лодката, но те са 30-55либри най масовите. Троли се на трета скорост, където има разход 12-15 ампера. С този акумулатор винаги ще има риск да не запали и да си останеш на гьола или да пращаш жена си да търси трактор,кабели, друг джип, защото сама я страх да седи..Проверено!!!!!
    Та ако питаш какво аз бих взел бош с три години гаранция, банер, тесла, но и българслите не са лоши, изобщо масовото прозводство е "Гаранцията+ година и половина две мнооооогоооо рядко 3" Така че горе доло е все тая, то разбира се зависи и от експлоатацията, но това сроковете, така че сам си решавай
    Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Още най-горе съм писал, че марките и моделите са относително нещо. За времето колкото живее и най-калпавия акумулатор, който не е заводски брак, технологията която ползва фабриката се сменя 2-3-4 пъти. Докато си проличи дали дадена марка е хубава, то се сменило съотношението на силите, и то не един път.
      Съгласен, на марка не държа, предпочитам българското, само и единствено от националистична гледна точка. Времето, в което ще купувам е до края на седмицата, така че, ако тази нова технология е на пазара бих рискувал да я пробвам.

EU_BG_akademika, принципно този ел.двигател ми е резервен, така че, като съборя акумулатора, дърпам въжето на основния, който е двг с мощност 40к.с., навивам масура и се прибирам по живо по здраво с надеждата, че докато се прибера ще вдъхне малко живот на акумулатора. След това го прехвърлям в джипка, паля и се прибирам. В момента така правя и горе долу ми се получава.
      Спрял съм се на геловите, тъй като ги рекламират, че пълния разряд не им е толкова проблемен.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
        Спрял съм се на геловите, тъй като ги рекламират, че пълния разряд не им е толкова проблемен.
        Мани ги рекламите. Трябва ти ТЯГОВ / ПОЛУТЯГОВ, а гелов или не, е по желание.

Коментар

Ползвам искра екстриим палур, вече минаха 3 години и половина и за сега съм доволен от модела. 77Ач е 720А пусков ток. Преди да го взема колата ми беше оборудвана с 47Ач и 480А пусков с лепенка на рено. И колата ми е рено сценик дизел. Но какъвто и акумулатор да съм слагал, на студ не съм останал особенно впечатлен. При -20 градуса, ако акумулатора ми е стоял в колата и няма палене. Иначе при прогнози за такива температури си смъквам батерията и я слагам на топло. Сутринта си паля без да се замислям.
          И аз подкрепям българското производство и за сега съм доволен. Монбат преди години не бяха много качествени, но тука последните 2-3 години виждам доволни и от тях.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            какъвто и акумулатор да съм слагал, на студ не съм останал особенно впечатлен. При -20 градуса, ако акумулатора ми е стоял в колата и няма палене.
            Провери си напрежението на генератора. Картинката, която разказваш, е за полузареден акумулатор или утечка.

Коментар

Акумулаторите зимата си искат работа, пък и не само зимата. Моите на джипа падат за 20 дена, хем го припалвам чат пат, ама днес пак не можах, да го запаля.. А са по 100А чисто нови Банер... Няма утечка, само алармата. Като поработи два часа, откачам минуса на всеки поотделно, меря с мултицета и си държат 12.5-12.8V ама колко ток влиза тези два часа не знам. Миналата зима го карах, че си беше баш за него. Ама тази е само на припалване и от мързел два пъти го изтървам. Утре пак , прехвърляй от колата, колата работи , 30 мин да ги повъзбуди и си пали и клепчене на място 2-3 часа. Аз си купих автоматично зарядно, ама съм го закачил на акумулатора на лодката и цяла зима си го поддържа. Като отида винаги свети лапчиката ОК на зарядното. Бих купил и за джипа, ама как да пусна кабел от петия етаж до улицата и да оставя за 200лв зарядно под капака

Коментар

Цяла зима не съм си карал Наварата. Поне 3 месеца не е пипана. Преди 4 дена ми дотрябва пикап и запали при 0 градуса без уговорки.
                Не знам какви точно са ти АГМ акумулатори но съм доволен въпреки цената.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Цяла зима не съм си карал Наварата.
                  Предполагам е стояла без аларма, тогава разхода е почти нулев поддържа даните в компа....И пак ми се вижда много дълго за съхранение на ток на открито...
                  Или си държал акумулатора в къщи

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
                    .............................
                    Едва ли, Вальо се е занимавал със свалянето му!!

Аз карам може би първия гелов акумулатор внесен в България .... вече 6 или 7 години ... забравил съм.
                    Когато имаше идея за започване на производството им от една от водещите фирми ... аз си го поръчах. Дойде след няколко месеца ... дори бях забравил за него.
                    Това не е обикновена батерия. Не я подценявайте!
                    Не казвам марки и модели ... няма смисъл ...
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ква ще да е пада еле ако нещо и цица по някой ампер,а ти живееш с идеята,че спи и сънува.

Полузаредена батерия държи на температура при която си пръснал блока на мотора дълго време преди да клекне самата батерия.Ако нещо я смуче за нула време и окапват краката като моите обаче.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Румба, АГМ не е точно гел. Нек'во друго л@йно е. Не съм в час. Имам едни други 100А/ч тягови, за UPS-и. АГМ-а е като тях. Не се разрежда самичак, или разряда е много малък. Цената е по-добра от Оптимата. 370лв платих 82А/ч без някакви специални отстъпки.

Трябва ми кадърно зарядно. Пускам тема.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Absorbed Glass Mat /AGM/ и Gel са два различни вида акумулатори. Че и различен заряден ток искат. На прима-виста, геловия искаше малко по нисък волтаж от AGM.
                          Вальо, отивам да ти търся темата. По лодките сме само с AGM, зареждачки колкото искаш, ама са едни грозни морски цени...
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/lader.htm
                            Регулирай напреженията на заряд както искаш и за какъвто акумулатор искаш.Проблемът е в реле-регулатора на колата отпосле.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
                              И пак ми се вижда много дълго за съхранение на ток на открито...
                              Аз само джокер, не че разбирам:
                              Саморазрядът на студено е по-бавен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Аз само джокер, не че разбирам:
                                Саморазрядът на студено е по-бавен.
                                Абе не ще да е баш така, все известно е, че акумулатор изваден от къщи пали по лесно колата при -20 отколкото когато е стоял на колата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X