Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да подкараме машините с универсално гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• mac написа :
    не се заяждаите с quadra ! това е свободна страна и всеки има право на мнение стига да не го налага на другите с оръжие
    Анджек!
    Tочно щото quadra има друго мнение, е интересно да го каже, с което евентуално ще попречи на някого да си блъска главата напразно и дори да си я счупи.
    Както и да е. Преведох материала, за който става дума няколко мнения по-горе. Людмил го е сложил ето тук: http://www.stote-duba.org/david3.html заедно с другите преводи.

ще преведа и последната, 17-та страница -- т.нар. "система G".

П.

Коментар

• за превода

липсва ми време имам го целия превод на хартиен носител и го набирам. до 2-3 дни ще го кача, моля за разбиране

Коментар

• НОВ АДРЕС НА СТРАНИЦАТА

От днес нататък ще слагам всичко на http://pantone.inc.md

Коментар

• Дайте да се организираме и да го пробваме
          Може и да стане - може и да не може, но по бира винаги е добре дошла
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Първоначално публикуван от Scrapheap
            Дайте да се организираме и да го пробваме
            Може и да стане - може и да не може, но по бира винаги е добре дошла
            Амм смятам, че има достатъчно инфо за един пробен "тръбопроводен" вариант на моторна косачка или малък генератор.

Коментар

• да го направим

реактора е готов, ако някой има необходимия двигател нека пише и ще му го пратя за пробите, аз не мога да стегна моя двигател от лада по-рано от месец. направил съм реактора по описанията. наистина нега се раздвижим всички и това ще стане факт. а че ще работи в това съм уверен

Коментар

• Re: да го направим

Първоначално публикуван от dekoff
                реактора е готов, ако някой има необходимия двигател нека пише и ще му го пратя за пробите, аз не мога да стегна моя двигател от лада по-рано от месец. направил съм реактора по описанията. наистина нега се раздвижим всички и това ще стане факт. а че ще работи в това съм уверен
                как фиксира металната пръчка в средата?

Коментар

• fiksirane

наварих с електрожена по три пъпки в всеки карай и на шмиргела ги затърках докато влязат във вътрешната тръба. заварих в челото стоманизирана тел и прикачих между връзките както си показал на чертежа в новия сайт. преди това не бях го направил

Коментар

• Най-важната информация е в http://www.stote-duba.org/m_david_pantone.html и в приспособяването за по голям двг. и какви трябва да са параметрите на самия реактор защото ако на 144куб.см. разстояние от 1 до 2 мм. са достатъчни то за 2000 куб.см. трябва повече ,а сигурно и по дълъг реактор.
                    А относно двутактовите двг. има дозатори за масло които го вкарват направо при коляновия вал-съвременните мотопеди, а има и газови уредби за Вартбург.

Коментар

• помогнете да разгадая този превод

http://www.stote-duba.org/david4.html

какви са тези шиници и прочие, какво е това boisseau.

Коментар

• Re: помогнете да разгадая този превод

има се пред вид съвсем елементарен карбуратор с какъвто е обурудван simson s50 мотопед от ГДР/разбира се има ги и на ина безброи други модели / Там смесообразуването става по следния начин-обикновенно иглата от схемата е свързана механично с дроселната клапа ,та значи колкото повече намотваме "газта",толкова повече се отваря дроселната клапа,която вдига иглата нагоре, а колкото по но горе е вдигната иглата, толкова повече бензин се засмуква /ефект пуулвелизация/и заедно с настъпващия отзад въздух образуват горивната смес във вид на финна мъгла която постъпва в цилиндара
                        Това е най елементарното обяснение
                        Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

рр

Коментар

Първоначално публикуван от mac
                            има се пред вид съвсем елементарен карбуратор с какъвто е обурудван simson s50 мотопед от ГДР/разбира се има ги и на ина безброи други модели / Там смесообразуването става по следния начин-обикновенно иглата от схемата е свързана механично с дроселната клапа ,та значи колкото повече намотваме "газта",толкова повече се отваря дроселната клапа,която вдига иглата нагоре, а колкото по но горе е вдигната иглата, толкова повече бензин се засмуква /ефект пуулвелизация/и заедно с настъпващия отзад въздух образуват горивната смес във вид на финна мъгла която постъпва в цилиндара
                            Това е най елементарното обяснение
                            последно това boisseau как да го преведа?

Коментар

в случая boisseau е дроселовата клапа която се регулира постъпващия въздух Абе,превеждай както си знаеш ! Които се интересува ще вникне в схемата и ще разбере Това което правиш е повече от достатъчно

Коментар

• Господа, за това което правите с тези преводи заслужавате орден "СТАРА ПЛАНИНА"
                                Сигурен съм, че това чудо ще тръгне. Аз също правя проби и за отопление , като стане нещо ще се похваля
                                БЛАГОДАРЯ ВИ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X