Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Благодаря много.Информацията ще е полезна,защото много от новите "коли" акумулатора им се сваля трудно,трябва да разглобиш половината кола,пък май и не е препоръчително.

Коментар

Четох, четох, не намерих отговор и реших да питам
      Имам кемпер.. направиха ми стойка отпред за 2-ра АБ. Тя захранва ниско-токови консуматори в караваната част. Крушки. Тв, помпи за вода, всичко на 12v. Когато работи двигателя се зареждат и двете АБ. За караваната част в момента е нормална стартова акумулаторна батерия /САБ/ .
      Ако имам тягова акумулаторна батерия VRLA / agm/ /ТАБ/. Как и с какво зарядно мога да го зареждам в домашни условия. Знам че волтажа не трябва да е над 14,4v
      ако не се лъжа. Това зарядно дали ще е добър избор за този тип ТАБ? http://prodavalnik.com/nemsko-zaryad...or-6v-i4179556 или http://prodavalnik.com/zaryadno-za-a...emsko-i4033563 Ако не стават, какво може да ми предложите. Знам за CTEK, но там цената засега ме спъва.

Другият ми въпрос е как в автомобил може да се зарежда такъв акумулатор без да се „прецака“. Диод ли трябва да се сложи за напрежението към него или нещо друго. Не съм запознат в тази сфера и не знам дали съм се изразил правилно Идеята ми е да сложа ТАБ за отзад. Но не искам да го разваля ако му се подава стандартно напрежение от динамото, както при САБ/старт батерия/. Засега нямам соларен панел да захранва ТАБ, затова търся алтернатива.
      Могат ли тези ТАБ да се използват като обикновените, тоест да заместят напълно стартова батерия?
      Благодаря и лек ден

Последно редактирано от Веско; 17-03-12, 16:11. Причина: По молба на автора

Коментар

Благодаря!
        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
          Благодаря!
          За кое, бе Миме?
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Ох ...
            От миналият Август живея в София ... и като направя някоя тъпотия с Астероида като го няма брат ми да му звънна и така става... И преди да завалят още въпроси ... За кое, бе Миме? .. минавам на дългата версия..
            Заведох децата в Борисовата Градина да пощуреят на слънце , пък и аз да поиграя защото не съм пораснала още .. и се оказа че съм забравила фаровете включени (има си една пищялка - която се обаждаше преди - щом отворя вратата ама вчера нещо не се обади ) и стартера не работи ... че Стефан е наблизо - ми беше първата мисъл .. но преди да се втурна да досаждам - реших да разпитам тръгващите си по мръкнало други шофьори от паркинга за кабели ...с надеждата някой да ми даде ток... Но се оказа че хората кабели за ток нямат, но пък мераклии да бутат се намериха и така въпреки неподходящият наклон все пак запалих ... После покарах и пооставих колата да поработи още .. и взе че оживя... Разпитвах после Ясен за зарядно ... в същност и Стефан също .. Ясен ми каза за тази тема - а в началото на темата си пише че: - ако може да си се зарежда на колата акумулатора си е най-добре за него .. Така че благодаря за това...
            Последно редактирано от iai-bg; 18-03-12, 10:35.
            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Здравейте, темата е силна и се коментират сериозни неща, аз мога и да се поизложа малко с дреболии но срам не срам ще питам Акумулатора се прецака 90А стар японски, колата е стара разхлопана и по изгнила мазда 323 1,7 чист дизел. Поради еди какви си и финансови причини взех нов но без стикери и без гаранция акумулатор, който е 63А, бил предвиден за 2 литра бензинов двигател. Струваше 70лв. Като погледнах в джоба и като погледнах раздрънканата таратайка която палеше на скорост и беше петък и предстоеше тежък уикенд викам давай и да заминавам. Човека си ми каза че на първо време ще пали няма проблеми но като паднат температурите не се знае, по скоро няма да може И в крайна сметка въпроса, удачно ли е да свържа още един такъв 63А в паралел, при условие че вече с този е карано 1 седмица. И ако са с различни напрежения, за да се избегнат тези споменатите по горе НЕприятни изравнителни напрежения, има ли вариант в който единия се изтощава до напрежението на другия с цел синхронизиране? Какво да правя, как да го умувам

Коментар

Идеалното е акумулаторите да са на една възраст, един модел, една марка, че даже и същата партида. На тоя свят идеални неща няма. Нищо не ти пречи да вържеш втори акумулатор паралелно за първия. Не се притеснявай, че е работил седмица. Те ще си се изравнят по заряд. Просто гледай да е същия акумулатор по възможност.
                По лодките караме с по 10 вързани заедно.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не съм съгласен, че ще се отрази благоприятно и на двата акумулатора. Причините са казани по-горе, няма да ги повтарям.
                  Ник, по лодките карате по 10 батерии, ама все еднакви като капацитет и модел... При тези съвсем различни акумулатори и двата ще умрат скоропостижно...

Знам, че не ни се дават пари за нов акумулатор, ама ако искаме да пали на стартер-няма друго решение. Магиите ги забраниха преди 2012 години
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Не съм съгласен, че ще се отрази благоприятно и на двата акумулатора. Причините са казани по-горе, няма да ги повтарям.
                    Ник, по лодките карате по 10 батерии, ама все еднакви като капацитет и модел... При тези съвсем различни акумулатори и двата ще умрат скоропостижно...

Знам, че не ни се дават пари за нов акумулатор, ама ако искаме да пали на стартер-няма друго решение. Магиите ги забраниха преди 2012 години
                    Нали става дума за два еднакви 63Аh акумулатора? Ако е така, единствения проблем е дължината на кабелите до единия акумулатор- при по дълъг кабел и пад на напрежението единия ще е с малко по малък волтаж. Ама като си сложиш достатъчно дебел кабел, си е ОК.
                    Лично мнение- по-добре два по 63 Ah отколкото един от 90Ah /нали толкова било оригиналното/.
                    Иначе, да, редовно гледаме по лодките 6 акумулатора, всичките различни по размер, че и 3 различни вида. После едните били презареждали, другите незаредени, третите изпечени... електролиза, изяжда ти болтовете на кила и потъваш по средата на локвата. Ама и това е друга тема...

Проблема с връзването на голям и малък акумулатор паралелно е като да впрегнеш кон и пони да орът заедно. И да ги третираш еднакво. Понито мре от преумора- не издържа на темпото на коня. Коня мре от недохранване, не му стига дажбата на понито. И накрая се впрягаш ти /на задната броня-"бутааай!"/
                    Последно редактирано от NIKSD; 22-08-12, 06:53.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Моето виждане по въпроса:
                      карай с този, а ако умре преждевременно, тогава му купи правилния размер. Дотогава може и колата да умре, та не си струва разправията.

Коментар

Да благодаря за информацията ще съобразя всички мнения.

Коментар

Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Ако някой се интересува, току шляпнах на моя дарак, KZTE матор, чисто нови, 2Х 95А/ч, "Банер" японски стандарт, влизат си идеално, независимо, че са с 5-6 сантиметра по дълги. Старите взеха да не държат тоци, ми то аз само аз ги карам трета година, а колко са били на жипът не знам. Взеха да падат за 5-6 дена от алармата само....и си викам аре преди да стане времето като миналата зима, че няма да има палене С новите стартерът вади коренно различен звук, много по приятен.....
                            В избора се ръководих от напътствията на Ясен за което му благодаря за ценната тема...
                            Те сега нека дуа нека вее,, и вино има..............
                            Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Ами, наздраве!
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Четох, четох, но не видях някой да го е измътил.
                                Ще слагам лебедка, имам място за два малки акумулатора.
                                Искам единия да е само за лебедката, но да се зарежда от алтернатора.
                                Идеята ми е всеки акумулатор да е вързан към алтернатора през мощен диод(100А за 85А алтернатор).
                                Така няма да текат изравнителни токове.
                                Вярно, по-разреденият ще пие всичкия ток, докато се зареди, но в повечето случаи на разлика това ще е акумулатора на лебедката, докато двигателя работи. А той си е дизел с механична помпа, почти нищо не черпи.
                                Приемам съвети всякакви, добре е да са обосновани, щото само "няма да стане" не върши работа

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X