Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

650VA или вата?При 70-80 вата на 12-те,като сложим и неистината в тези 650 каквото и да е-това си е сериозно натоварване за такъв генератор.А и 12-те са за всички 12в. да ги наречем къмпинг консуматори,а не и за зарядно.Зареждай го със собствения на генератора.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Мисля, че темата отлежа достатъчно. Реших да проверя някои "факти" от нея:
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...7825&p=2225355

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Аз съм мерил. Тия 12 ги приемай съвсем условно. Пиковете са примерно на 17-18 волта,.....
        Почти позна. Реших да премеря.... ъъъъ 24 волта. Ямаха EF1000iS Баси. Пише инвертер. Като гледам размера, това сигурно е най квадратната възможна синусоида. Аман от модернизми.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Почти позна. Реших да премеря.... ъъъъ 24 волта. Ямаха EF1000iS Баси. Пише инвертер. Като гледам размера, това сигурно е най квадратната възможна синусоида. Аман от модернизми.
          Е то че е инвертор не значи еднозначно че е синусоидален. Под товар мери ли го?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Е то че е инвертор не значи еднозначно че е синусоидален. Под товар мери ли го?
            Не, но свалих схемата. Нема друг такъв таш@к. 220 е през инвертор а 12 само грец след намотката. Единственото хубаво е че е мноооооого тих.
            Те YaEf1000is.pdf
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Е та то е дадено 12VDC. При това положение, колкото по-квадратно, толкова по-добре.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз ти казах че само за зареждане става, ти не ми вярваш.

Коментар

Ми...то и за зареждане не е баш добре. Ако го забравиш и ойде коня. И точно 12-те волта не са квадратни. Погледни схемата в края на пдф-то. Имам идея да му бодна едно честотно управение за двигател. Имам няколко 1.5кв
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    Ми...то и за зареждане не е баш добре. Ако го забравиш и ойде коня.
                    Ти па сега искаш животът да е идеален. Ми не е.

Ама не можеш и лесно да го забравиш, защото докато стигне да презарежда ще свърши 2-3 пъти бензинът.

Коментар

Може де е с маркуч от бензоколонката.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Такава дивотия не съм правил в живота си,та даже ме е срам да пиша!В полумрак,сънен размених полюсите при закачване на акумулатора.В моменат на закачването изпуши кабела откъм плюса.После нищо не работи.Много бързах,та просто са качих на друга кола,но се чудя - по принцип,акумулатора ли скапах,електриката на джипа/Фероза/ ,или и двете?
                        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Не знам каква е електриката, но трябва да има големи бушони.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Не знам каква е електриката, но трябва да има големи бушони.
                            Това е лошото я, на свещите са 80 а на запалването 100А, като нищо ще пуснат обратният ток........
                            Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
                              Такава дивотия не съм правил в живота си,та даже ме е срам да пиша!В полумрак,сънен размених полюсите при закачване на акумулатора.В моменат на закачването изпуши кабела откъм плюса.После нищо не работи.Много бързах,та просто са качих на друга кола,но се чудя - по принцип,акумулатора ли скапах,електриката на джипа/Фероза/ ,или и двете?
                              Спарки беше направил тоя фокус на Фабия, даже беше писал тук. Резултатът беше (обратно на моите очаквания) нещо в рамките на 20лв.

Общо взето, диодите на алтернатора закъсяват веригата и така пазят всичко останало, а нещо някъде между тях и акумулатора изгаря.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Спарки беше направил тоя фокус.......
                                Ами аз не разбирам как става това, сега много внимателно си разгледах и двете тойоти Hilux-surf(4Ryner) 3L и авeнсис 2L.......
                                За джипа знаех, но го затвърдих, той е с два акумулатора, които са съответно са с, ляв и десен плюс, дори на пияна глава да сложа обратно акумулатор, кабелите не стигат да се свърже, е може да смениш местата на акумулаторите и тогава ще дойде плюс на минус, ама не стават накрайниците, с гуем зор можеш да вкараш минуса в плюса като разшириш накрайникам ама докато правиш това трябва да се усетиш или пък, да ти хлопа дори и като го стегнеш.......

Ама да ги изшиеш двата едновременно, сефте чувам, но знае ли човек, може пък да ми се случи, може да като стягаш широкия накрайник към тесния полюс, тоест минуса, другият да падне и да даде, искрата на погрома

Аз за това си купих две автоматични зарядни Бош C-3 и C-7 тройката за акумулатора на лодката, а голямото за акумулаторите на джипа, закачаш и забравяш, после посред зима на -20, да дойда да паля, само бастър копче и джангър машинка. Аз първо купих малкото, и от ноември, миналата година до май тази, лодката стоя закачена за него, като го свалих, меря с мултицета акумулатора и опсссссс 12.85V, та си поръчах и седмицата за джипа, наесен го оставям закачен и тъй......
                                По добре зарядно за 200лв от колкото акумулатори за 500, защото кола която не се кара редовно, нали там сулфати мулфати, като падне акумулатора......
                                Абе оно, козата си сака пърч, това да сваляш и да прибираш акумулатор, па като ти потрябва да го зареждаш, да бързаш, да го мъкнеш и накрая да го вържеш наопъки, все си мисля, че не излиза по евтино от автоматично зарядно....
                                Е разбира се трябва да има къде да държиш въпросното возило в близост до 220в
                                Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X