Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да подкараме машините с универсално гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от tihpan
    Люси къде да търсим готовите преводи, че се изпотрепахме от работа и нищо не пали - е всички мателиали са збиртък но все още не го докарваме, /пробвам го за отопление/ нямам двигател
    Ето, току що добавих и секцията "КАК ДА КОНСТРУИРАМЕ GEET PANTONE РЕАКТОР" в превода. Страницата е на http://pantone.inc.md/

Изчети http://pantone.inc.md/jean_tests.htm -- как се стартира. За отопление няма да тръгне без вакуум...

Коментар

• Ама точно това се канех да питам, каква вакуумна помпа изпозват, гледах снимките от оригинала, ама тая помпа не ми е ясна много....

Коментар

• Приложимо ли е това устроуство при ежедневно каране, защото навсякаде е сложено или на дизел или на агрегати които работят на едни обороти-там нагласят ръчките и сместа е нагласена.Но при раслични обороти трябват нови настроики.Трява да се измосли някакъв редуктор които да пуска пара според оборотите и да имаме постоянен приток на пара.Ако се смесят в един съд бензина се изпарява на по-ниска темп. от водата, ако налеем 5л. вода и 1л. вензин при загряване след например 30 мин. ще се промени съотношението и трябва да доливаме само бензин.
        Решил съм да пробвам с котлон и тенжера под налягане/за сместа/ и водопроводните части загрети пак от котлона.
        Само малко да се оправи времето.

Коментар

• Първоначално публикуван от ceko26
          Приложимо ли е това устроуство при ежедневно каране, защото навсякаде е сложено или на дизел или на агрегати които работят на едни обороти-там нагласят ръчките и сместа е нагласена.Но при раслични обороти трябват нови настроики.Трява да се измосли някакъв редуктор които да пуска пара според оборотите и да имаме постоянен приток на пара.Ако се смесят в един съд бензина се изпарява на по-ниска темп. от водата, ако налеем 5л. вода и 1л. вензин при загряване след например 30 мин. ще се промени съотношението и трябва да доливаме само бензин.
          Решил съм да пробвам с котлон и тенжера под налягане/за сместа/ и водопроводните части загрети пак от котлона.
          Само малко да се оправи времето.
          Приложимо е, не видя ли на френската страница има поне 10 автомобила с такова нещо. Не си играй с разни тенджери под налягане и прочие, хвани първо направи експерименталния модел, за да разбереш как работи и да поекспериментираш. Ето оригиналните инструкции: http://pantone.inc.md/pantone_construction_bg.html

Тук също са инструкциите на французина: http://pantone.inc.md/jean_tests.htm

Коментар

• теория по темата

---

Коментар

• Нямам под ръка четиритактов двигател за експерименти.В България косачките са новост, дядовците ни не са чували, а и не ми е работа да стрижа полянката м/у блоковете, че да купувам.Мога единствено на колата с която се движа всеки ден.А желание имам за двама.

Коментар

• Re: теория по темата

Първоначално публикуван от Жечко Русчев
                В началото на ауспуха молекулите поглъщат топлина и магнита
                по някакъв начин ги йонизира. Някъде в тялото на реактора преди двигателя започва частичен процес на рекомбинация. При рекомбинацията на положителен йони електрон или на два йона се освобождава определена енергия равна на енергията за йонизирането.
                Честично тя се излъчва във вид на светлина. ---- запомнете светлина.

От един Руски сайт случайно прочетох следното:
                При разлагането на водата при фотосинтезата в растенията се извършват многоелектронни процеси. Това става с присъствието на
                Н Я К О Л К О атома Манган (има го във водата за пиене) и слънчева светлина. Ето реакцията:
                2H2O = O2 + 4e +4H+
                топлина---магнит---йонизация---светлина---катализатор---водород ????
                Любопитен съм, ако тръбите са стъклени дали ще се види какво става вътре?
                Йонизацията става защото вътре се получава "светкавица" от газовете, които вървят в противоположни посоки, така пише.

Коментар

• Колеги, все не остава време да изчета всичката информация по въпроса(поне преведената), но горе долу съм наясно със системата, не съм сигурен само какви размери да са тръбите, имам за тестване и 1200 и 1600 биксер мотори от Костенурка, надявах се някой да подкара нещо и да сподели пресен опит, но явно никой не е запалил, но мисля, че ако знам размерите на тръбите които ми трябват ще мога да спретна нещо набързо и да омуваме после заедно за усъвършенстването му, помагайте ако сте се отворили за някакви размери...
                  VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                  SXS-Restorations 0886513079
                  Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

• Абе брате ако знаехме тези размери нали нямаше да съсипем толкова много тръболяк и тулумби и ни магнит ни горене
                    Пробвах много тръболяк с компресор от климатик, подгреваг, подавах газ, монтирах карборатори, забърквах бензини, спиртове, нафти, води и огин нема - само се поизпекох и щях да запаля махалата.
                    Нещо има специфично в тия изпарители, пулверизатори - в температурата на пиролизния реактор - дано момчетата преведат писанията и да намерим грешката, та да се повозим по- ефтино и по-много

Коментар

• Пичове, спрях да пиша в тази тема, щот се убедих че сте непоправими, само си ви чета писанията и си се подхилвам. Не се ли сещате че сте участници в най-голямата първоаприлска шега? Мина вече месец, още нищо не е тръгнало от това толкова просто съоръжение. Е, какво да кажа още?
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• Не знам защо говорите за магнити. Изчел съм доста по темата и не съм срещал нищо за магнит, а за намагнитизирване по време на работа.До една седмица ще пробвам на дизелов двигател и ще ви кажа резултат.

Коментар

Абе брате ако знаехме тези размери нали нямаше да съсипем толкова много тръболяк и тулумби и ни магнит ни горене...
                          Добре бре, брат, голяма работа кипи при вас, ма казвайте поне какво, как праите да не правим едни и същи неща и грешки...

Първоначално публикуван от quadra
                          ... Е, какво да кажа още?
                          Ти пиши бе, пиши, пиши ги такива, още малко ме амбицирай да зарежа всичко за няклко дена и да дойда до Софето с една кана бензин да те снимам така ...
                          VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                          SXS-Restorations 0886513079
                          Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Абе брате ако знаехме тези размери нали нямаше да съсипем толкова много тръболяк и тулумби и ни магнит ни горене
                            Пробвах много тръболяк с компресор от климатик, подгреваг, подавах газ, монтирах карборатори, забърквах бензини, спиртове, нафти, води и огин нема - само се поизпекох и щях да запаля махалата.
                            Нещо има специфично в тия изпарители, пулверизатори - в температурата на пиролизния реактор - дано момчетата преведат писанията и да намерим грешката, та да се повозим по- ефтино и по-много
                            Абе човек, ти на двигател ли го пробваш или на домашното парно??? Този модел, показан за сглобяване е специфично изчислен за малък двигател, и генерира газ колкото за малък двигател.

Коментар

• аз имам генератор за ток

Първоначално публикуван от ceko26
                              Нямам под ръка четиритактов двигател за експерименти.В България косачките са новост, дядовците ни не са чували, а и не ми е работа да стрижа полянката м/у блоковете, че да купувам.Мога единствено на колата с която се движа всеки ден.А желание имам за двама.
                              Имам генератор, подобен на този на снимката, четиритактов, с две отверстия, идеален за експеримента. Дайте насам тръболяка и ще го подкарам да покажа веднъж насетне че това нещо работи. Тук в пеовинцията не мога да намеря такава тетка-редуктор 1"-1/2"-1/2" иначе отдавна да съм го направил.

Коментар

• Страницата за дизела е готова

Шеста страница е преведена и публикувана. В нея се обяснява как да се приложи устройството с дизелови двигатели (някой питаше тук).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X