Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да подкараме машините с универсално гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от tihpan
    Люси къде да търсим готовите преводи, че се изпотрепахме от работа и нищо не пали - е всички мателиали са збиртък но все още не го докарваме, /пробвам го за отопление/ нямам двигател
    Toку що сложих превода на точно това, което те интересува -- как да използваме реактора за горелка на пaрно...

Коментар

• За отопление го пробвах. Като имах предвид че трябва по голяма мощност увеличих диаметъра на пръчката на 20 мм луфт 1.5мм. монтирах компресор от климатик РОТАЦИОНЕН. карборатор от руски тенератор двутактов /не е същия от снимката - но за проба/ направих парен котел на ток - 1атм - мушнах чудото в котела и поприпалих дръвца за подгреване. монтирах тип горелка като на снимката - с тръба ф10 мм. сложих и този изпарител като на косачката с смес бензин и вода - плюс сумаси кранове да мога да прехвърлям пред реактора и за смесване с въздух след него. стройх двама приятели и започнахме да връткаме кранчета, подпалваме с оксижен пред горелката компресор свисти ние връткаме кранове мерим температури, гледаме дали ще се намагнити, пускахме го само на карборатор инжектирах бензин в подгрятата тръба пред процесора - това което излиза от горелката се запали едва като сипах и спирт в същата тръба. Работи като обикновена пропанова горелка, нищо не можахме да зачервим само се поизпекохме тук таме. Най интересното , че с бензиновия карбораток до 200 грама бензин изсмука и това дето излизаше от горелката гасеше пламака но оксижена, после се пооправи но не повече от това на бензинова ламра. Мерихме температури, вакуум , лавирахме но нищо постоянно. В края на пробите нещо направихме и от горелката излезе страшен огън бел с много пушек - компресора свърши - прегрея и гръмна електрически

Коментар

• Пропуснах да добавя - всичко съм направил на заварки - оксижен, телоподаващо, електрод, от черни тръби. Освен диаметрите нищо основно не съм променял. Компресора е от климатик 12 . Докараха ми двигател от жигула и почвам наново. Този път ще пробвам и с пропан бутан
        Стискайте палци да се похваля, до неделя мисла, че ще въда готов

Коментар

• Нищо не минава без гърмежи :-)

Първоначално публикуван от tihpan
          За отопление го пробвах. Като имах предвид че трябва по голяма мощност увеличих диаметъра на пръчката на 20 мм луфт 1.5мм. монтирах компресор от климатик РОТАЦИОНЕН. карборатор от руски тенератор двутактов /не е същия от снимката - но за проба/ направих парен котел на ток - 1атм - мушнах чудото в котела и поприпалих дръвца за подгреване. монтирах тип горелка като на снимката - с тръба ф10 мм. сложих и този изпарител като на косачката с смес бензин и вода - плюс сумаси кранове да мога да прехвърлям пред реактора и за смесване с въздух след него. стройх двама приятели и започнахме да връткаме кранчета, подпалваме с оксижен пред горелката компресор свисти ние връткаме кранове мерим температури, гледаме дали ще се намагнити, пускахме го само на карборатор инжектирах бензин в подгрятата тръба пред процесора - това което излиза от горелката се запали едва като сипах и спирт в същата тръба. Работи като обикновена пропанова горелка, нищо не можахме да зачервим само се поизпекохме тук таме. Най интересното , че с бензиновия карбораток до 200 грама бензин изсмука и това дето излизаше от горелката гасеше пламака но оксижена, после се пооправи но не повече от това на бензинова ламра. Мерихме температури, вакуум , лавирахме но нищо постоянно. В края на пробите нещо направихме и от горелката излезе страшен огън бел с много пушек - компресора свърши - прегрея и гръмна електрически
          ДОбро начало
          Нека не забравяме, че оригналната схема на Пантоне-то е предвидена за косачка, затова дайте да сглобил един работещ с двигател и после ще му правим модификациите... Oсвен това, той никъде не казва да се променя размера на реакторната тръба нито да се ползва пропан.

Коментар

• Общия проблем е , един има косачка а неможе да направи реактора, друг има котел и може да направи реактора ама нема баш този карборатор, е вече имам идна жигула и пробвам разни умотворения мой, на същата база, за по голямата мощност - пропорционално/ и дано стане.
            В кой сайт казвате , че има данни за леки коли - да видим какъв реактор са направили - некъде срешнах такова нещо и дано е преведен

Коментар

• Първоначално публикуван от tihpan
              Стискайте палци да се похваля, до неделя мисла, че ще бъда готов
              Браво колега , стискаме ти палци, много-добро начало - завиждам ти , само си мисля, че проблема е бил в загряването на пръчката и е трябвало да намалиш въздуха от компресора, докато се нагрее пръчката, доста трудно би се нагряло 20мм желязо между 2 тръби и можеби накрая, точно е загряла и компресора те е предал...
              VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
              SXS-Restorations 0886513079
              Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

• Загрявах реактора с оксижен с ацетилен, температурата на пламъка е 3200 градуса, плюс една горелка на газ прапан бутан - дастя ячка, на моменти външната тръба започна да почервенява - на места разбирасе, температурата достигна около 400 градуса средно по външната стена на реактора. Вакуума си играх от приблизително -1 до напълно отворено. като чета преводите трябва да съм минал пред процеса, севел юг го спазих, спец съм по горенего но не усетих нещо непознато освен секунди преди компресора да гръмне. Получи се нещо като ядка като при горенето на оксижен с ацетилен но малко по мека , малко безцветна -нещо като стъкло, лошото че беше за съвсем малко време. Ще нарежа компресора да видя дали нещо няма да ме подсети по материала, и дали лопатките са се стопили
                Опитите продължават - в недела разглабам жигулего и монтирам мотора открито да мога да наблюдавам всичко
                Компресора на климатика не издържа на по висока температура от 140 градуса на газова страна и около 100 на корпус

Коментар

• Колега, гледам амбициран си достатъчно, имаш и материали, имаш и инструменти, имаш и помощници - преди няколко дни се сетих, че в мазата имам 4-тактов 1-цил кат от косачка, само, че - доколкото знам е от киномашина, но нещо изгуби тоци преди години, иначе го имаме от 15 години и така и баща ми и чичо ми не успяха да го накарат да пропее, а само да киха, та ако искаш, не дей да бързаш с Жигулката, а да ти пратя това моторче да направиш експеримента 1към1...
                  VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                  SXS-Restorations 0886513079
                  Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

• Компресора от климатика е прегрял, защото при работа той трябва да се охлажда от фреона, който в случая липсва.

Коментар

• Може би компресора трябва да е свързан между карбуратора и реактора.

Коментар

• За фреона си прав донякоде, парите като се сгъстят стигат до 140 градуса а терморелето не изключи, а жигулката вече се разглобява. Реактора е готов и сега правим разни изпаритери, тръболяци и си търся генератор за ток 16 или 32 кв да лепна на двигателя та да видя под товар какво ще стане и какво ще харчи. Мисля, че това чудо ще тръгне - предчувствие

Коментар

• http://www.answerferret.com/search_r...h&sa=Search%21

Коментар

• Какво пише в този сайт, с тия езици сме скарани, разкажи в общи линии

Коментар

• HOW IT WORKS
                              Essentially the plasmatron, which is about the size of a wine bottle, works as an onboard "oil refinery." It converts a variety of fuels into high-quality hydrogen-rich gas. Adding only a small amount of such gas to the fossil fuel powering a car is known to significantly decrease emissions of pollutants like NOx.

Как работи това
                              ПЛАЗМАТРОНА работи като бордова петролна рафинерия. Има размерите на бутилка вино. Той преобразува

различни горива във висококачествена богата на водород горивна смес. (следващото изречение немога хубаво

да го преведа но горе долу е ) Процентното добавяне на тази горивна смес към нормалното гориво значително

подобрява отпадните емисии.

Измислил го е руснак работил в масачузетския университет в сащ.
                              това е линка на публикацията:
                              http://web.mit.edu/newsoffice/1999/plasmatron.html

Горе долу по надолу пише как д-р Рабинович 15 години преди 1999 измислил тази система за плазмен газ. Концепцията е , че не е необходимо да се разлага цялото гориво , а само около 25% от него заради енергията която е необходима (явно топлината от изгорелите газове не е достатъчна да разлага цялата необходима смес за двегателя, пък като е по малко според мен може да се създаде по дълбок вакуум в реактора ПЛАЗМАТРОН).

А бе колеги преведете е хубаво статията.

Имам още едно друго нещо като добавка към реактора.
                              чаках чаках никой не го пусна във форума

Ranque-Hilsch effect

Това е тръба в която се вкарват изгорелите газове подъгъл тангенциално и вътре в трабата се развъртат ка то турбо само че с 1 милион оборота в минута. И ако има магнит нали се сещате какви токове на късо съединение протичат в газа. Тук пък се доближаваме до една руска друга разработка където горят въздух фирмата се казва "ЛЕВА" написано на български и за лек автомобил струва 137 долара.

Коментар

• Абе пичове, не вдявате ли че ви гъбаркат? "Рабинович" не е руснак, това е еврейска фамилия от фолклора, нещо като нашите Киркор и Грабет, или Иванчо
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X