Обява

Свий
Няма добавени обяви.

направи си сам ЕКУ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: направи си сам ЕКУ

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Иначе за термодатчиците - топиш в съд с вода, и вътре бухаш и един обикновен лабораторен живачен термометър, да речем за до 200 градуса. Мериш и записваш докато се грее на котлона.
    Недей така! Не го познавам човека, но може някой наистина да бухне термометър в гореща вода и става белята - той веднага се пръска! А това е живак!
    Водата и термометърът трябва да са с еднаква температура когато се срещат, а после се вдига температурата. Пиша го само за протокола, не че не го знаете.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      ...може някой наистина да бухне термометър в гореща вода и става белята - той веднага се пръска! ..
      Правил съм го стотици пъти. Има го в хиляди методики за лабораторни измервания. Нищо му няма на термометъра, стига да има обхват 100 градуса.

Виж, ако пъхнеш медицински термометър във вряща вода, той ще се пръсне. Даже ще се пръсне ако бавно го нагрееш до около 50 градуса. Просто като свърши скалата, свършва и мястото за разширяване на живака.

Коментар

Ako не го бях виждал, нямаше да го пиша. Резервоарчето с живак на лабораторните е голямо, а капилярчето много тънко. При рязкото разширение на живака то не може да го поеме и се пръска. Беше 200-градусов и потопен във вряща вода, клетият...

Коментар

няма връзка с темата, но лаб. термометри много често се чупят във вряща вода. Но не защото резерв. на живака е голямо, а защото не са закачени на статив и са оставени да се мандахерцат в колбата. И от ударите в стените на съда ... та така. (с моите лабораторни 5ст.)
          а освен това така терм. отчита температурата на дъното на съда, а не на водата, но вие това си го знаете, нали
          Последно редактирано от deyan_h; 22-11-08, 22:17.
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Недей така! Не го познавам човека, но може някой наистина да бухне термометър в гореща вода и става белята - той веднага се пръска! А това е живак!
            Водата и термометърът трябва да са с еднаква температура когато се срещат, а после се вдига температурата. Пиша го само за протокола, не че не го знаете.
            Аз не съм казал да топи студен термометър в гореща вода, макар че и това съм правил, и последствия не е имало.

Сипва студената вода, слага датчика и термометъра в канчето, връзва датчика към мултицета, пуска котлона, седи, гледа и записва.

И без това 100-те градуса не са особено интересни от гледна точка на компютъра. Важни са тия под 100. До 100 и кусур ако го докараш, компютъра няма да ти върши работа дълго време, щото няма да има какво да управлява.

А аз като не ща стъклария, си чакам инфрачервения да пристигле от майната си. Даже няма нужда и да го топиш.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... инфрачервения ...
              Той, ще показва ли нещо смислено под 100?

Коментар

Дават го от -20 до триста и нещо. Като тойде ще тествам.

Защо да не показва?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дават го от -20 до триста и нещо. Като тойде ще тествам.

Защо да не показва?
                  Или аз нещо пропускам, или това е прибор, с който се определя температурата на предмет по инфрачервеното му излъчване. Е, термодинамиката е гадна и предполага тези фокуси да работят само, ако околните предмети са преобладаващо доста по-студени. В частност и най-вече, самият измерител. Иначе трудно ще различиш сигнала от собствения шум на измерителя, както и от отразените сигнали.

Темата с меренето на температура ще я отделя, обещавам.

Коментар

Еми, имам IR телесен термометър - мери в ухото за секунда.

Обаче, мери ми и стайната температура, и температурата в хладилника. Пак за една секунда, и независимо от собствената му температура.

Не знам как става номера, ама я мери. Сравнявал съм с нормален термометър (същия - живачен лабораторен), и показват едно и също.

А сега де?

Коментар

Вземи го темперирай в камерата, а? Честно, аз таквоз животно не съм имал ... (наистина ми е интересно) обикновено са точни в някакъв диапазон. могат да се калибрират и в друг ... ама ...
                      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Термодатчиците се оказаха верни без корекции- даже много по-верни от толеранса който им дават. Топнах го във вряща вода - наистина най-лесният начин. Странното е, че не се и убиват лесно - погрешка закачих единият на 12В и пак си работи. => ненужно усложнение е калибровката

А точното калибриране е безмислено и т.к. диапазонът -30..100 се свива до 0..8 в таблицата.

За МАП-а също не е нужна калибровка, а дори ако го оставя да се калибрира сам по мин-макс МАП, мотора работи по-добре, защото
                        тогава мин на таблицата отговаря на мин на мотора, а не на това колко силно смуча аз Макс на МАП си е атмосферното налягане преди да завърти стартера.

Софта обаче има недостатъци - сега ги отстранявам, и мотора не е никак чист - затъпква ми новите свещи с парчета нагар - откъде ги взима точно сега не знам. Много е подло, защото не можеш да разбереш софта ли е крив, или пак половината свещи са с мостове.

Коментар

Ааах, много упоритост виждам в теб! Ама пък като се замисля - умрял джип в гаража, май и аз бих бил така упорит ...
                          Успех ти желая и дано всичко тръгне както трябва!

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
                            ...и мотора не е никак чист - затъпква ми новите свещи с парчета нагар - откъде ги взима точно сега не знам. Много е подло, защото не можеш да разбереш софта ли е крив, или пак половината свещи са с мостове.
                            Вероятно от не достстъчно оптимизиран режим на горене и запалване. Като го натъкмиш, ще се оправи и това.

Коментар

Вероятно от не достстъчно оптимизиран режим на горене и запалване. Като го натъкмиш, ще се оправи и това.
                              Вероятно си прав. Вчера го покарах - на ход е добре, дори след като покарах, изчезнаха придърпванията. Но празните обороти са нечитави. Не мога да управлявам клапана за празен ход. Иначе тягата при настъпване на газта е впечатляваща - жената казва тука си го подобрил, определено Не знам, не съм ли задръстил и катализатора вече ...

Имам проблем с единия програматор, който трябваше да ми улесни живота(ICD2-clone). Не работи и това си е! Всеки път вадя и слагам чипа все още, и ползувам PROPIC2. Той също не ще и не ще по ICSP да препрограмира! Уж всичко съм изпълнил, но не.

Смених стратегията - зареждане индукционна бубина и инжектори - в паралел. После който пръв му изтече времето се спира, другият продължава. Щото иначе не достига време. А също 6-те инжектора в паралел. Много по-добре работи мотора(и необяснимо за мен?!?!)

Сега ще му слагам и пропан-бутана

Коментар

Гледам сорса и се дзверя
                                Поздравления, успех и пиши какво става !
                                И аз имах проблеми с ПропПик2, но му мръднах напрежението малко нагоре и тръгна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X