Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да подкараме машините с универсално гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• аре дайте да го пробаме това "СЪОРАЖЕНИЕ" най после! да се съберем някде и да видим кво можем да сглобим!!!
    Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
    0884837709
    0878383528

Коментар

• устройството е сглобено

вече сглобих реактора. дадоха ми двигател от лада, по който има доста работа но да края на седмицата трябва да е готов. по отношение на превода от френски днес/неделя/ го очаквам. ще ми трябва техническо време да го кача и го пускам за всички. ако някой има напредък нека пише. успех

Коментар

• Някой ако има нужда от помощ да пусне един пост!

Коментар

• Здравейте,
          нов съм във форума. Доста добре знам френски. Ако имате нужда от помощ в превода -- пишете.

От доста време чета в един френски форум за реактора на Пантон. Любопитен съм да го видя в действие.

П.

Коментар

• чудесно

Първоначално публикуван от Петърчо
            Здравейте,
            нов съм във форума. Доста добре знам френски. Ако имате нужда от помощ в превода -- пишете.

От доста време чета в един френски форум за реактора на Пантон. Любопитен съм да го видя в действие.

П.
            Чудно, хващай се за 3-та част тогава: http://www.stote-duba.org/m_david_pantone.html
            1ва и 2ра се превеждат в момента. Кажи ми когато започнеш превода за да не се застъпват. И дай някакво ICQ за да можете тримата преводачи да комуникирате.

Коментар

• ОК,
              хващам значи 3-та част.
              ICQ-номер - 315831705
              П.

Коментар

• Учени нарушиха закона за запазване на енергията

Учени получиха плазма с температура 2 милиарда градуса и нарушиха закона за запазване на енергията

Американски учени успяха да получат плазма с рекордно висока при земни условия температура, превишаваща 2 милиарда градуса по Целзий. Откритието е направено в Националната лаборатория Сандиа (Sandia National Laboratories), разположена близо до град Албукърке, щата Ню Мексико, съобщи Live Science.

Рекордното постижение е постигнато със специална лабораторна установка наречена Z-машина. Тя представлява особен ускорител на елементарни частици и най-мощния в света генератор на рентгеново излъчване, който е бил създаден за моделиране на условията на ядрен взрив. Авторите на експеримента за момента не могат да обяснят как са успели да достигнат този уникален резултат.

“Отначало не повярвахме! Повторихме експеримента много пъти, за да се уверим, че разултата не е случаен.”, - споделя ръководителят на проекта Крис Диней(Chris Deeney).

За сравнение, температурата във вътрешността на Слънцето е около 15 милиона градуса, а температурата, която до момента бе достигната при експерименти свързани с термоядрен синтез е не повече от 500 милиона градуса.

Обикновено за получаване на високотемпературна плазма в установката се пропускат свръхкратки импулси от електрически ток с големина 20 милиона ампера през много тънки нишки от волфрам. В проведения експеримент вместо волфрам е използвана стомана и именно с тази разлика изследователите свързват получения резултат.

Удивителен е и факта, че по време на експеримента се е отделила повече енергия, отколкото е подадена т.е. нарушен е закона за запазване на енергията. Това води до предположението, че са започнали да действат неизвестни до сега процеси за генериране на енергия.

(превод от http://www.livescience.com/technolog..._sandia_z.html )

Къде са сега онези, които отричат безплатната енергия? Смятам, господа, че нашето устройство работи на подобен плазмен принцип, така че на прав път сме...

Коментар

• Хайде и аз дебна превода и се заемам с експеримента засега нещо ми се губи в принципа на работа за бензинов двигател.За дизела май си го представям като допълнителен гас да подсили процеса след самозапалването на дизела, ама за бензина каква е идеята?
                  Значи палиш на бензин да подгрееш сместа в бидона и да намагнитизираш пръчката в средата и след това чистия бензин трябва да се спре и какво следва? Затваряме системата и двг. дърпа само от реактора?Нужно ли е смесване в пропорция с въздух?

Коментар

• още 2 превода са готови

виж на http://www.stote-duba.org/m_david_pantone.html

На първо четене искам да предупредя всички ентусиасти да изчакат този превод да се завърши и редактира, защото има много ценни съвети, които ще ви спестят главоболия и средства.

Коментар

• Quadra-Спести си мнението по тази тема разбрахме на какво мнение си в самото начало, до сега само пречиш, намери си друго занимание.

Коментар

• Виж сега, отдавна спрях да се занимавам с вас, но пък каквата и да е цензора или ограничение не ми харесват. Ако толкова не ви харесва какво пиша - оплачете се на администратора и Венци да ми изтрие профила...Мислех че сме се събрали големи хора, но някои още трябва да бърше сополите на мамините синчета. И понеже не си чел внимателно, пак ще ти кажа - предложих ви помощ защото това нещо трябваше до сега да сте го подкарали. Да, скептичен съм, и докато продължавате да пишете какви ли не неща и от девет кладенеца вода да носите, а реално да няма нито един действащ и дълговечен екземпляр от това устройство, аз ще продължа да пиша там където сметна за добре.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• Форумът
                          е за всякакви мнения - както "за", така и "против".
                          Мисля, че не е редно да искаме някой да си трае, щото не му харесваме мнението.
                          П.

Коментар

• Първоначално публикуван от Петърчо
                            Форумът
                            е за всякакви мнения - както "за", така и "против".
                            Мисля, че не е редно да искаме някой да си трае, щото не му харесваме мнението.
                            П.
                            Това е форум "Направи си Сам" а не форум за разтуха. Тук се споделят начини, практики и методи -- съвсем практични неща. Ако някой не е съгласен с дадена идеология, закон или метод не трябва да пречи на другите, които искат да го изпробват.

Коментар

• Това че ви предложих да ви помогна пречене ли е? Ама че странни разбирания?
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• Re: устройството е сглобено

dekoff,какво става напредваш ли живо ме интересуваш ако има нещо неясно -питай да помагаме не че 12 тъпунгери правят един умен, ама пък кой знае
                                някой имаше питане за бензиновия двигател Хайде първо да се подкара системата на косачка пък ако стане аз ще обясня подробно как ще се адаптира на бензинов мотор Елементарно е! ама французите не го знаят щото не карат на газ /LPG/
                                не се заяждаите с quadra! това е свободна страна и всеки има право на мнение стига да не го налага на другите с оръжие

-----------------------------------------------------------------
                                не се знае знае ли се..... иж-12калибър,рязана
                                Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X